Dziennik Żelaznych Zasad
- Yigrashill
- Stały bywalec
Max dawno Ciebie nie było, zniknąłeś tak nagle..
Na samym starcie muszę Ciebie opierd...... Co robiłeś jak ciebie nie było ?? Piłeś wódkę czy co
Widzę, że skupiłeś się na szukaniu Grala, co pewnie robiłeś na demo. Obliczenia na których da się zarobić 40 tyś z 100 zł to czysta utopia, nie ma takich wzorów. Idź kup sobie książkę do Analizy Wykresów, oszacuj RR i ryzyko, książka Eldara do Psychologi. Rok nauki, a później wpłać 1000 zł i utrzymaj je przez 3 miesiące.
Na samym starcie muszę Ciebie opierd...... Co robiłeś jak ciebie nie było ?? Piłeś wódkę czy co

- jarek sumek
- Stały bywalec
Wiesz Max chyba nie wiesz o co chodzi. Czasami trzeba tylko naprowadzić nowicjusza na właściwą drogę i będzie zarabiał.
Ja ostatnio nawet brata całkowitego awersanta i unikającego wszelkiego ryzyka podszkoliłem ogólnie w piramidowaniu i zyski rzędu 1000% nie są żadną trudnością.
Ja ostatnio nawet brata całkowitego awersanta i unikającego wszelkiego ryzyka podszkoliłem ogólnie w piramidowaniu i zyski rzędu 1000% nie są żadną trudnością.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uczyłem się - szczerze uczyłem się tajników spekulacjiYigrashill pisze:Na samym starcie muszę Ciebie opierd...... Co robiłeś jak ciebie nie było ??

Jeśli chodzi o grala to on nie istnieje

Co do książek - cóż teoria jest piękna ale... praktyka daje więcej. Po przeczytaniu paru książek (IMHO max 2-3) każdy trader powinien poświecić 10-tki godzin na doskonalenie swojej techniki na realnym rynku. Mi zajeło ponad pół roku dojście do momentu w którym zacząłem coś tam ciukać na koncie real. Teraz z kolei stawiam sobie wyzwania i cele. Pytanie zasadnicze czy uda mi się coś porządnego zaprezentować.
Co do mojego planu to przed startem wciaz go aktualizuje - oto lista zmian:
- transakcje będę zawierał na dwóch parach walutowych EU (edek) i GU (kabel) - EDIT: będę grał tylko na kablu
- sygnał do transakcji to reakcja na Momentum, linie trendu oraz poziomy S/R + Pivot Points EDIT: momentum idzie won

- transakcje będę zawierał od godz: 8-12 naszego czasu
- R = 1, czasem mniej niż 1 EDIT: Z zasady R = 3 poniewaz R=1 to za malo, do ochrony zyskow / lub zmiejszania strat rozsadny TS (wielkosc uznaniowa)
- TFy - analiza H1 na początku każdego dnia, wejścia na M5 EDIT: wejscia M1 - chcę być bardziej precyzyjny, M5 bedzie mnie wspieral przy rysowaniu mniej istotnych linii trendu, dodatkowo nowa analiza poszczególnych TFów co 30 minut
- po 1 przegranej kończę dzień handlu (nie próbuję się odegrać) EDIT: jednak nie bede konczyl dnia tylko gram dalej zgodnie z sygnałami, w koncu w handlu są gorsze i lepsze dni
- ryzyko/pozycję - 10%
Siema, mógłbyś coś więcej powiedzieć, na temat gdzie otwierasz rachunek? sam myślę o otwarciu rachunku mikro w admiral markets by poćwiczyć na realnej kasie, skusiły mnie niskie spready i możliwość gry na mikrolotachMaxRipper pisze:Chłopaki przepraszam za to milczenie ale wplacilem kase 27 maja i jescze mi nie zaksiegowali. Od dwoch dni powinienem grac a tu dupa. No nic czekamy dalej nie mam na to zadnego wplywu.

Dobra chłopaki konto doładowane na mega dużą kwotę czyli
31.64 $ (ok 100 zł)
teraz postaramy się zrobić z tego 40k polskich złotych - pewnie niektórzy myślą - ooo znów Max majaczy
.
A teraz do rzeczy - czekając na wpłyniecie depo rozważyłem jeszcze jedną kwestię zw. z ryzykiem początkowym... otóż postanowiłem ze zanim dojdę do 5k PLN będę chciał grać z ryzykiem 30% - nie jestem pewien czy to się uda bo lewar w Alpari-us wynosi 1:100 wiec może się skończyć jedynie na 18% na pozycje. Nigdy nie ryzykowałem aż tyle więc stąd moje wątpliwości.
Na zakończenie publikuję finalną wersję założeń, których będę przestrzegał.
Założenia:
- transakcje będę zawierał na GBPUSD
- transakcje będę zawierał od godz: 7-17 naszego czasu (wcześniej miałem grać tylko do południa - jednak doszedłem do wniosku że to za krótko)
- R = 1 - do ochrony zysków TS 10pips
- TFy - analiza H1 na początku każdego dnia, wejścia na M5 (ogólnie analiza H1 ma symboliczne znaczenie ponieważ i tak gram wg tego jak zachowuje się cena poprzez obserwację układu szczytów i dołków na M5)
- ryzyko/pozycję - 10-30% (w zależności od fazy planu)
- po osiągnięciu checkpointu dokonuję wypłaty 75% zysków
Inne informacje:
- moja strategia powinna dać mi ok 70-80% wygranych transakcji
- DD może sięgnąć 50%
- system jest nastawiony na wyciąganie z rynku absolutnego minimum (tak to skalpowanie)
Aktualny cel:
Checkpoint 1
1000 PLN
W poniedziałek zaczynamy

A teraz do rzeczy - czekając na wpłyniecie depo rozważyłem jeszcze jedną kwestię zw. z ryzykiem początkowym... otóż postanowiłem ze zanim dojdę do 5k PLN będę chciał grać z ryzykiem 30% - nie jestem pewien czy to się uda bo lewar w Alpari-us wynosi 1:100 wiec może się skończyć jedynie na 18% na pozycje. Nigdy nie ryzykowałem aż tyle więc stąd moje wątpliwości.
Na zakończenie publikuję finalną wersję założeń, których będę przestrzegał.
Założenia:
- transakcje będę zawierał na GBPUSD
- transakcje będę zawierał od godz: 7-17 naszego czasu (wcześniej miałem grać tylko do południa - jednak doszedłem do wniosku że to za krótko)
- R = 1 - do ochrony zysków TS 10pips
- TFy - analiza H1 na początku każdego dnia, wejścia na M5 (ogólnie analiza H1 ma symboliczne znaczenie ponieważ i tak gram wg tego jak zachowuje się cena poprzez obserwację układu szczytów i dołków na M5)
- ryzyko/pozycję - 10-30% (w zależności od fazy planu)
- po osiągnięciu checkpointu dokonuję wypłaty 75% zysków
Inne informacje:
- moja strategia powinna dać mi ok 70-80% wygranych transakcji
- DD może sięgnąć 50%
- system jest nastawiony na wyciąganie z rynku absolutnego minimum (tak to skalpowanie)
Aktualny cel:
Checkpoint 1

W poniedziałek zaczynamy

Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 18:10 przez MaxRipper, łącznie zmieniany 1 raz.
- klonmarcin
- Maniak
Nie będę pisał o ryzyku - bo jesteś doświadczonym "zawodnikiem" i wiesz co robisz
A tak na serio - mała kasa - mało płaczu po stracie
Będę trzymał kciuki za sukces.

A tak na serio - mała kasa - mało płaczu po stracie

Będę trzymał kciuki za sukces.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...