go4x - polski broker4 (tms)
- jasonbourne
- Pasjonat
Forum jakie jest każdy widzi. Co jednocześnie nie wyklucza, że przedstawiciel firmy Go4X mógłby się wznieść ponad gówniarskie, bezpodstawne oskarżenia i przynajmniej spróbował spokojnie wytłumaczyć proste rzeczy, których jednak niektóre osoby nie rozumieją.
Dziwne, że tak poważna firma jak TMS zatrudnia tak niekompetentne osoby do reprezentowania swojej firmy. Nawet jeżeli jest to tylko forum internetowe.
W internecie jest dużo różnych przedstawicieli firm, nie tylko platform forex, i z całym szacunkiem, ale oni jakoś potrafią prowadzić dyskusje. Bez względu na poziom wypowiedzi użytkowników.
Moje wrażenie jest takie, że przedstawiciel Go4X to jakiś studenciak bez większego pojęcia o Fx, który sobie dorabia w wolnych chwilach. Albo ktoś sobie walnął avatara Go4X, nie ma nic wspólnego z firmą TMS, i sobie z nas jaja robi.
Dziwne, że tak poważna firma jak TMS zatrudnia tak niekompetentne osoby do reprezentowania swojej firmy. Nawet jeżeli jest to tylko forum internetowe.
W internecie jest dużo różnych przedstawicieli firm, nie tylko platform forex, i z całym szacunkiem, ale oni jakoś potrafią prowadzić dyskusje. Bez względu na poziom wypowiedzi użytkowników.
Moje wrażenie jest takie, że przedstawiciel Go4X to jakiś studenciak bez większego pojęcia o Fx, który sobie dorabia w wolnych chwilach. Albo ktoś sobie walnął avatara Go4X, nie ma nic wspólnego z firmą TMS, i sobie z nas jaja robi.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Ja się denerwuje o to co zostało napisane tutaj ...bzdury sił wsparcia od GO4XGO4X pisze:Reptile się denerwuje, że jak 500 milionów ludzi na świecie śledzi ceny to arbitrażu nie ma. I dlatego każdy broker zastrzega sobie prawo anulowania transakcji po cenach nierynkowych.
Więc bez insynuacji

A jeśli uważacie, że to wszystko co może spotkać początkujących z początkującymi to mówię wam nie ... i chwała, że jest to forum

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Gówniarskie, bezpodstawne oskarżeniajasonbourne pisze:Forum jakie jest każdy widzi. Co jednocześnie nie wyklucza, że przedstawiciel firmy Go4X mógłby się wznieść ponad gówniarskie, bezpodstawne oskarżenia i przynajmniej spróbował spokojnie wytłumaczyć proste rzeczy, których jednak niektóre osoby nie rozumieją.

Problemem nie tylko jest niekompetencja ale brak argumentów do prowadzenia dyskusji.jasonbourne pisze:Dziwne, że tak poważna firma jak TMS zatrudnia tak niekompetentne osoby do reprezentowania swojej firmy. Nawet jeżeli jest to tylko forum internetowe.
A moje wrażenie jest takie, że chyba bardzo chciałbyś zmienić pana GO4X na jego stanowisku, bo wykazujesz się wielką gorliwością w obronie dobrego imienia tego broka. Naprawdę dobrze by było gdybyś nam, gówniarzom uświadomił nasze błędy i jak podejrzewam jako znacznie bardziej kompetentna osoba od pana GO4X oświecił nas w temacie.jasonbourne pisze:Moje wrażenie jest takie, że przedstawiciel Go4X to jakiś studenciak bez większego pojęcia o Fx, który sobie dorabia w wolnych chwilach. Albo ktoś sobie walnął avatara Go4X, nie ma nic wspólnego z firmą TMS, i sobie z nas jaja robi.
- jasonbourne
- Pasjonat
Jest błędne. Chociaż firmę TMS oceniam wysoko. Tym bardziej zdziwienie.dargoth pisze:A moje wrażenie jest takie, że chyba bardzo chciałbyś zmienić pana GO4X na jego stanowisku, bo wykazujesz się wielką gorliwością w obronie dobrego imienia tego broka.
Ale ja się nie znam. Poza tym temat działania MM był wałkowany na forum tysiąc razy. Z wyjątkiem marnego przedstawiciela Go4X nie odstaje od innych.dargoth pisze:Naprawdę dobrze by było gdybyś nam, gówniarzom uświadomił nasze błędy i jak podejrzewam jako znacznie bardziej kompetentna osoba od pana GO4X oświecił nas w temacie.
Jakby się chciało któremuś z MOD-ów, temat warto uporządkować i wyrzucić niepotrzebne wypowiedzi, również moje.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
pytanie następujące mając depozyt 10 tys - zajmę pozycję np sell na 1lot cena pójdzie ostro w górę lecz wiem że cena na pewno kiedyś wróci wiec nie zdejmuję pozycji aby utrzymać pozycję dopłacam depo (babci) wyskakuje np -21000zł na saldzie operacyjnym transakcji sell
czy po przekroczeniu salda 19999 już po mnie - bo system zawoła o wiele większe zabezpieczenie- depozyt automatycznie?
i jak to będzie wyglądać jak zrobię sell na 0,1 po wyższej cenie (szkoda że nie idzie tego testować na demo przy depozycie wyższym)
lewar dla pierwszej transakcji będzie 1 do 100 (1/200) nadal?
http://www.go4x.pl/rachunek/warunki-transakcyjne
chyba skorzystam w wolnej chwili z tego live chat
ale ogólnie to jest chore jakbym czasem został milionerem to mnie nie chcą
a twierdzenie że z wyższym depozytem mam przejść do TMS Direct mi wcale nie odpowiada - nie odpowiada mi tamta platforma - szkoda że nie idzie się rozwijać nie ma takiej możliwości? Zmieńcie to i będzie lepiej.
czy po przekroczeniu salda 19999 już po mnie - bo system zawoła o wiele większe zabezpieczenie- depozyt automatycznie?
i jak to będzie wyglądać jak zrobię sell na 0,1 po wyższej cenie (szkoda że nie idzie tego testować na demo przy depozycie wyższym)
lewar dla pierwszej transakcji będzie 1 do 100 (1/200) nadal?
http://www.go4x.pl/rachunek/warunki-transakcyjne
chyba skorzystam w wolnej chwili z tego live chat
ale ogólnie to jest chore jakbym czasem został milionerem to mnie nie chcą
a twierdzenie że z wyższym depozytem mam przejść do TMS Direct mi wcale nie odpowiada - nie odpowiada mi tamta platforma - szkoda że nie idzie się rozwijać nie ma takiej możliwości? Zmieńcie to i będzie lepiej.
Mnie osobiście zastanawia tylko dlaczego tak poważna instytucja (za jaką się podają) zamiast powiedzieć jasno jak jest (patrz BOSSAFX?) zachowuje się jak kompletny amator. Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że wypuścili produkt byle szybciej tylko na nim zarobić i tak naprawdę wszystko jest robione na zasadzie gaszenia pożarów?
Reasumując, czy po tych wszystkich dotychczasowych wpadkach (a trochę ich było jak widać z tego wątku) można im "zaufać" jako MM i otworzyć konto rzeczywiste?
I jeszcze jedno. Ktoś wie jak wygląda u nich sprawa z "Expert Advisors", można używać czy nie?
Reasumując, czy po tych wszystkich dotychczasowych wpadkach (a trochę ich było jak widać z tego wątku) można im "zaufać" jako MM i otworzyć konto rzeczywiste?
I jeszcze jedno. Ktoś wie jak wygląda u nich sprawa z "Expert Advisors", można używać czy nie?
Witam. Jestem tzw. leszczem. Na obecnym etapie jestem zainteresowany grą za mniej niż 10 tys. zł. XTB właśnie poleciał po swapach na parze EURPLN (na tym głównie gram). To już drugi raz w ciągu dwóch miesięcy. Mimo sporej różnicy w stopach oba swapy już mocno ujemne w XTB na ten moment. Ja akurat trzymam pozycję nawet kilkadziesiąt dni, a w teorii zakładam trzymanie nawet rok więc swapy mnie bolą. Zacząłem zatem szukać alternatyw i trafiłem tu.
Swap przy krótkiej na w/w parze w GO4X widzę nadal (przynajmniej na razie) dodatni. Ale z tego co czytam są jakieś pułapki na mnie, czyli na Leszcza. O co chodzi z tymi 30 tysiącami? Pierwszy depozyt nie może być >30 tys, tak? Czy suma depozytów nie może przekroczyć 30 tysięcy? A może stan rachunku nie może tyle wynosić?
Rozumiem, że chodzi tylko o kalkulację progu przy którym wywala z rynku, tak? Im więcej masz pieniędzy tym większe procentowo zabezpieczenie musisz mieć, tak? O to się tylko rozchodzi?
Spread widzę, taki, do jakiego przyzwyczaiłem się w XTB a nawet trochę mniejszy. Są jeszcze jakieś inne ukryte opłaty i pułapki na Leszcza?
Leszcz pozdrawia Pana Foreksa
------------------edit:
Hmm poszukałem trochę i widzę, że przy mojej leszczowskiej grze do 20 tys mogę się nawet bardziej lewarować niż w XTB (depozyt 0,5% zamiast 1%). Od 20 tys. do 50 jest za to dwa razy gorzej (2% miast 1%). Potem jeszcze gorzej. S/L i T/P w odległości 40 pipsów od ceny (XTB 75).
W sumie to mi nawet odpowiada, ale zmiany pewnie będą i to wyłącznie na gorsze. Tak Panie Foreks?
Dodano po 1 godzinach 8 minutach:
Pytanie do Pana Foreksa:
Na demie mam saldo 10 000. A zabezpieczenia bierze 2%. Na rzeczywistym jest inaczej?
Dodano po 10 minutach:
P.S. Nie doczytałem. Widzę, że dla EURPLN jest osobna tabelka: 1% do 20 tysięcy i 4% do 50 tysięcy.
Swap przy krótkiej na w/w parze w GO4X widzę nadal (przynajmniej na razie) dodatni. Ale z tego co czytam są jakieś pułapki na mnie, czyli na Leszcza. O co chodzi z tymi 30 tysiącami? Pierwszy depozyt nie może być >30 tys, tak? Czy suma depozytów nie może przekroczyć 30 tysięcy? A może stan rachunku nie może tyle wynosić?
Rozumiem, że chodzi tylko o kalkulację progu przy którym wywala z rynku, tak? Im więcej masz pieniędzy tym większe procentowo zabezpieczenie musisz mieć, tak? O to się tylko rozchodzi?
Spread widzę, taki, do jakiego przyzwyczaiłem się w XTB a nawet trochę mniejszy. Są jeszcze jakieś inne ukryte opłaty i pułapki na Leszcza?
Leszcz pozdrawia Pana Foreksa
------------------edit:
Hmm poszukałem trochę i widzę, że przy mojej leszczowskiej grze do 20 tys mogę się nawet bardziej lewarować niż w XTB (depozyt 0,5% zamiast 1%). Od 20 tys. do 50 jest za to dwa razy gorzej (2% miast 1%). Potem jeszcze gorzej. S/L i T/P w odległości 40 pipsów od ceny (XTB 75).
W sumie to mi nawet odpowiada, ale zmiany pewnie będą i to wyłącznie na gorsze. Tak Panie Foreks?
Dodano po 1 godzinach 8 minutach:
Pytanie do Pana Foreksa:
Na demie mam saldo 10 000. A zabezpieczenia bierze 2%. Na rzeczywistym jest inaczej?
Dodano po 10 minutach:
P.S. Nie doczytałem. Widzę, że dla EURPLN jest osobna tabelka: 1% do 20 tysięcy i 4% do 50 tysięcy.
go4x
Chciałbym się dowiedzieć jak pan Forex definiuje skalpowanie .
Dlatego że gram głównie na wykresie 1 minutowym .
Więc moje pozycje są nastawione na zysk około 5 do 10 pipsów , a mój stoploss jest około 3 do 7 pipsów .
Nie stosuję żadnych automatów ,wszystkie zlecenia są wykonywane ręcznie przeze mnie , czy gra w takim stylu jest zabroniona w go4x?
czekam na odpowiedź
Dodano po 21 minutach:
chciałbym dodać że testuję demo Admiral M , i mój sposób gry się sprawdza na ich platformie , nie wiem czy go4x będzie lepszy czy gorszy , ale to co pan Forex napisał o skalpowaniu , to chyba wziął z jakiegoś innego rynku .
Mam nadzieję że mój sposób gry nie jest definicją skalpowania .
oczywiście mogę być w błędzie , ale mam nadzieję że tak nie jest .
czekam na wyjaśnienia pana Forexa .
Dlatego że gram głównie na wykresie 1 minutowym .
Więc moje pozycje są nastawione na zysk około 5 do 10 pipsów , a mój stoploss jest około 3 do 7 pipsów .
Nie stosuję żadnych automatów ,wszystkie zlecenia są wykonywane ręcznie przeze mnie , czy gra w takim stylu jest zabroniona w go4x?
czekam na odpowiedź
Dodano po 21 minutach:
chciałbym dodać że testuję demo Admiral M , i mój sposób gry się sprawdza na ich platformie , nie wiem czy go4x będzie lepszy czy gorszy , ale to co pan Forex napisał o skalpowaniu , to chyba wziął z jakiegoś innego rynku .
Mam nadzieję że mój sposób gry nie jest definicją skalpowania .
oczywiście mogę być w błędzie , ale mam nadzieję że tak nie jest .
czekam na wyjaśnienia pana Forexa .
Leszcz a Ty nie jesteś nowym specjalistą od marketingu w GO4X?
Tak mi jakoś dziwnie panchnie wymienianie zalet GO4X i dodatkowe porównanie do XTB.
Zapewne wszyscy czekają na odpowiedzi na postawione w temacie pytania.

Przeczytaj topic uważnie, bo widzę że mocno się najarałeś, a opinie i zdania za temat tego brokera są jakie są.Leszcz pisze:Zacząłem zatem szukać alternatyw i trafiłem tu.
Zapewne wszyscy czekają na odpowiedzi na postawione w temacie pytania.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx