Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pele »

Co 15 minut może być czasem za mało bo czasami w trakcie 15minutowej świeczki H1 robi się korzystne dla nas.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

polk81 pisze:
Tig3r pisze:EMA - exponental moving avarage

masz wskaźnik moving avarage, przerzucasz go na wykres i ustawiasz na Exponental, dajesz na high i ustawiasz 50, to samo dla LOW
dzieki Tig3r
Mam jeszcze pytanie jak otwieracie pozycje - obojetnie L czy S to sprawdzmy ustawienie parametrów co 15 minut (zamkniecie swieczki) czy tez na biezaco sledziemy i jak zaistnieja wszystkie parametry otwieram pozycje ??
poz

To zależy od trendu.
Musisz wiedzieć, kiedy trzeba siedzieć i warować a kiedy
nie warto.
Jak cena odjedzie ostro od bandy to trzeba kilka/naście godzin na powrót.
Wtedy szkoda czasu na patrzenie.
Jak cena jest blisko tunelu, to niekiedy jest kilka wejść
w ciągu godziny.
Popatrz na wykresy pod tym kątem to się zorientujesz o czym piszę.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, 13:32 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Wszystko jest na pierwszej stronie, ale i tak co chwile ktos przyjdzie i sie spyta o co chodzi :twisted:
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

mogę powiedzieć że jest to niezły sys. faktycznie kiedy patrzymy na historie gdzie nie ma zakłamania widać wszystko jak na dłoni.
myślę czy nie próbować bez tp.
zgodnie z inna strategią tak aby po 10 pipsach usawic BE i czekać na dłuuugi trend przy ryzyku 15 pip = 2% takie uzbieranie 200 pipsów było by ciekawym doświadczeniem :D

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

vipovsky pisze:zgodnie z inna strategią tak aby po 10 pipsach usawic BE i czekać na dłuuugi trend przy ryzyku 15 pip = 2% takie uzbieranie 200 pipsów było by ciekawym doświadczeniem
pisalo sie kiedys o tym, pozdro

Dodano po 10 godzinach 28 minutach:

co sadzicie o takim pomysle jak na screenie?:) patrzymy na 1W 1D i przy sygnale (long lub short) przechodzimy na nasz roboczy TF czyli 5M lub 15M i szukamy potwierdzenia sygnalu?:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ano powiem że w1 bylo green a d1 red przy Twoim last zakupie :D

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Wydaje mi sie, ze patrzenie na W grajac na m5 badz m15 to za duzy przeskok, W moze wplywac na D, ale na malych tfach to sa dragania w obie strony i raczej patrzenie na W nam nie pomoze, wg mnie za duza perspektywa, chociaz moze komus pomoze ;)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:Ano powiem że w1 bylo green a d1 red przy Twoim last zakupie
tak tak ,tamto wejscie to z innej beczki:) zamiescilem tylko fote by pokazac o co m chodzilo;)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

właśnie też tworzyłem coś podobnego.
stwierdzam że w momentach kiedy mamy dużego knuta na jakimś dobrym oporze czy wsparciu możemy przejść na tf15 i szukać momentu kiedy cena nie wskoczy nam na BE w ten czas patrzymy tylko jak daleko zaniesie nas wstrzemięźliwość.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

vipovsky pisze:właśnie też tworzyłem coś podobnego.
stwierdzam że w momentach kiedy mamy dużego knuta na jakimś dobrym oporze czy wsparciu możemy przejść na tf15 i szukać momentu kiedy cena nie wskoczy nam na BE w ten czas patrzymy tylko jak daleko zaniesie nas wstrzemięźliwość.
ciekawe . NO BRAINER method łącznie z ta strategia moze byc naprawde ciekawym narzedziem do gry :) łączył ktos NLA z jakas inna strategią??

ODPOWIEDZ