go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Panie GO4X.
Pańskie odpowiedzi są w ogóle niepoważne. Jakieś bajeczki o jakimś Panu Forex (no tak najlepiej zrzucić winę na jakąś fikcyjną postać - w końcu to nie my to on), unikanie odpowiedzi (jakieś informacje o kangurach - kogo to obchodzi liczą się fakty), zmiany tematu (kogo obchodzą prognozy jak się mówi o czym innym).. To wszystko - te próby zaciemnienia wagi problemu są zbyteczne. Ludzi interesują fakty a nie bajki, zapewnienia, obietnice..
W 2009 TMS Brokers ma SZEŚĆ reklamacji -
No jak widać zagrywka się udała, tylko 6 się zgłosiło. Pytanie ile jeszcze takich akcji było których nikt (stąd) nie wyłapał. Ilu ludzi zostało oszukanych..
GO4X pisze:nie chodzi o kasę, ale o zasady, a zasady traktujemy poważnie
Zasady.. A klientów mamy...
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Panie GO4X. Nie ma co ukrywać. Strzeliliście sobie w stopę i to grubym kalibrem. Od drugiego takiego strzału możecie się przewrócić.
Nie wiem czy przeprowadziliście jakiekolwiek symulacje, badania dotyczące możliwości uzyskiwania dodatniego wyniku finansowego będąc uczciwym brokerem MM w Polsce. Jeśli tego nie zrobiliście, to może warto to zrobić. Jak uzyskacie odpowiedź twierdzącą, to następnym pytaniem powinno być: Czy bardziej nam się opłaci w dłuższym terminie być najlepszym i najuczciwszym polskim brokerem, czy jednak większe korzyści odniesiemy z nieuczciwych praktyk? Jeśli pierwszy wariant wyda wam się lepszy należy opracować plan wdrażania najwyższej jakości i zarządzania tą jakością. W zasadzie powinniście coś takiego zrobić na samym początku. Jeśli zrobiliście, to rozumiem, że pierwszy wariant nie okazał się dla was optymalnym rozwiązaniem. Jeśli tego nie zrobiliście to może czas skończyć z amatorszczyzną i w profesjonalny sposób podejść do biznesu i zacząć odrabiać straty. Nie znam co prawda branży, ale mógłbym pomóc w opracowaniu szkieletu planu rozwojowego w oparciu o najwyższą jakość i uczciwość.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

dwa słowa przed weekendem,

nie wiem jak jest z handlem na GO4X, ale po przeczytaniu tych kilku postów na forum widać dokładnie jakie firma ma podejście do obecnych i potencjalnych klientów. leszczyna do golenia. suche gadki o dzwoniącym Panu Foreksie i kangurach, o kubkach i innych fiutach. oni myślą, ze tu są przedszkolaki albo bezmózgi, zbyt zawstydzeni żeby o cokolwiek zapytać. spread się rozszerzył i ch**j wam do tego. kangury. albo Pan Foreks.
TMS Brokers na pierwszym miejscu w historycznym trzymiesięcznym rankingu trafności prognoz walutowych organizowanym przez wydawcę branżowego magazynu FX Week
a co to ma do jakości obsługi ? takie info to potrzebne nam jak akordeon na polowaniu. to tylko świadczy, ze Potaczala sobie dobrych anali zatrudnił, na relacje z drobnym klientem już mu nie starczyło.

nie lubię wazeliny jaka z reguły IB różnych brokerów uprawiają na tym forum, ale forumowi IB przy tym kolesiu z GO4X to klasa światowa w relacjach z klientem.

macie 2 wyjścia:
- albo zmienicie tego kolesia od kubków i kangurów na kogoś bardziej kompetentnego [polecam poczytać posty Justina Leblanga z FF, albo raposo z tego forum, żeby sobie jakoś opinie wyrobić]
- albo idźcie sobie w p***u nikt tu nie będzie tęsknił, jest sporo innych brokerów, a takich o waszej renomie to na pęczki

ps. klientom Go4X radze szybko pozamykać pozycje, bo jeszcze może ich przystrzyga w weekend :)

pzdr
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Wiecie co? Ja mam ostatnio takie wrażenie, ze większość brokerów opisywanych na forum, szczególnie gdy otwierają działalność w Polsce (albo są z Polski) ma podobny schemat. Na początku wszyscy się napalają, potem jest euforia a potem okazuje się, że to chłam.

Tak było np. z AM.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MACIEK408 pisze:albo zmienicie tego kolesia od kubków i kangurów
Mi też się wydaje, że przedstawiciel Go4X powinien zmienić trochę sposób wypowiedzi. Czy tak trudno się domyślić, że nawet osoby inwestujące 100 USD lubią się czuć jak poważni inwestorzy? Co więcej, takie osoby są szczególnie przewrażliwione na tym punkcie. Dobry przedstawiciel powinien wiedzieć takie rzeczy.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

mnie ciekawi czy na tej drugiej platformie od saxo też był rozszerzony? może ktoś zapoda.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

peterhere
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: peterhere »

jasonbourne pisze:
MACIEK408 pisze:albo zmienicie tego kolesia od kubków i kangurów
Mi też się wydaje, że przedstawiciel Go4X powinien zmienić trochę sposób wypowiedzi. Czy tak trudno się domyślić, że nawet osoby inwestujące 100 USD lubią się czuć jak poważni inwestorzy? Co więcej, takie osoby są szczególnie przewrażliwione na tym punkcie. Dobry przedstawiciel powinien wiedzieć takie rzeczy.

czy jestem poważny inwestor czy nie, bardzo nie lubię jak traktuje się mnie jak idiotę... Pewne elementy kultury osobistej i chociażby chęć dbania o klienta powinny sugerować żeby traktować go poważnie, a nie jak idiotę który we wszystko uwierzy.... litości...
"ale jesli nie masz dużego kapitalu to nie zarobisz milionów :) " mówi moja kobieta.

Awatar użytkownika
mordehaj
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mordehaj »

w jaki sposób załącza się obrazki tutaj? opiszę wam, w jaki sposób zostałem potraktowany ja i mój znajomy oraz jak tms/go4x traktuje klientów

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Pan Forex nas uczył - szanujesz tych z którymi rozmawiasz

Rynek się zamyka, więc podsumowanie tygodnia; będzie długie bo wątków jest dużo, następnym razem mniej piszcie :D

No i zaczniemy od Freemana i o dziwo Mariana-Dolara

A propos Freemana:
@Jasonbourne - Czy tak trudno się domyślić, że nawet osoby inwestujące 100 USD lubią się czuć jak poważni inwestorzy?
Czy odpowiedź na pół strony dla 17-tu złotych straty to nie jest szacunek? A co zrobiłby inny broker - po prostu pomyślcie. A bez choćby maila reklamacji nie ma, więc zwrócic się nie da. Jak ktoś czytał i nie zrozumiał to tu jest kawa na ławę.
@Freeman Nie zdradzę przed brokerem kim jestem, choć być może jakimiś tam sposobami Oni już wiedzą
Żeby nie było, że spisek - 0.8 lota o tych parametrach o 1:50 w nocy mieliśmy tylko jedno. I tyle - żaden królik z kapelusza, tylko pełen szacunek – mailuj Pan reklamację bo sami zadzwonimy.

Teraz MarianDolar - co się uczepił tych rosnących depozytów i węszy kolejny spisek.
GO4X nie jest zainteresowany klientami powyżej 30tys i wysyła jasny sygnał, wielkie dzięki - MT4 jest fajny, ale na początek. Później Pan Forex poleca TMS Direct - nagród dla platformy Saxo nie wklejamy, bo zabraknie miejsca. I choc platforma od Saxo, wielu co spróbowało naszego service'u woli w TMS. Tak to już jest, że jak się starasz czasem ktoś doceni.

A jeśli chodzi o wyliczankę i wycinkę tego co idzie w zaparte, brnie w stratę i za telewizor babci robi dopłatę; dzwonimy do niego i mówimy wake up mate, it's christmas time, so save some monies and SL now! I tak robi przyjaciel, bo wróg go łapie na spike'u...

@MarianDolar - Spready transakcyjne mogą ulegać rozszerzeniu: to akurat nie wydaje mi się takie dziwne
A po tym myślimy że Marian Dolar to market maker –rozumie swojego.

@ MarianDolar czy Pan Foreks to prezes TMS Pan Potaczała?
Oj no przy tym to Prezes się uśmiał, ale też prosił żeby podziękować. Strzelajcie dalej – tylko nie w Jezusa Chrystusa, bo tu szacunek się należy…

@Nievinny - jakoś nie widzi mi się boom na Forex...
A nam się widzi i dlatego jesteśmy. A im szerzej idziemy tym wiecej czyta Nievinnego – nawet my ostatnio dowiedzieliśmy się kto to… Taka mała symbioza, choc to wcale nie znaczy ze ma być miło i słodko jak na zjeżdżalni… pisałem na początku jak nie gra walcie między oczy.

@Nievinny - Mówi się też, że rozszerzają spready
@Peterhere - Rozszerzenie spreadów - w moim przypadku nie wprowadzacie żadnej nowej jakości... niestety
A są tacy co tego nie robią? Nie udawajmy naiwnych…

@Janek Trader - mógłbyś rozwinąć o tych "klientach do przodu"
@MarianDolar - MM i grający z nim klienci do przodu! perpetum mobile!
GO4X robi aktywny hedging i tak akurat wyszło. Każdy Market Maker zrozumie, choc Marian Dolar o dziwo nie chwycił, co NAPRAWDĘ wskazuje na ziarno prawdy w pewnej plotce.

@Szwajcar - Jeśli Pan Foreks już się chwali, że zarabia. To niech nie zapomni podać ogólnych statystyk
Pewnie, ze będą. W końcu to żadna tajemnica. Kiedyś się dowiecie. Warunek jest jeden drogi Szwajcarze proszę dalej bez przekleństw.

@Freeman - kiedy zaczynałem nie spodziewałem się, że poza nauką, strategii, dyscypliny itp trzeba jeszcze uważać na tego typu rzeczy...
Mr Freeman będziemy Pana cytowac jako swoje.

@Reptile - Pan Forex niech się skrobnie po głowie i niech wyczaruje jakiś Contest
Obiecał to będzie, tylko chyba pojechal na narty

@ Szwajcar - contest u Pana Forexa na rachunkach Real
Wystarczy WWW.worldtopinvestor.com . A nr 1 sam w TVN przyznał, że gra na rekomendacjach...TMS (oj to się znowu nie spodoba)

@Cool - rozjazd spreadu do 15 pipsów. Nie słyszałem jeszcze żeby były tak zwiększane spready
@Dargoth - Strzeliliście sobie w stopę i to grubym kalibrem
Powyżej GO4X wytłumaczył i przeprosił – był tu choc jeden MM co to wczesniej zrobił czy coś przeoczylem?

mm75 – o mailu
Dzięki za pomoc. Następny kubek może być w drodze, tylko poprosimy na prive gdzie wysłac.
A propos listu to w GO4X oczywiście automatów nie wpuszczamy. Choc wilk i tak znajdzie sposób, żeby wskoczyc między owce. A może stąd się wzięło te 15 pipsow - żeby wilka przepędzić? Przecież mamy tu kilku mistrzów od MT4'a - nie coś dopiszą :D
@Szwajcar - tłumaczy to tym, że groźny spekulant zaraz wykorzysta niedoskonałość kwotowań w Go4x
O no właśnie :D

@Tig3r - o jakimś Panu Forex
Jak się packaging nie podoba to szerokiej drogi. Kto woli czerwono-czarnych, co od 3 lat męczą Van Diesel'a, albo nie daj Boże reklamy No Commissions. Free $100K demo account. Start Now w/$100 Min!; albo Wypróbuj Platformę do Transakcji Forex! Darmowe Konto; to proszę bardzo... dla nas nudne jak Head&Shoulders - niby wszędzie, tylko zawsze po fakcie :D

@Dargoth Czy bardziej nam się opłaci w dłuższym terminie być najlepszym i najuczciwszym polskim brokerem
Tuba do ucha Pana Forexa to jedno, ale tu trafiłeś w dziesiątkę. Kto przetrwa nie pożałuje.

@Nievinny - Wiecie co? Ja mam ostatnio takie wrażenie, ze większość brokerów opisywanych na forum, szczególnie gdy otwierają działalność w Polsce (albo są z Polski) ma podobny schemat. Na początku wszyscy się napalają, potem jest euforia a potem okazuje się, że to chłam
Bo widzisz Nievinny, siedzą ludziska, ciemne niebo o 1600 to każdemu smutno i myśli, że Polacy kiwają bardziej niż w Londynie, a w ogóle w Rio jest fajniej, bo cieplej. I co z tego, że tam karaluchy na długośc ręki, jak nikt nigdy nie był. Ale pomarzyc można. The Grass is green on the other side, czyli jak to mówimy nad Wisłą wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Urealnijcie oczekiwania, sami wiecie że na 1000 normalnych klientów przychodzi jeden (hmm no właśnie Compliance mówił, że mam tego nie pisac) to przestaniecie się dziwic dlaczego MM trzyma spodnie na szelkach. I taka jest prawda - nowicjusz jeszcze nie wie, a Forumowicz powie że tak być musi.

Janek Trader - mnie ciekawi czy na tej drugiej platformie od saxo też był rozszerzony?
Nie, nie był. Inny trader, inna ksiązka, jak ktoś chce pośrednictwa i rekomendacji a la FX Week zapraszamy do TMS Direct.

Prawda broni się sama. Spokojnego weekendu i Pan Forex ma nadzieję, że dziś na edku byliście na krótko. Jest północ - G'night.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

To powiedzcie wprost, że szukacie leszczy na skubanie. Każdy MM tak funkcjonuje, my to wiemy, ale liczymy, ze tu będzie tego mniej. Ale zawsze tak nie jest. Więc nie kręćcie i karty na stół.

Powiem tak, z takim typem wypowiedzi i reklamy, kariery na tym forum nie wróżę. I nie chodzi tu o ban czy coś... po prostu ludzie nie będą tego traktować poważnie.
Trade what you see, NOT what you hear or think

ODPOWIEDZ