Dziennik Żelaznych Zasad

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Konsola konsola i jeszcze raz konsola. Wkurza mnie to strasznie bo w takich warunkach handel nie ma racji bytu.
Max na tej konsoli była możliwość wyciągnięcia ponad 150 p.Tak bez złośliwości jeżeli nie teraz to kiedy chcesz zarabiać?
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Seneszal masz 100% racji ale nie mam dokladnie opracowanego systemu do gry w konsoli wiec i nie probuje bez planu.

Jesli bylbys wstanie mi dac pare wskazowek na co zwracac uwage w czasie ruchu cen w konsoidacji bylbym wdzieczny. Dodatkowo napewno wykorzystalbym te informacje podczas opracowywania strategii "pod konsolę"

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Dzięki za pochwałę.
Najprostsza metoda to postawienie dwóch poziomych kresek czyli wyznaczenie kanału chociaż w t ym wypadku jedni widzieli trójkąt inni klin.Wystarczą dwa punkty na wykresie aby połączyć je linią i gotowe.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Hmm z tego co obserwowałem to takie coś zadzialaoby chyba tylko w "idealnej" konsolidacji ktora sie zdarza dosc rzadko :). Konsole jak sam wspomniales moga byc rozne m.in takie jak ta przed chwila. Na obrazku przedstawie plan gry w takiej "dziwnej" konsoli a ty na podstawie swoich doswiadczen albo mnie skrzyczysz albo potwierdzisz ze to jest dobre.

Po pierwsze otwieramy załącznik.
Wg mnie ta konsola dzieli się na 3 różne konsole (oznaczyłem je numerkami 1, 2 i 3). Moment rozpoczęcia się każdej następnej konsoli oznacza wybicie z boksu (opartego o zakończone "ciała" świec) i zamkniecie świecy poza boksem. Jeśli chodzi o wejścia to obserwowałbym zachowanie ceny na najniższym TFie - czyli M1 blisko ścian boksu. Jeśli cena wyraźnie by tam zawracała wchodziłbym w pozycję. Ustalałbym SL powyżej cienia świecy na H1. TP natomiast znajdowałoby sie w odległości kilku pipsiow przed wewnętrzną ścianą boksu.

Na obrazku zaznaczyłem wejścia pewniaki (kolor zółty) i wejścia ryzykowne lub zakończone BE - kolor niebieski. A propo BE - IMHO bardzo wazne jest aby w momencie gdy cena znajdzie sie w polowie boksu przestawiac SL na BE - w przeciwnym wypadku jesli cena nie dotarlaby do granicy boksu zaliczylibyśmy SL. Dobrze myślę?

EDIT:
A tymczasem LONG po 1.0287
TP: 1.0330
SL: 1.0250

EDIT2:
TP - piątki są dla mnie łaskawe ostatnio :)

Tę pozycję zatytułowałbym -> być albo nie być
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie z dnia 11.12.09 (piątek)

Komentarz
Czwartkowy dzień zakończył się męczącą konsolą natomiast piątek był już nieco łaskawszy. Zaliczyłem 2 transakcje in plus korzystając z wybicia z konsolidacji.

Wynik
+29.48 zł (pierwsza transakcja)
+4.80 (druga transakcja)

Aktualny kapitał
95,05 zł (-62% od wpłacenia depozytu)

PS.
Odnośnie dnia dzisiejszego to narazie nie mam pomysłu na grę. Być może w okolicach 1.0282 będę doszukiwał się okazji na szybki skalp (TF 15) - chociaż z braku lepszego pomysłu nie będę tego robił na siłę.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie z dnia 14.12.09 (poniedziałek)

Komentarz
Poniedzialek okazal sie wyjatkowo nudny. Co tu sie dziwic brak impulsow w postaci waznych danych przełozyło się na wyciszenie indeksów. Sygnał ktory dostałem w czasie konsolidacji zlałem. Po prostu przy strategii reagującej na mocne świece bullish nie zawieram transakcji w konsoli.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Jak nudny? A ten spadek na Edku i jednocześnie wzrost na Franku ?:)
Taką nudę można mieć codziennie - zajmujemy pozycję i jazda....cały dzień łowimy pipsy.
PS> Żeby nie było...ja też w całości tego ruchu nie wykorzystałem - niestety.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Jankes pisze:Jak nudny? A ten spadek na Edku i jednocześnie wzrost na Franku ?Smile
Taką nudę można mieć codziennie - zajmujemy pozycję i jazda....cały dzień łowimy pipsy.
PS> Żeby nie było...ja też w całości tego ruchu nie wykorzystałem - niestety.
Hej Jankes - no to byl akurat komentyarz z poniedzialku - ja gram tylko na jednej parze a wiec jak jest konsola to nie ma gry :). Dzis z kolei ustawilem swoj koszyczek kupna odrobine za nisko i nie zalapalem sie na fajny ruch - bywa :)

EDIT:

Podsumowanie z dnia 15.12.09 (wtorek)

Komentarz
Wczorajszy dzień obfitował w parę świetnych okazji. Dostałem jeden sygnał z mojego sysa jednakże ruch byl na tyle dynamiczny, ze nie zalapalem sie na wejscie na drobnej korekcie. Okazja uciekla ale to wcale nie oznacza ze nie bedzie nastepnych :). Byc moze dzis zaczne zabawe moim nowym systemem do skalpowania na TF15 takze byc moze dziennik zyska na atrakcyjnosci. Pozdrawiam!

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie z dnia 16.12.09 (środa)

Komentarz
Niby fajny dzien transakcyjny jednak pytanie czemu najlepsze okazje byly po zakonczeniu mojego dnia tradowania? :) W tym tygodniu tracenie okazji jest nieco frustrujace. Jednakze grunt to cierpliwosc i prezycja bo jak mowi handlowe przyslowie: lepiej stracic okazje niz pieniądze... i słusznie!

Jedyna transakcja, która zawarłem w środę był króciutki skalp (zgodny z moim drugim sysem).

Wynik
+3,46 zł

Aktualny kapitał
98,51 zł (-60% od wpłacenia depozytu)

PS.

SHORT po 1.0456 (skalp)
TP - 1.0439
SL - 1.0507

EDIT:
No to zarobilem... SL

EDIT2:

Kolejny SHORT po 1.0486 (scalp)
TP - 1.0475
SL - 1.0521

EDIT3:
TP - małe ale jest cholera...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie z dnia 17.12.09 (czwartek)

Komentarz
Wczoraj byłem zły jak osa bo pierwszą transakcję szlag trafił i to jeszcze w głupi sposób. Cena zrealizowała moj SL a nastepnie zawróciła do ustalonego targetu - kurde.... Druga transakcja to byl szybki skalp zakończony powodzeniem - taki trade na otarcie łez...

Wynik
-35,54 zł
+7.63

Aktualny kapitał
70,6 zł (-72% od wpłacenia depozytu)

EDIT:
Dziś szybki LONG po 1.0416 i na szczęście TP

ODPOWIEDZ