Dziennik Żelaznych Zasad
Witam wszystkich
Wczorajszy dzien bez transakcji ponieważ franek znalazl się w dość nieprzyjemnym trendzie bocznym. Mam nadzieję, że dzis uda się cos uszczknąć - narazie czekam na dalszy rozwoj wydarzen na rynku. Poki co jestem bearish jesli chodzi o USDCHF.
EDIT:
SHORT po 0.9988
SL - 1.0021
TP - narazie brak
Wczorajszy dzien bez transakcji ponieważ franek znalazl się w dość nieprzyjemnym trendzie bocznym. Mam nadzieję, że dzis uda się cos uszczknąć - narazie czekam na dalszy rozwoj wydarzen na rynku. Poki co jestem bearish jesli chodzi o USDCHF.
EDIT:
SHORT po 0.9988
SL - 1.0021
TP - narazie brak
Podsumowanie z dnia 03.12.09 (czwartek)
Komentarz
Dziś po raz kolejny strata która była wynikiem zmyłki jaką zafundował mi Franek. Swoja drogą dzieki tej zmylce nauczyłem się przy jakim zachowaniu ceny powinienem się trzymać z dala od rynku. Ogólnie czwartek był bez tragedii i bez sukcesów jedziemy dalej.
Wynik
-5,43
Aktualny kapitał
95.43 (-62% od wpłacenia depozytu)
EDIT:
Zlecenie oczekujace (LONG) na 1.0078
EDIT2:
Zlecenie oczekujace wzięte.
TP: 1.0167
SL: 1.0006
Istnieje duże prawdopodobieństwo ze dziś tego nie zamknę.
EDIT3:
Pozycja zamknieta
. Jutro napisze podsumowanie
Komentarz
Dziś po raz kolejny strata która była wynikiem zmyłki jaką zafundował mi Franek. Swoja drogą dzieki tej zmylce nauczyłem się przy jakim zachowaniu ceny powinienem się trzymać z dala od rynku. Ogólnie czwartek był bez tragedii i bez sukcesów jedziemy dalej.
Wynik
-5,43
Aktualny kapitał
95.43 (-62% od wpłacenia depozytu)
EDIT:
Zlecenie oczekujace (LONG) na 1.0078
EDIT2:
Zlecenie oczekujace wzięte.
TP: 1.0167
SL: 1.0006
Istnieje duże prawdopodobieństwo ze dziś tego nie zamknę.
EDIT3:
Pozycja zamknieta

Podsumowanie z dnia 04.12.09 (piątek)
Komentarz
Mijający tydzień na rynku forex to była bryndza i jeszcze raz bryndza. 2,5 dni transakcyjnych "zjadły" mi konsole na USDCHF 1H. W konsolach z natury nie gram jednak we wtorek jakiś diabeł mnie podkusił aby zagrać wbrew zasadom - jak to się skończyło każdy widział. Piątek z kolei był nagrodą za cierpliwość. Niestety i tej nagrody nie zgarnąłem w pełni. Otoż po zajęciu pozycji, która błyskawicznie okazała się strzałem w dziesiątkę zacząłem kombinować z realizacją zysku. Co spowodowało że był o niemalże 40% mniejszy niż byc powinien. Dlatego kolejną zasadą ktorą wpisuję sobie na mojej karcie zasad jest zasada sprawdzania notowan tylko na chwile przed narysowaniem się kolejnej świecy. Gapienie się na wykres non stop powoduje że nasze oczy zaczynają widzieć to co nie istnieje. I tak własnie było u mnie - po świetnym wejściu gapiłem się na wykres cały czas szukając pretekstu do przedwczesnej realizacji zysków. Pretekst nie nastąpil jednak ja zysk zrealizowałem.
Wynik
+36.24 zł (a miało być 60 zł @$#@^%$!!!!)
Aktualny kapitał
131.67 (-45% od wpłacenia depozytu)
Komentarz
Mijający tydzień na rynku forex to była bryndza i jeszcze raz bryndza. 2,5 dni transakcyjnych "zjadły" mi konsole na USDCHF 1H. W konsolach z natury nie gram jednak we wtorek jakiś diabeł mnie podkusił aby zagrać wbrew zasadom - jak to się skończyło każdy widział. Piątek z kolei był nagrodą za cierpliwość. Niestety i tej nagrody nie zgarnąłem w pełni. Otoż po zajęciu pozycji, która błyskawicznie okazała się strzałem w dziesiątkę zacząłem kombinować z realizacją zysku. Co spowodowało że był o niemalże 40% mniejszy niż byc powinien. Dlatego kolejną zasadą ktorą wpisuję sobie na mojej karcie zasad jest zasada sprawdzania notowan tylko na chwile przed narysowaniem się kolejnej świecy. Gapienie się na wykres non stop powoduje że nasze oczy zaczynają widzieć to co nie istnieje. I tak własnie było u mnie - po świetnym wejściu gapiłem się na wykres cały czas szukając pretekstu do przedwczesnej realizacji zysków. Pretekst nie nastąpil jednak ja zysk zrealizowałem.
Wynik
+36.24 zł (a miało być 60 zł @$#@^%$!!!!)
Aktualny kapitał
131.67 (-45% od wpłacenia depozytu)
Według mnie błądL1su pisze:sorry stary ale widze, ze zmierzasz w prostej linii do wyczyszczenia konta. Ale nie zniechecaj sie 3 moze 4 depo w plecy i jak bedziesz wytrwaly to zaczniesz zarabiac

Jeśli stracisz więcej niż jedno depo zapomnij o temacie, chyba że lubisz sponsorować.

Pierwsze depo broń jak swego małego przed obcięciem

Jeśli gra cię stresuje graj taką wartością lota abyś na stratę mógł powiedzieć że to nieistotne. Dobre dla wyluzowania jest gra takim ułamkiem lota abyś na straty miał około 5000pip. Np. 400Eur depo i gra tylko 0,01L.
10pip = 0,7Eur Psycha uwolniona i stać nas na duże s/l.
Jeśli me rady nie pasują do twego stylu gry to sorry i już mnie tu nie ma.
-----------------------------------------------------------
Obecnie gram i udaję że się na tym znam
Obecnie gram i udaję że się na tym znam

Jeśli me rady nie pasują do twego stylu gry to sorry i już mnie tu nie ma.
Piforix każda rada jest na wagę złota ale muszę je wszystkie filtrować i wybierać to co faktycznie pasowałoby do mojej strategii. Jeśli chodzi o to jak ewoluuje moja gra to po cichu powiem że z każdym tygodniem coraz bliżej mi do grania tylko na PA

A tymczasem:
SHORT po 1.0147
SL - 1.0175
TP - szacuję 50% fibo czyli 1.0092, ale i tak zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja

EDIT:
Niestety SL - tzn. że większej korekty "nie budziet"

EDIT2:
Na okazję długo czekać nie musiałem a więc:
LONG po 1.0230
SL - 1.0166
TP - 1.0303
EDIT3:
Piękne korekta i odbicie od 50% fibo i niestety zmiana TP na 1.0266 (zgodnie z założeniami)

EDIT4:
Podsumowanie z dnia 07.12.09 (czarny poniedziałek)
Komentarz
Dziś rynek nie miał dla mnie ani odrobiny litości. Pierwsza pozycja strata, druga to samo... Jestem już tak blisko MC ze zaczynam sie zastanawiać czy jest wogóle sens grać. Wkurza mnie to ze od początku grudnia miałem kupe szans na zarobienie kasy zgodnie z swoimi strategiami. W tym czasie kiedy moje zalozenia byly dobre ja sobie kombinowalem poza strategia a kiedy dziś sie trzymam regul zaczyna sie statystyczna seria strat. To mogło się zdarzyc musiało się zdarzyć ale... do cholery - why today?!
Swoją drogą nie mam planu na to co zrobię jeśli walnę w MC...
Wynik
-18,73 zł (pierwsza transakcja)
-43,29 zł (druga transakcja)
Aktualny kapitał
69,65 zł (-72% od wpłacenia depozytu)
SHORT po 1.0185
SL - 1.0210
EDIT:
Aha ważna rzecz - otóż miałem się zastanowić nad tym co zrobię jeśli osiągnę długo wyczekiwany MC (śmiesznie to brzmi). Otoż po pierwsze napewno nie porzuce rynku forex - poświeciłem wiele miesięcy i sporo wysiłku aby opracować moje strategie. Dlatego też w momencie osiągnięcia marginu zrobię sobie przerwę do końca grudnia z graniem na koncie real. W tym czasie wciąż będę grał ale na demie oraz na rachunku konkursowym w którym biorę udział ( http://www.rtfx.com/trading-masters/ ). Czas grania na demo będzie tym czasem, w którym postaram się ortodoksyjnie przestrzegać zasad. Jeśli na demku pod koniec grudnia osiągnę satysfakcjonujący wynik wówczas wpłacę kolejny micro depozyt na konto real. Jeśli nie uda mi sie osiągnąc pozytywnego wyniku - przeanalizuje strategie raz jeszcze i będę ją doskonalił aż do skutku. Taki jest plan na wypadek wspomnianego MC
.
EDIT2:
Jednak SL
EDIT3:
LONG po 1.0187
SL - 1.0161
EDIT4:
LONG zamknięty po 1.0236
EDIT5:
Podsumowanie z dnia 08.12.09 (wtorek)
Komentarz
Nie wiem jak to się dzieje, ale w momencie gdy już czułem ostrzącą się kosę Pana MC nad moim uchem nagle skończyła się seria strat. Pytanie czy rynek jeszcze chce się ze mną podrażnić, czy akurat zaczyna się właściwa część statystyki dla mojej strategii. Myślę ze na to pytanie odpowie tylko czas.
Wynik
-16,90 zł (pierwsza transakcja)
+33.24 zł (druga transakcja)
Aktualny kapitał
85,99 zł (-66% od wpłacenia depozytu)
SL - 1.0210
EDIT:
Aha ważna rzecz - otóż miałem się zastanowić nad tym co zrobię jeśli osiągnę długo wyczekiwany MC (śmiesznie to brzmi). Otoż po pierwsze napewno nie porzuce rynku forex - poświeciłem wiele miesięcy i sporo wysiłku aby opracować moje strategie. Dlatego też w momencie osiągnięcia marginu zrobię sobie przerwę do końca grudnia z graniem na koncie real. W tym czasie wciąż będę grał ale na demie oraz na rachunku konkursowym w którym biorę udział ( http://www.rtfx.com/trading-masters/ ). Czas grania na demo będzie tym czasem, w którym postaram się ortodoksyjnie przestrzegać zasad. Jeśli na demku pod koniec grudnia osiągnę satysfakcjonujący wynik wówczas wpłacę kolejny micro depozyt na konto real. Jeśli nie uda mi sie osiągnąc pozytywnego wyniku - przeanalizuje strategie raz jeszcze i będę ją doskonalił aż do skutku. Taki jest plan na wypadek wspomnianego MC

EDIT2:
Jednak SL
EDIT3:
LONG po 1.0187
SL - 1.0161
EDIT4:
LONG zamknięty po 1.0236
EDIT5:
Podsumowanie z dnia 08.12.09 (wtorek)
Komentarz
Nie wiem jak to się dzieje, ale w momencie gdy już czułem ostrzącą się kosę Pana MC nad moim uchem nagle skończyła się seria strat. Pytanie czy rynek jeszcze chce się ze mną podrażnić, czy akurat zaczyna się właściwa część statystyki dla mojej strategii. Myślę ze na to pytanie odpowie tylko czas.
Wynik
-16,90 zł (pierwsza transakcja)
+33.24 zł (druga transakcja)
Aktualny kapitał
85,99 zł (-66% od wpłacenia depozytu)
.. podobno runek nie wie o twoim istnieniu....MaxRipper pisze: czy rynek jeszcze chce się ze mną podrażnić

... zawsze mozna zarobic, jesli mam czym obrocic...
... zrob przysluge sobie i swoim najblizszym-wchodz z kierunkiem ..
... zrob przysluge sobie i swoim najblizszym-wchodz z kierunkiem ..
Witam wszystkich
Dziś LONG po 1.0274
SL - 1.0237
TP - 1.0291
EDIT:
SL @%$^$#!
EDIT 2:
Podsumowanie z dnia 09.12.09 (środa)
Komentarz
Dziś zawarłem tylko jedną transakcję, która niestety zakończyła się SL.
Sobie nie mam nic do zarzucenia bo zagrałem zgodnie z strategią. Najgorsze jest to, że jeśli nie będę miał zyskownych transakcji to prawdopodobnie już jutro zaliczę MC. Mam pecha jak cholera i wygląda na to, że jutro mam "mecz" o wszystko (znowu kurna znowu....).
Wynik
-25,22 zł
Aktualny kapitał
60,77 zł (-76% od wpłacenia depozytu)
Dziś LONG po 1.0274
SL - 1.0237
TP - 1.0291
EDIT:
SL @%$^$#!
EDIT 2:
Podsumowanie z dnia 09.12.09 (środa)
Komentarz
Dziś zawarłem tylko jedną transakcję, która niestety zakończyła się SL.
Sobie nie mam nic do zarzucenia bo zagrałem zgodnie z strategią. Najgorsze jest to, że jeśli nie będę miał zyskownych transakcji to prawdopodobnie już jutro zaliczę MC. Mam pecha jak cholera i wygląda na to, że jutro mam "mecz" o wszystko (znowu kurna znowu....).
Wynik
-25,22 zł
Aktualny kapitał
60,77 zł (-76% od wpłacenia depozytu)
Konsola konsola i jeszcze raz konsola. Wkurza mnie to strasznie bo w takich warunkach handel nie ma racji bytu.
Swoją drogą mam pewną koncepcję dotyczącą kierunku wybicia (patrz załącznik), chociaż nie będę zajmował pozycji...
Swoją drogą mam pewną koncepcję dotyczącą kierunku wybicia (patrz załącznik), chociaż nie będę zajmował pozycji...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.