go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

peterhere pisze:roker MM jest tylko pośrednikiem w transakcjach
pusty śmiech. poczytaj nieco o market makerach. dobry MM zestawia transakcje ze swojego podwórka, a ewentualne nadwyżki puszcza dalej. slaby MM nic nie puszcza, tylko tak kroi żeby cale podwórko było od kreska. Twoja definicja dot. ECN.
archi2day pisze:GO4X nie jest zainteresowany klientami powyżej 30tys
pomyśl w ten sposób, ze wielu, b.wielu drobnych niesamowicie lewaruje. oni nie maja limitu 50-100 zagrań [czyli powiedzmy1-2% SL]. dla nich konto się kończy po 3-5-10 strzałach, zwłaszcza przy wspomnianych, niejasnych regulacjach dot. margin call. łatwiej zgarnąć wtedy hajs, bo taki mały inwestor na dużym lewarze raz-dwa się wykrwawi i depo zostaje u broka.

mi to jeździ, ja mam konto >***k w dobrej firmie, ale wiem jak to jest i nie lubię strasznie złodziejstwa i skur*****stwa marketmakerów . chciałbym doczekać się w końcu dobrego broka z PL. jeszcze nie teraz. pzdr
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: jak to możliwe?

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

archi2day pisze:
Nie rozumiem jak można nie być zainteresowanym większymi klientami + 30 tys ? Przecież 1 taki klient 30 tys = 10 klientom po 3 tys każdy .... lub 30-tu klientom po .... w czym problem?
Czyli że niby są zainteresowani mną szarakiem ... któremu bliżej do 3 niż do 30 koła ? Nie zależy im na depozytach ? na obrocie ?? To jakieś nierynkowe podejście ... O co biega ??? I mimo wszystko człowiek nabiera podejrzeń.

----------------------------------------------------
Life is brutal and full of zasadzkas
Człowiek z większą kasą, jak go ktoś oszuka pójdzie do sądu. Ktoś kto ma jej niewiele raczej się stawiał nie będzie i odpuści.
Do tego Ci z mniejszą kasą mają raczej mniejsze doświadczenia więc większa szansa ze stracą depo.
Po prostu "ten wynalazek" bo to brokerem nazwać nie można widać na jaki poziom usług jest nastawiony.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MACIEK408 pisze:pomyśl w ten sposób, ze wielu, b.wielu drobnych niesamowicie lewaruje
Tig3r pisze:Człowiek z większą kasą, jak go ktoś oszuka pójdzie do sądu. Ktoś kto ma jej niewiele raczej się stawiał nie będzie i odpuści
Ale przecież to nie o to chodzi. Dla osób z kapitałem powyżej 10 tys PLN (depozyt minimalny) jest przeznaczony TMS Direct. Ciekawe po co by mieli robić drugą platformę? Bez sensu zupełnie.

Go4X ma znacznie mniejszy depozyt minimalny i właśnie dla takich osób jest przeznaczony.
archi2day pisze:Czyli że niby są zainteresowani mną szarakiem ... któremu bliżej do 3 niż do 30 koła ?
Dokładnie tak. Bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że przegrasz wszystko. Dobre i 3 k praktycznie na czysto i bez ryzyka.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

wow
Pojechało się na weekend a tu taka się dyskusja rozwinęła... No cóż. Jak to u Pospieszalskiego mawiają "warto rozmawiać"... Mimo wszystko sądzę, że to, że go4x odpowiada jest bardziej słuszne z punktu widzenia PR, niż gdyby zamilknął, chociaż jego zadanie w tych okolicznościach przypomina mi to, przed którym stanęła nowa rzecznik prasowa PZPN... :)
GO4X pisze:@Freeman Nie zdradzę przed brokerem kim jestem, choć być może jakimiś tam sposobami Oni już wiedzą
Żeby nie było, że spisek - 0.8 lota o tych parametrach o 1:50 w nocy mieliśmy tylko jedno. I tyle - żaden królik z kapelusza, tylko pełen szacunek – mailuj Pan reklamację bo sami zadzwonimy.
ech - powiem szczerze - nie chce mi się. Wolę siedzieć i pisać posty na tym forum, a szczególnie czytać wartościowe wypowiedzi innych użytkowników, niż walczyć o moje 17 złotych :) . No cóż - na razie muszę opracować swój system i przestać szaleć. Biorę do siebie to co napisał jasomburne... Potem przyjdzie czas, żeby pomnażać moje miliony u odpowiedniego brokera (żarcik) :lol:
A tak kończąc na poważnie, to uważam, że dużym plusem tej dyskusji jest to, że kilku "starych wyjadaczy", czyli doświadczonych foreksowych inwestorów wypowiedziało swój pogląd na tematy związane z brokerami, a tego nie można wyczytać z książek...
Pozdrawiam
Freeman

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

freeman pisze:jasomburne..
jasonbourne
freeman pisze:ech - powiem szczerze - nie chce mi się.
A to jest już moim zdaniem bardzo nie w porządku. Opisujesz swój problem, rzucasz oskarżenia, a jak broker chce Ci zwrócić pieniądze, czego moim zdaniem w takiej sytuacji robić nie musi, to mówisz, że masz to w dupie, bo to tylko 17 PLN.

To po co w ogóle to pisałeś? Chciałeś zwrócić na siebie uwagę?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

jasonbourne (sory za przekręcenie).
jasonbourne pisze:A to jest już moim zdaniem bardzo nie w porządku. Opisujesz swój problem, rzucasz oskarżenia, a jak broker chce Ci zwrócić pieniądze, czego moim zdaniem w takiej sytuacji robić nie musi, to mówisz, że masz to w dupie, bo to tylko 17 PLN.
Dokładnie.
jasonbourne pisze:To po co w ogóle to pisałeś? Chciałeś zwrócić na siebie uwagę?
Tak chciałem podbudować swoje niskie poczucie własnej wartości...

Stary im więcej czytam Twoich postów, tym bardziej nie mogę zrozumieć Twojego czepialstwa...

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

o ile mnie pamięć nie myli to reklamację życzą sobie w regulaminie pisemnie pocztą na adres, oczywiście najlepiej listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, żeby mieć dowód wysłania, trochę to upierdliwe zwłaszcza że może trwać chyba ze 2 tygodnie co przy kilku reklamacjach może wpłynąć na balance i czasem na margina.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

W dziale "Początki na rynku Forex" jest temat ...Czy scalper to trader?
GO4X daj namiary na kogoś wyżej od ciebie :mrgreen: i proponuje szukać nowej pracy :D albo zacząć pilną naukę :mrgreen: począwszy od FAQ - cytowanie :lol: :lol: :lol:

Wg mnie Margin Call zaliczony :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

GO4X to środowisko przyjazne dla początkujących, a nie klinika sfrustrowanego pipsa.

Reptile się denerwuje, że jak 500 milionów ludzi na świecie śledzi ceny to arbitrażu nie ma. I dlatego każdy broker zastrzega sobie prawo anulowania transakcji po cenach nierynkowych.

Ale złośćmy się że jest jesień, zimno i pada, bo przecież należy nam się słońce, upał i lato.

Panie Forex prosimy o pogodę! :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Nie wiem kto takiemu idiocie pozwala reklamować własną firme

ODPOWIEDZ