go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Dla mnie to delikatnie mówiąc świński numer...
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Jeżeli to było w okolicach 1:30 to były dane z Australii, ale spread jeśli już to powinien zostać zwiększony tylko na parach z aud.

Z tego co widzę to jest 1:50 czyli nic się nie dzieje. W takim razie to czyste *********
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Czarna magia.. Nic tylko zmieniać broka.
freeman pisze:Co na to Pan Forex?
Pewnie to ta nowa jakość: polowanie na TP
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Swoją drogą to początkujący broker, walczący o klienta musi być debilem stosując takie zagrywki już na wstępie. Zarobili może kilka stówek robiąc klienta w konia, a poszły się właśnie walić dziesiątki tysięcy pln wydane na reklamę. Dobrze(jeśli tak można się wyrazić) że padło na użytkownika forum, któremu osobiście współczuję. Dzięki dużej popularności tego forum wśród forexowców i przyłapaniu "złodzieja na gorącym uczynku", wiele osób uniknie podobnych sytuacji.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Nievinny pisze:ale spread jeśli już to powinien zostać zwiększony tylko na parach z aud.
Tyle tylko, że prawie nigdzie tak nie jest.
dargoth pisze:przyłapaniu "złodzieja na gorącym uczynku",
Jakiego złodzieja? Na Oandzie takie sytuacje to norma, wiele osób tam gra i jakoś żyją.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Wiecie ja na razie się uczę. Nie szkoda mi tych kilkudziesięciu złotych ale wiem, że z większymi kwotami tam nie uderzę. To była resztka konta, które prawie w całości straciłem w TMS Direct. Tam też mi raz zrobili przekręt zamykając pozycję na SL mimo, że cena była 10p od stoplosa. to też było w nocy i zadzwoniłem rano do nich. Facet powiedział mi, że powinienem zakładać SL if BID, czy coś takiego i że w czasie sesji azjatyckiej są wyższe spready itp. OK, przebolałem i uznałem, że może to mój błąd, ale poczułem się oszukany. Miałem zlikwidować to konto, kiedy zaproponowano mi przejście na MT4, więc się zgodziłem. Jednak teraz nie pozostaje nic innego, tylko zrezygnować i ostrzec przed nim innych. Byłbym wk**wiony, gdybym stracił jakąś większą kwotę.

Chcę tylko powiedzieć, że kiedy zaczynałem nie spodziewałem się, że poza nauką AT, strategii, dyscypliny itp trzeba jeszcze uważać na tego typu rzeczy...

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

freeman pisze:to też było w nocy i zadzwoniłem rano do nich.
Czyli stąd wniosek, że pracownicy TMS nie mają co robić o 1 w nocy :!: tylko polować na SL warte aż kilkadziesiąt PLN?

Moim zdaniem, jak masz SL 20-30 pips w czasie danych to na bank prawie zawsze Ci zamknie, nawet bez zwiększania spreadu. Warto czasami spojrzeć na FF, to pomaga.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

@freeman
A może po prostu złóż reklamację i tyle zamiast przejmować się na zapas.Zamiast spekulować że cię okradli zobaczysz co ci powiedzą. Czytają ten wątek więc pewnie sobie zważą co im się bardziej opłaca i masz chyba spore szanse że załatwisz tą sprawę po swojej myśli.
pzdr

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

MarianDolar pisze:A może po prostu złóż reklamację i tyle zamiast przejmować się na zapas
Równie dobrze mógłbyś złożyć reklamacje na samochód, bo uderzyłeś w drzewo.
A przecież samochód nie powinien uderzać w drzewo......

Ale niech próbuje, może się zlitują.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Wiecie chodzi o podejście. Nawet jeśli uznaliby reklamację i oddali tę kwotę, to co w momencie, kiedy stracę więcej i to już im się nie będzie kalkulować? Czytałem to oświadczenie, w którym zgodziłem się na to, że praktycznie nigdy broker nie ponosi odpowiedzialności. Ale z tego, co wiem wszyscy to mają, więc chodzi bardziej o praktykę traktowania przez brokera klientów. Może jeszcze jestem naiwny i spotkam się z tym wiele razy u innych brokerów - zobaczymy.

Co do spreadu i zamykania SL, to raczej mi się wydaje, że to jest jakoś wbudowane w serwer i wątpię, żeby jakiś człowiek za każdym razem w to ingerował. Raczej jak znajdziesz się na ich "czarnej" liście, bo na przykład na jednej pozycji zarobiłeś "iletam"% konta, to wtedy system traktuje Cię inaczej... Ale tu tylko zgaduję

Zdecydowałem, że jednak nie zamknę tego konta, ale będę grał dalej (wiele tam nie zostało kasy). Dam mu i sobie drugą szansę... :) Jednak będę tę grę nadal traktował edukacyjnie. Jeśli spotkają mnie podobne trudności to będę pisał. Nie zdradzę przed brokerem kim jestem, choć być może jakimiś tam sposobami Oni już wiedzą :)

ODPOWIEDZ