Dziennik Żelaznych Zasad

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Wypłacanie pieniędzy to bardzo ważny element MM w przypadku setek % zysku i dużego ryzyka.
Najlepiej od razu przyłożyć rynkowi klapsa i zrobić ponad 100%, wypłacić i grać z tej kasy jaka została.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

No dobra poniedziałek za nami. Ogólny wynik fatalny: 3 transakcje, zmiana sentymentu rynku i kończymy na minusie. Mam nadzieję ze nie zawiodę waszych oczekiwań i ten tydzień jednak zakonczę pozytywnie. Dziś już fajrant :D.

Aha dodam, że zmieniłem jedną zasadę dotycz. transakcji - otóż nie przestaję grać po stracie jak to pisałem we wcześniejszym poście. Teraz jeśli występują sygnały to po prostu gram i tyle.
Czas na podsumowanie:

Trening - 1 dzień:
- transakcji: 3
- stan konta: -8.59%

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Ciąg dalszy wyrywania w dupsko co niestety mocno pogorszyło stan treningowego statementu. Niestety rynek się zmienia i co gorsza nie jest on jednoznaczny. Otóż podczas analiz porannych które wykonuję po nocy rynek sugeruje dalsze spadki natomiast w ciągu dnia rynek zmienia sentyment, to z kolei powoduje że wiele strategii po prostu zawodzi (no chyba że ktoś "kosi" po 20p dziennie :D). Mam jednak nadzieję, że już jutro przynajmniej do południa sentyment rynku będzie ostatecznie ustalony i w końcu zaczniemy iść w jednym kierunku.

Trening - 2 dzień:
- transakcji: 2
- stan konta: -26.25%

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Kazdy jeden pip jest cenny - Zauważ, ze przy odpowiednim locie 20 pipsow wielu wystarczy i nie muszą się szarpać z rynkiem dłużej niż trzeba :) Grajac juz jednym lotem to jest 200$, pograsz 2 dni i masz tyle co spora czesc Polakow po miesiacu ciezkiej harówki ;).
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Tak tak tylko że jest jedno ale... Grając dużym lotem i kosząc 20 pips musimy mieć odpowiedni R (na pewno nie mniejszy niż R=1) aby wychodzić na swoje. Aczkolwiek nie twierdzę, że się nie da :).

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Hejka

Dzisiejszy dzień w sumie bez rewelacji jednakże tym razem udało mi się podciągnąć poturbowany stan konta :).

Trening - 3 dzień:
- transakcji: 4
- stan konta: -16.1%

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Hej

Wstyd się przyznać ale mój "expert advisor" tak dziś pięknie pojechał po bandzie, że 4rty dzień treningu o mało nie zakończył się MC :). Miało być zarabianie a są straty. Głownie dlatego, że przewaliłem pewne kwestie zw z ryzykiem. Dodatkowo moj robocik ochoczo otwierał pozycje w kierunku przeciwnym do trendu - a ja nie miałem czasu aby go przypilnować. Jednakże zrobiłem parę poprawek i potestuję go do końca maja.

Lista poprawek EA:
- EA śledzi trend poprzez monitorowanie wskaźnika WilliamsR(155)
- EA zawiera 1 transakcje w jednym czasie (wcześniej przegiąłem i to mocno)

P.S.
Od początku czerwca planuję grać jednak w 100% manualnie - chyba że ustabilizuję zachowanie EA (co jest mało prawdopodobne).

Trening - 5 dzień:
- transakcji: 8
- stan konta: -68.25% (to "żem" pokazał klasę :D ) :oops:

Obrazek

Obrazek

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Witam po przerwie

Niestety w piatek i dzis wpisy z treningu sie nie pojawily. Po pierwsze EA ktory mial odwzorowywac moje zagrania sie nie sprawdzil dlatego odpuscielm sobie maltretowanie sie z dodatkowym kontem demo poniewaz na codzien nie mam czasu zajmowac sie dwoma kontami.

Jesli chodzi o udowodnienie jak sie robi z 100 zł -> 40k to wciąż zamierzam to zrobić :) (zapewne większość myśli ze jestem nienormalny). Tylko ze ten etap akurat zacznę zgodnie z planem od czerwca.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

MaxRipper pisze:Jesli chodzi o udowodnienie jak sie robi z 100 zł n 40k to wciąż zamierzam to zrobić Smile (zapewne większość myśli ze jestem nienormalny). Tylko ze ten etap akurat zacznę zgodnie z planem od czerwca.
Ja uważam że to bardzo fajny pomysł :P 100 zł to nie duża kwota a nawet jeżeli mierząc tak wysoko osiągniesz mniejszy cel - to i tak będzie to więcej niż 100% :) Kolega obok z journala ze 150 zł chce ugrać na samochód za 150k więc nie jesteś sam :D
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

MaxRipper pisze:Jesli chodzi o udowodnienie jak sie robi z 100 zł 40k to wciąż zamierzam to zrobić (zapewne większość myśli ze jestem nienormalny).
"You think pennies, Mr. Charles, you get pennies. You think dollars, you get dollars. " :D

Skoro w konkursie się da to w realu też:) Mnie urządza jak na razie 2,5K%:)

ODPOWIEDZ