Dziennik Żelaznych Zasad
No dobra poniedziałek za nami. Ogólny wynik fatalny: 3 transakcje, zmiana sentymentu rynku i kończymy na minusie. Mam nadzieję ze nie zawiodę waszych oczekiwań i ten tydzień jednak zakonczę pozytywnie. Dziś już fajrant
.
Aha dodam, że zmieniłem jedną zasadę dotycz. transakcji - otóż nie przestaję grać po stracie jak to pisałem we wcześniejszym poście. Teraz jeśli występują sygnały to po prostu gram i tyle.
Czas na podsumowanie:
Trening - 1 dzień:
- transakcji: 3
- stan konta: -8.59%

Aha dodam, że zmieniłem jedną zasadę dotycz. transakcji - otóż nie przestaję grać po stracie jak to pisałem we wcześniejszym poście. Teraz jeśli występują sygnały to po prostu gram i tyle.
Czas na podsumowanie:
Trening - 1 dzień:
- transakcji: 3
- stan konta: -8.59%
Ciąg dalszy wyrywania w dupsko co niestety mocno pogorszyło stan treningowego statementu. Niestety rynek się zmienia i co gorsza nie jest on jednoznaczny. Otóż podczas analiz porannych które wykonuję po nocy rynek sugeruje dalsze spadki natomiast w ciągu dnia rynek zmienia sentyment, to z kolei powoduje że wiele strategii po prostu zawodzi (no chyba że ktoś "kosi" po 20p dziennie
). Mam jednak nadzieję, że już jutro przynajmniej do południa sentyment rynku będzie ostatecznie ustalony i w końcu zaczniemy iść w jednym kierunku.
Trening - 2 dzień:
- transakcji: 2
- stan konta: -26.25%

Trening - 2 dzień:
- transakcji: 2
- stan konta: -26.25%
Kazdy jeden pip jest cenny - Zauważ, ze przy odpowiednim locie 20 pipsow wielu wystarczy i nie muszą się szarpać z rynkiem dłużej niż trzeba
Grajac juz jednym lotem to jest 200$, pograsz 2 dni i masz tyle co spora czesc Polakow po miesiacu ciezkiej harówki
.

"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"
Hej
Wstyd się przyznać ale mój "expert advisor" tak dziś pięknie pojechał po bandzie, że 4rty dzień treningu o mało nie zakończył się MC
. Miało być zarabianie a są straty. Głownie dlatego, że przewaliłem pewne kwestie zw z ryzykiem. Dodatkowo moj robocik ochoczo otwierał pozycje w kierunku przeciwnym do trendu - a ja nie miałem czasu aby go przypilnować. Jednakże zrobiłem parę poprawek i potestuję go do końca maja.
Lista poprawek EA:
- EA śledzi trend poprzez monitorowanie wskaźnika WilliamsR(155)
- EA zawiera 1 transakcje w jednym czasie (wcześniej przegiąłem i to mocno)
P.S.
Od początku czerwca planuję grać jednak w 100% manualnie - chyba że ustabilizuję zachowanie EA (co jest mało prawdopodobne).
Trening - 5 dzień:
- transakcji: 8
- stan konta: -68.25% (to "żem" pokazał klasę
) 

Wstyd się przyznać ale mój "expert advisor" tak dziś pięknie pojechał po bandzie, że 4rty dzień treningu o mało nie zakończył się MC

Lista poprawek EA:
- EA śledzi trend poprzez monitorowanie wskaźnika WilliamsR(155)
- EA zawiera 1 transakcje w jednym czasie (wcześniej przegiąłem i to mocno)
P.S.
Od początku czerwca planuję grać jednak w 100% manualnie - chyba że ustabilizuję zachowanie EA (co jest mało prawdopodobne).
Trening - 5 dzień:
- transakcji: 8
- stan konta: -68.25% (to "żem" pokazał klasę

Witam po przerwie
Niestety w piatek i dzis wpisy z treningu sie nie pojawily. Po pierwsze EA ktory mial odwzorowywac moje zagrania sie nie sprawdzil dlatego odpuscielm sobie maltretowanie sie z dodatkowym kontem demo poniewaz na codzien nie mam czasu zajmowac sie dwoma kontami.
Jesli chodzi o udowodnienie jak sie robi z 100 zł
40k to wciąż zamierzam to zrobić
(zapewne większość myśli ze jestem nienormalny). Tylko ze ten etap akurat zacznę zgodnie z planem od czerwca.
Niestety w piatek i dzis wpisy z treningu sie nie pojawily. Po pierwsze EA ktory mial odwzorowywac moje zagrania sie nie sprawdzil dlatego odpuscielm sobie maltretowanie sie z dodatkowym kontem demo poniewaz na codzien nie mam czasu zajmowac sie dwoma kontami.
Jesli chodzi o udowodnienie jak sie robi z 100 zł

Ja uważam że to bardzo fajny pomysłMaxRipper pisze:Jesli chodzi o udowodnienie jak sie robi z 100 zł n 40k to wciąż zamierzam to zrobić Smile (zapewne większość myśli ze jestem nienormalny). Tylko ze ten etap akurat zacznę zgodnie z planem od czerwca.

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
"You think pennies, Mr. Charles, you get pennies. You think dollars, you get dollars. "MaxRipper pisze:Jesli chodzi o udowodnienie jak sie robi z 100 zł 40k to wciąż zamierzam to zrobić (zapewne większość myśli ze jestem nienormalny).

Skoro w konkursie się da to w realu też:) Mnie urządza jak na razie 2,5K%:)