Witam
Mam konto u tego brokera i dziś trochę zarobiłem (choć ogólnie na stracie). Właśnie chcę coś po-trade'ować, siedzę sobie i mam akcje z podwyższaniem spreadu na EU. Zaraz po zajęciu pozycji - kiedy pójdzie kilka pipsów w moją stronę spread robi się z 2 na 16!!!. Jak cena zawraca spread się zmniejsza do 2. Ciekawe co? Pierwszy raz się z tym spotykam bo od niedawna gram na realu. Załączam "skrin"
Co na to Pan Forex?
GO4X bardzo dziękuje za sygnał.

Pan Forex się wk.... i GO4X przyznaje, że słusznie...
W 2009 TMS Brokers ma SZEŚĆ reklamacji - nie, nie zgubiliśmy dwóch czy trzech zer, choć byćmoże to się zdarza na rynku.

GO4X czuje się dość komfortowo ze standardem obsługi i myślimy, że Freeman reklamację MUSI napisać - nie chodzi o kasę, ale o zasady, a zasady traktujemy poważnie
Pan Forex OCZYWIŚCIE każe kwotować ceny normalne, chyba że jest większa zmienność, wtedy się rozszerzać. I oczywiście ED 15 pipsów na 7 minut, szczególnie o 2-ej w nocy, to brzmi jakby ktoś smacznie chrapał.
Ale życie pisze ciekawsze scenariusze, w które krytycy, z Marianem Dolarem ich niekoronowanym liderem na czele (któremu chyba przy 30-ej krytyce GO4X wyślemy kubek z logo - ciekawe czy postawi na biurku?), oczywiście nie uwierzą. Nawet jak mówiliśmy, że tu akurat piszemy bez ściemy. Pan dealer, który wystapil w tym thrillerze już gdzieś wcześniej pracował i tam się nauczył co robić na danych z Australii. Wiadomo kangury, te sprawy, wszystko może się zdarzyć, w środku nocy czyhają, żeby cap za kostkę ugryść. Jak Pan Forex krzyczał do telefonu "What the f... is this?", to nasz dealer nawet trochę się zdziwił, że to przecież normalne. I nie było żadnego drugiego dna - uciekania z ceną czy rozszerzenia się tylko dla mnie. Jak Australia to ma być sprawiedliwie.
Szkoda, że zdenerwowaliśmy Pana Forexa. Choć po przeprosinach obiecał, że będzie dla nas łaskawy. Naprawdę, naprawdę nie chcielibyśmy Go stracić :
30/11/2009 na
www.tms.pl: "TMS Brokers na pierwszym miejscu w historycznym trzymiesięcznym rankingu trafności prognoz walutowych organizowanym przez wydawcę branżowego magazynu FX Week z Londynu." Historyczny ranking to średnia wyników z ostatnich 52 tygodni, więc nie jakieś tam jednorazowe halo. TMS na czele przed CMC, Saxo, Citi, BOA ML, JPM, Barclays, Unicredit i HSBC. I taka jest prawda, a nie marketingowa papka.
Ale to nie zmienia faktu, że na GO4X mamy drugi kalafior, tym razem poważniejszy, za co przepraszamy. Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni - challenge'ujcie GO4X dalej. Jeszcze raz dzięki.