Never Lose Again by DRAGON33
polk81 pisze:dzieki Tig3rTig3r pisze:EMA - exponental moving avarage
masz wskaźnik moving avarage, przerzucasz go na wykres i ustawiasz na Exponental, dajesz na high i ustawiasz 50, to samo dla LOW
Mam jeszcze pytanie jak otwieracie pozycje - obojetnie L czy S to sprawdzmy ustawienie parametrów co 15 minut (zamkniecie swieczki) czy tez na biezaco sledziemy i jak zaistnieja wszystkie parametry otwieram pozycje ??
poz
To zależy od trendu.
Musisz wiedzieć, kiedy trzeba siedzieć i warować a kiedy
nie warto.
Jak cena odjedzie ostro od bandy to trzeba kilka/naście godzin na powrót.
Wtedy szkoda czasu na patrzenie.
Jak cena jest blisko tunelu, to niekiedy jest kilka wejść
w ciągu godziny.
Popatrz na wykresy pod tym kątem to się zorientujesz o czym piszę.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, 13:32 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.
mogę powiedzieć że jest to niezły sys. faktycznie kiedy patrzymy na historie gdzie nie ma zakłamania widać wszystko jak na dłoni.
myślę czy nie próbować bez tp.
zgodnie z inna strategią tak aby po 10 pipsach usawic BE i czekać na dłuuugi trend przy ryzyku 15 pip = 2% takie uzbieranie 200 pipsów było by ciekawym doświadczeniem
myślę czy nie próbować bez tp.
zgodnie z inna strategią tak aby po 10 pipsach usawic BE i czekać na dłuuugi trend przy ryzyku 15 pip = 2% takie uzbieranie 200 pipsów było by ciekawym doświadczeniem

pisalo sie kiedys o tym, pozdrovipovsky pisze:zgodnie z inna strategią tak aby po 10 pipsach usawic BE i czekać na dłuuugi trend przy ryzyku 15 pip = 2% takie uzbieranie 200 pipsów było by ciekawym doświadczeniem
Dodano po 10 godzinach 28 minutach:
co sadzicie o takim pomysle jak na screenie?:) patrzymy na 1W 1D i przy sygnale (long lub short) przechodzimy na nasz roboczy TF czyli 5M lub 15M i szukamy potwierdzenia sygnalu?:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Wydaje mi sie, ze patrzenie na W grajac na m5 badz m15 to za duzy przeskok, W moze wplywac na D, ale na malych tfach to sa dragania w obie strony i raczej patrzenie na W nam nie pomoze, wg mnie za duza perspektywa, chociaz moze komus pomoze 

"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"
tak tak ,tamto wejscie to z innej beczki:) zamiescilem tylko fote by pokazac o co m chodzilo;)Shadi pisze:Ano powiem że w1 bylo green a d1 red przy Twoim last zakupie
ciekawe . NO BRAINER method łącznie z ta strategia moze byc naprawde ciekawym narzedziem do gryvipovsky pisze:właśnie też tworzyłem coś podobnego.
stwierdzam że w momentach kiedy mamy dużego knuta na jakimś dobrym oporze czy wsparciu możemy przejść na tf15 i szukać momentu kiedy cena nie wskoczy nam na BE w ten czas patrzymy tylko jak daleko zaniesie nas wstrzemięźliwość.