Pan Forex nas uczył - szanujesz tych z którymi rozmawiasz
Rynek się zamyka, więc podsumowanie tygodnia; będzie długie bo wątków jest dużo, następnym razem mniej piszcie
No i zaczniemy od Freemana i o dziwo Mariana-Dolara
A propos Freemana:
@Jasonbourne - Czy tak trudno się domyślić, że nawet osoby inwestujące 100 USD lubią się czuć jak poważni inwestorzy?
Czy odpowiedź na pół strony dla 17-tu złotych straty to nie jest szacunek? A co zrobiłby inny broker - po prostu pomyślcie. A bez choćby maila reklamacji nie ma, więc zwrócic się nie da. Jak ktoś czytał i nie zrozumiał to tu jest kawa na ławę.
@Freeman Nie zdradzę przed brokerem kim jestem, choć być może jakimiś tam sposobami Oni już wiedzą
Żeby nie było, że spisek - 0.8 lota o tych parametrach o 1:50 w nocy mieliśmy tylko jedno. I tyle - żaden królik z kapelusza, tylko pełen szacunek – mailuj Pan reklamację bo sami zadzwonimy.
Teraz
MarianDolar - co się uczepił tych rosnących depozytów i węszy kolejny spisek.
GO4X nie jest zainteresowany klientami powyżej 30tys i wysyła jasny sygnał, wielkie dzięki - MT4 jest fajny, ale na początek. Później Pan Forex poleca TMS Direct - nagród dla platformy Saxo nie wklejamy, bo zabraknie miejsca. I choc platforma od Saxo, wielu co spróbowało naszego service'u woli w TMS. Tak to już jest, że jak się starasz czasem ktoś doceni.
A jeśli chodzi o wyliczankę i wycinkę tego co idzie w zaparte, brnie w stratę i za telewizor babci robi dopłatę; dzwonimy do niego i mówimy wake up mate, it's christmas time, so save some monies and SL now! I tak robi przyjaciel, bo wróg go łapie na spike'u...
@MarianDolar - Spready transakcyjne mogą ulegać rozszerzeniu: to akurat nie wydaje mi się takie dziwne
A po tym myślimy że Marian Dolar to market maker –rozumie swojego.
@ MarianDolar czy Pan Foreks to prezes TMS Pan Potaczała?
Oj no przy tym to Prezes się uśmiał, ale też prosił żeby podziękować. Strzelajcie dalej – tylko nie w Jezusa Chrystusa, bo tu szacunek się należy…
@Nievinny - jakoś nie widzi mi się boom na Forex...
A nam się widzi i dlatego jesteśmy. A im szerzej idziemy tym wiecej czyta Nievinnego – nawet my ostatnio dowiedzieliśmy się kto to… Taka mała symbioza, choc to wcale nie znaczy ze ma być miło i słodko jak na zjeżdżalni… pisałem na początku jak nie gra walcie między oczy.
@Nievinny - Mówi się też, że rozszerzają spready
@Peterhere - Rozszerzenie spreadów - w moim przypadku nie wprowadzacie żadnej nowej jakości... niestety
A są tacy co tego nie robią? Nie udawajmy naiwnych…
@Janek Trader - mógłbyś rozwinąć o tych "klientach do przodu"
@MarianDolar - MM i grający z nim klienci do przodu! perpetum mobile!
GO4X robi aktywny hedging i tak akurat wyszło. Każdy Market Maker zrozumie, choc Marian Dolar o dziwo nie chwycił, co NAPRAWDĘ wskazuje na ziarno prawdy w pewnej plotce.
@Szwajcar - Jeśli Pan Foreks już się chwali, że zarabia. To niech nie zapomni podać ogólnych statystyk
Pewnie, ze będą. W końcu to żadna tajemnica. Kiedyś się dowiecie.
Warunek jest jeden drogi Szwajcarze proszę dalej bez przekleństw.
@Freeman - kiedy zaczynałem nie spodziewałem się, że poza nauką, strategii, dyscypliny itp trzeba jeszcze uważać na tego typu rzeczy...
Mr Freeman będziemy Pana cytowac jako swoje.
@Reptile - Pan Forex niech się skrobnie po głowie i niech wyczaruje jakiś Contest
Obiecał to będzie, tylko chyba pojechal na narty
@ Szwajcar - contest u Pana Forexa na rachunkach Real
Wystarczy
WWW.worldtopinvestor.com . A nr 1 sam w TVN przyznał, że gra na rekomendacjach...TMS (oj to się znowu nie spodoba)
@Cool - rozjazd spreadu do 15 pipsów. Nie słyszałem jeszcze żeby były tak zwiększane spready
@Dargoth - Strzeliliście sobie w stopę i to grubym kalibrem
Powyżej GO4X wytłumaczył i przeprosił – był tu choc jeden MM co to wczesniej zrobił czy coś przeoczylem?
mm75 – o mailu
Dzięki za pomoc. Następny kubek może być w drodze, tylko poprosimy na prive gdzie wysłac.
A propos listu to w GO4X oczywiście automatów nie wpuszczamy. Choc wilk i tak znajdzie sposób, żeby wskoczyc między owce. A może stąd się wzięło te 15 pipsow - żeby wilka przepędzić? Przecież mamy tu kilku mistrzów od MT4'a - nie coś dopiszą
@Szwajcar - tłumaczy to tym, że groźny spekulant zaraz wykorzysta niedoskonałość kwotowań w Go4x
O no właśnie
@Tig3r - o jakimś Panu Forex
Jak się packaging nie podoba to szerokiej drogi. Kto woli czerwono-czarnych, co od 3 lat męczą Van Diesel'a, albo nie daj Boże reklamy No Commissions. Free $100K demo account. Start Now w/$100 Min!; albo Wypróbuj Platformę do Transakcji Forex! Darmowe Konto; to proszę bardzo... dla nas nudne jak Head&Shoulders - niby wszędzie, tylko zawsze po fakcie
@Dargoth Czy bardziej nam się opłaci w dłuższym terminie być najlepszym i najuczciwszym polskim brokerem
Tuba do ucha Pana Forexa to jedno, ale tu trafiłeś w dziesiątkę. Kto przetrwa nie pożałuje.
@Nievinny - Wiecie co? Ja mam ostatnio takie wrażenie, ze większość brokerów opisywanych na forum, szczególnie gdy otwierają działalność w Polsce (albo są z Polski) ma podobny schemat. Na początku wszyscy się napalają, potem jest euforia a potem okazuje się, że to chłam
Bo widzisz Nievinny, siedzą ludziska, ciemne niebo o 1600 to każdemu smutno i myśli, że Polacy kiwają bardziej niż w Londynie, a w ogóle w Rio jest fajniej, bo cieplej. I co z tego, że tam karaluchy na długośc ręki, jak nikt nigdy nie był. Ale pomarzyc można. The Grass is green on the other side, czyli jak to mówimy nad Wisłą wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Urealnijcie oczekiwania, sami wiecie że na 1000 normalnych klientów przychodzi jeden (hmm no właśnie Compliance mówił, że mam tego nie pisac) to przestaniecie się dziwic dlaczego MM trzyma spodnie na szelkach. I taka jest prawda - nowicjusz jeszcze nie wie, a Forumowicz powie że tak być musi.
Janek Trader - mnie ciekawi czy na tej drugiej platformie od saxo też był rozszerzony?
Nie, nie był. Inny trader, inna ksiązka, jak ktoś chce pośrednictwa i rekomendacji a la FX Week zapraszamy do TMS Direct.
Prawda broni się sama. Spokojnego weekendu i Pan Forex ma nadzieję, że dziś na edku byliście na krótko. Jest północ - G'night.