go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Leszcz pisze:
Hmm poszukałem trochę i widzę, że przy mojej leszczowskiej grze do 20 tys mogę się nawet bardziej lewarować niż w XTB (depozyt 0,5% zamiast 1%). Od 20 tys. do 50 jest za to dwa razy gorzej (2% miast 1%). Potem jeszcze gorzej. S/L i T/P w odległości 40 pipsów od ceny (XTB 75).
Większy lewar i mniejszy poziom Stop Out pozwolą Ci szybciej wypaść z rynku i zrobić prezent brokerowi w postaci twojego depo. Co z tego, że TP i SL są na niższym poziomie jak Ci anulują trady bo uznają to za skalp? Przecież to jest śmieszne. Oni nawet nie pozwalają na takie szybkie wychodzenie z rynku. Ba tak naprawdę to sami nie wiedza na co pozwalają.

Po twoich postach można wywnioskować, że jesteś kolejnym pracownikiem tej firmy.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Leszcz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Leszcz »

Cześć. Jak ja (głupi leszcz) mógłbym Wam przeczyć? Skoro piszecie, że jestem pracownikiem go4x to tak musi być.

Co wywalania z rynku, to leszcz nauczył się trochę liczyć. Ja wiem, że wywalenie z rynku to główny cel brokera. Trzymam dużo za dużo żeby cokolwiek mi się mogło stać. Nawet "czarny poniedziałek" z 1987 przez 3 dni z rzędu by mnie nie zaskoczył. Taki mam styl gry.

Myślę, że uczciwie przedstawiłem porównanie wad i zalet XTB i GO4X (przy moim stylu gry, dla kogoś innego porównanie może wypaść zupełnie inaczej). Temat przeczytałem cały. Widzę pewne plusy GO4X w porównaniu do XTB (jeszcze raz podkreślę, że przy moim profilu) i równocześnie jestem w pełni świadomy, że zmiany będą i to tylko na gorsze.

Kilka kwestii pozostaje też niewyjaśnionych, między innymi pytanie co stanie się z otwartą pozycją przy depozycie powodującym bezpośrednio przebicie progu 20 tysięcy na koncie. Czy lewar się zmieni? Czy dotyczy to tylko nowo otwartych pozycji. Może Pan Forex odpowie wreszczie.

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Leszcz pisze:Cześć. Jak ja (głupi leszcz) mógłbym Wam przeczyć? Skoro piszecie, że jestem pracownikiem go4x to tak musi być.
Nikt nie użył sformułowania "głupi".
Leszcz pisze:przy moim stylu gry, dla kogoś innego porównanie może wypaść zupełnie inaczej
Teraz już widać ewidentnie GO4X ;-)
Leszcz pisze:Może Pan Forex odpowie wreszczie.
Masz talent do naśladowania stylu pisania, albo "Twój charakter pisma" jest po prostu mocno zbliżony do niejakiego GO4X-a

Nie jest tak, że jestem jakimś wrogiem Market Makerów, oni pozwalają jakby nie było na uczestniczenie mniejszych graczy w rynku. Tylko do tej pory nie ma ODPOWIEDZI na postawione pytania. Więc GO4X, stańcie wreszcie na wysokości zadania, nie bądźcie leszcze ;)

Zamiast bawić się w podchody i wynajdywać argumenty o wyższości nad XTB i pokazywać, że przy grze średnio/długoterminowej nie ma z Wami problemu, otwarcie ustosunkujcie się wreszcie do zadanych pytań.
To jest kwestia wyższa niż tylko wyjaśnienie zasad - to kwestia ODPOWIEDZIALNOŚCI BROKERA.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

MarianDolar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarianDolar »

Leszcz pisze:Ja wiem, że wywalenie z rynku to główny cel brokera
Polemizowałbym. Broker zarabia na spredzie. jak ty sprzedajesz to zawsze ktoś inny kupi i tak dalej. mówienie że broker celowo wywala cię na stop lossie jest bez sensu - albo cena była albo nie, jest dużo dobrych źródeł i zawsze możesz sobie sprawdzić gdzie był rynek w danej chwili i czy faktycznie była cena po której cię wystopowało.

co do depo od wcześnie otwartych pozycji to masz przykład kilka stron wcześniej, więc jednak nie doczytałeś...

z ciekawostek to t/p twierdzą że realizują po cenie klienta , co by implikowało że jak masz pozycję i ustawionego t/p w miarę blisko, to jak w weekend zdarzy się coś co spowoduje otwarcie rynku z dużym gapem w stronę twojej pozycji, to i tak zamkną ją po twojej cenie (ze zlecenia), nie po cenie otwarcia.

pzdr

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

MarianDolar pisze:Broker zarabia na spredzie.
Tak się mówi... A jaka jest prawda każdy wie. Market Maker jest drugą stroną transakcji, niezależnie od tego czy zabezpiecza pozycje klientów na międzybanku czy nie.
MarianDolar pisze:jest dużo dobrych źródeł
I dobrze byłoby gdyby broker podawał, który datafeed jest podstawą do reklamacji dla klienta, który nie zgadza się z realizacją zlecenia przez brokera.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker

Awatar użytkownika
Leszcz
Bywalec
Bywalec

FX TEAM pisze: Masz talent do naśladowania stylu pisania, albo "Twój charakter pisma" jest po prostu mocno zbliżony do niejakiego GO4X-a
Podpowiem Ci, bo widzę że się gubisz. Odpowiedź b. Celowo. Pytania?

MarianDolar: nawet taki leszcz jak ja wie, że rzeczywistość wygląda jednak inaczej niż to opisujesz.

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Leszcz pisze:Podpowiem Ci, bo widzę że się gubisz. Odpowiedź b. Celowo. Pytania?
No nie mów, że z XTB jesteś? :lol:

Nie mam za bardzo czasu, więc wybacz, że w Sherocka się nie pobawimy :)
Leszcz pisze:Pytania?
Pytania już były, może czas na odpowiedzi?

Awatar użytkownika
Leszcz
Bywalec
Bywalec

FX TEAM pisze: Nie mam za bardzo czasu
Po tym co piszesz doskonale to widać.

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Leszcz pisze:Po tym co piszesz doskonale to widać.
Nie wyłapałeś kontekstu, szkoda słów. To ostatnie moje zdanie w wątku ;)

Awatar użytkownika
Leszcz
Bywalec
Bywalec

FX TEAM pisze:
Leszcz pisze:Po tym co piszesz doskonale to widać.
Nie wyłapałeś kontekstu, szkoda słów. To ostatnie moje zdanie w wątku ;)
Oby, bo dyskutujesz jak przedszkolak (pomijając, że nie na temat) :) Polecam następnym razem wygospodarować trochę więcej czasu i przemyśleć post zanim się coś napisze. Głowę daję, że coś jeszcze odszczekniesz.

ODPOWIEDZ