Max na tej konsoli była możliwość wyciągnięcia ponad 150 p.Tak bez złośliwości jeżeli nie teraz to kiedy chcesz zarabiać?Konsola konsola i jeszcze raz konsola. Wkurza mnie to strasznie bo w takich warunkach handel nie ma racji bytu.
Dziennik Żelaznych Zasad
- Seneszal26
- Pasjonat
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
Seneszal masz 100% racji ale nie mam dokladnie opracowanego systemu do gry w konsoli wiec i nie probuje bez planu.
Jesli bylbys wstanie mi dac pare wskazowek na co zwracac uwage w czasie ruchu cen w konsoidacji bylbym wdzieczny. Dodatkowo napewno wykorzystalbym te informacje podczas opracowywania strategii "pod konsolę"
Jesli bylbys wstanie mi dac pare wskazowek na co zwracac uwage w czasie ruchu cen w konsoidacji bylbym wdzieczny. Dodatkowo napewno wykorzystalbym te informacje podczas opracowywania strategii "pod konsolę"
- Seneszal26
- Pasjonat
Hmm z tego co obserwowałem to takie coś zadzialaoby chyba tylko w "idealnej" konsolidacji ktora sie zdarza dosc rzadko
. Konsole jak sam wspomniales moga byc rozne m.in takie jak ta przed chwila. Na obrazku przedstawie plan gry w takiej "dziwnej" konsoli a ty na podstawie swoich doswiadczen albo mnie skrzyczysz albo potwierdzisz ze to jest dobre.
Po pierwsze otwieramy załącznik.
Wg mnie ta konsola dzieli się na 3 różne konsole (oznaczyłem je numerkami 1, 2 i 3). Moment rozpoczęcia się każdej następnej konsoli oznacza wybicie z boksu (opartego o zakończone "ciała" świec) i zamkniecie świecy poza boksem. Jeśli chodzi o wejścia to obserwowałbym zachowanie ceny na najniższym TFie - czyli M1 blisko ścian boksu. Jeśli cena wyraźnie by tam zawracała wchodziłbym w pozycję. Ustalałbym SL powyżej cienia świecy na H1. TP natomiast znajdowałoby sie w odległości kilku pipsiow przed wewnętrzną ścianą boksu.
Na obrazku zaznaczyłem wejścia pewniaki (kolor zółty) i wejścia ryzykowne lub zakończone BE - kolor niebieski. A propo BE - IMHO bardzo wazne jest aby w momencie gdy cena znajdzie sie w polowie boksu przestawiac SL na BE - w przeciwnym wypadku jesli cena nie dotarlaby do granicy boksu zaliczylibyśmy SL. Dobrze myślę?
EDIT:
A tymczasem LONG po 1.0287
TP: 1.0330
SL: 1.0250
EDIT2:
TP - piątki są dla mnie łaskawe ostatnio
Tę pozycję zatytułowałbym
być albo nie być

Po pierwsze otwieramy załącznik.
Wg mnie ta konsola dzieli się na 3 różne konsole (oznaczyłem je numerkami 1, 2 i 3). Moment rozpoczęcia się każdej następnej konsoli oznacza wybicie z boksu (opartego o zakończone "ciała" świec) i zamkniecie świecy poza boksem. Jeśli chodzi o wejścia to obserwowałbym zachowanie ceny na najniższym TFie - czyli M1 blisko ścian boksu. Jeśli cena wyraźnie by tam zawracała wchodziłbym w pozycję. Ustalałbym SL powyżej cienia świecy na H1. TP natomiast znajdowałoby sie w odległości kilku pipsiow przed wewnętrzną ścianą boksu.
Na obrazku zaznaczyłem wejścia pewniaki (kolor zółty) i wejścia ryzykowne lub zakończone BE - kolor niebieski. A propo BE - IMHO bardzo wazne jest aby w momencie gdy cena znajdzie sie w polowie boksu przestawiac SL na BE - w przeciwnym wypadku jesli cena nie dotarlaby do granicy boksu zaliczylibyśmy SL. Dobrze myślę?
EDIT:
A tymczasem LONG po 1.0287
TP: 1.0330
SL: 1.0250
EDIT2:
TP - piątki są dla mnie łaskawe ostatnio

Tę pozycję zatytułowałbym

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podsumowanie z dnia 11.12.09 (piątek)
Komentarz
Czwartkowy dzień zakończył się męczącą konsolą natomiast piątek był już nieco łaskawszy. Zaliczyłem 2 transakcje in plus korzystając z wybicia z konsolidacji.
Wynik
+29.48 zł (pierwsza transakcja)
+4.80 (druga transakcja)
Aktualny kapitał
95,05 zł (-62% od wpłacenia depozytu)
PS.
Odnośnie dnia dzisiejszego to narazie nie mam pomysłu na grę. Być może w okolicach 1.0282 będę doszukiwał się okazji na szybki skalp (TF 15) - chociaż z braku lepszego pomysłu nie będę tego robił na siłę.
Komentarz
Czwartkowy dzień zakończył się męczącą konsolą natomiast piątek był już nieco łaskawszy. Zaliczyłem 2 transakcje in plus korzystając z wybicia z konsolidacji.
Wynik
+29.48 zł (pierwsza transakcja)
+4.80 (druga transakcja)
Aktualny kapitał
95,05 zł (-62% od wpłacenia depozytu)
PS.
Odnośnie dnia dzisiejszego to narazie nie mam pomysłu na grę. Być może w okolicach 1.0282 będę doszukiwał się okazji na szybki skalp (TF 15) - chociaż z braku lepszego pomysłu nie będę tego robił na siłę.
Podsumowanie z dnia 14.12.09 (poniedziałek)
Komentarz
Poniedzialek okazal sie wyjatkowo nudny. Co tu sie dziwic brak impulsow w postaci waznych danych przełozyło się na wyciszenie indeksów. Sygnał ktory dostałem w czasie konsolidacji zlałem. Po prostu przy strategii reagującej na mocne świece bullish nie zawieram transakcji w konsoli.
Komentarz
Poniedzialek okazal sie wyjatkowo nudny. Co tu sie dziwic brak impulsow w postaci waznych danych przełozyło się na wyciszenie indeksów. Sygnał ktory dostałem w czasie konsolidacji zlałem. Po prostu przy strategii reagującej na mocne świece bullish nie zawieram transakcji w konsoli.
Jak nudny? A ten spadek na Edku i jednocześnie wzrost na Franku ?:)
Taką nudę można mieć codziennie - zajmujemy pozycję i jazda....cały dzień łowimy pipsy.
PS> Żeby nie było...ja też w całości tego ruchu nie wykorzystałem - niestety.
Taką nudę można mieć codziennie - zajmujemy pozycję i jazda....cały dzień łowimy pipsy.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Hej Jankes - no to byl akurat komentyarz z poniedzialku - ja gram tylko na jednej parze a wiec jak jest konsola to nie ma gryJankes pisze:Jak nudny? A ten spadek na Edku i jednocześnie wzrost na Franku ?Smile

EDIT:
Podsumowanie z dnia 15.12.09 (wtorek)
Komentarz
Wczorajszy dzień obfitował w parę świetnych okazji. Dostałem jeden sygnał z mojego sysa jednakże ruch byl na tyle dynamiczny, ze nie zalapalem sie na wejscie na drobnej korekcie. Okazja uciekla ale to wcale nie oznacza ze nie bedzie nastepnych

Podsumowanie z dnia 16.12.09 (środa)
Komentarz
Niby fajny dzien transakcyjny jednak pytanie czemu najlepsze okazje byly po zakonczeniu mojego dnia tradowania?
W tym tygodniu tracenie okazji jest nieco frustrujace. Jednakze grunt to cierpliwosc i prezycja bo jak mowi handlowe przyslowie: lepiej stracic okazje niz pieniądze... i słusznie!
Jedyna transakcja, która zawarłem w środę był króciutki skalp (zgodny z moim drugim sysem).
Wynik
+3,46 zł
Aktualny kapitał
98,51 zł (-60% od wpłacenia depozytu)
PS.
SHORT po 1.0456 (skalp)
TP - 1.0439
SL - 1.0507
EDIT:
No to zarobilem... SL
EDIT2:
Kolejny SHORT po 1.0486 (scalp)
TP - 1.0475
SL - 1.0521
EDIT3:
TP - małe ale jest cholera...
Komentarz
Niby fajny dzien transakcyjny jednak pytanie czemu najlepsze okazje byly po zakonczeniu mojego dnia tradowania?

Jedyna transakcja, która zawarłem w środę był króciutki skalp (zgodny z moim drugim sysem).
Wynik
+3,46 zł
Aktualny kapitał
98,51 zł (-60% od wpłacenia depozytu)
PS.
SHORT po 1.0456 (skalp)
TP - 1.0439
SL - 1.0507
EDIT:
No to zarobilem... SL
EDIT2:
Kolejny SHORT po 1.0486 (scalp)
TP - 1.0475
SL - 1.0521
EDIT3:
TP - małe ale jest cholera...
Podsumowanie z dnia 17.12.09 (czwartek)
Komentarz
Wczoraj byłem zły jak osa bo pierwszą transakcję szlag trafił i to jeszcze w głupi sposób. Cena zrealizowała moj SL a nastepnie zawróciła do ustalonego targetu - kurde.... Druga transakcja to byl szybki skalp zakończony powodzeniem - taki trade na otarcie łez...
Wynik
-35,54 zł
+7.63
Aktualny kapitał
70,6 zł (-72% od wpłacenia depozytu)
EDIT:
Dziś szybki LONG po 1.0416 i na szczęście TP
Komentarz
Wczoraj byłem zły jak osa bo pierwszą transakcję szlag trafił i to jeszcze w głupi sposób. Cena zrealizowała moj SL a nastepnie zawróciła do ustalonego targetu - kurde.... Druga transakcja to byl szybki skalp zakończony powodzeniem - taki trade na otarcie łez...
Wynik
-35,54 zł
+7.63
Aktualny kapitał
70,6 zł (-72% od wpłacenia depozytu)
EDIT:
Dziś szybki LONG po 1.0416 i na szczęście TP