Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Bajus pisze: P.S. Widzę na nowych wykresach 3 x EMA. Ta trzecia linia to 50 EMA HL/2?
Pozdrawiam
Pewnie close ta 3cia :)

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

FXPRO tam gram teraz ale czesto lapie po 10pip i zamykam moze mnie nie wygonia za takie granie gram 0.10 lota moze takiemu malutkiemu daruja taka gre troche jest problem u nich z zleceniami oczekujacymi duze widelki maja wczescniej gralem na AM mam tam konto u nich z oczekujacymi jest ok no ale 1 czy 2 pipki maja spread wiekszy niz na FXPRO sam musisz wybrac brokera co ci przypasuje do gry

Bajus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bajus »

Czy wejście na EUR/USD o 8:00 czasu polskiego było zgodne z "systemem Hex'a"? Jeśli nie było proszę o info, dlaczego nie a jeśli było to czy w takich przypadkach czekacie do końca (zamkniecie na SL czy zamykacie jak zaczyna odbijać?)

Ja zamknąłem na +5 pipsach bo dostałem sygnał (wspomagam się sygnałami własnego systemu) na up.

BTW dziś o 5 były żniwa. Czasami żałuję że przesypiam Azję :)

Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pele »

Moim zdaniem było w porządku. Powiedz co Ci dało sygnał na up. Też w to wszedłem, ale zatrzymało się na SL -15p. Tak więc Twoje "marne" 5p ładniej wygląda :wink:
Też o 8.00 było wejście na AUDUSD, USDJPY, USDCAD i USDCHF. Zamiast brać po 5-7 pipsów to mi wszystko zatrzymało się na SL.
Co do Azji to może wypada zrobić jakies badania statystyczne o której godzinie jest więcej dobrych sygnałów, niezatrzymujących się na SL.

Dobek1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dobek1 »

no ja też o 8 wszedłem i straciłem jakieś 80 pipsów, wtopa ....... Hex by pewenie nie wszedł....

Bajus
Bywalec
Bywalec

pele pisze:Powiedz co Ci dało sygnał na up
Głównie stoch (szybki i wolny) dość jednoznacznie opuściły strefę wyprzedania i skierowały noski na północ a poza tym obserwuję i gram jednocześnie na parach EURJPY, GBPJPY, GBPEUR. Na wszystkich 4 parach o godz. 7:00 powstały formacje bullish (gartley, abcd lub bat) a to często oznacza większe odbicia. Potem jeszcze bardzo dobre dane z Francji i pół godzinki później z Niemiec

Mam jeszcze własna obserwację (mam nadzieję że Hex mnie za to nie opieprzy) jeśli tak jak dziś na wykresie dostaje sygnał na m15 na shorta i h1 tez przechodzi na krótką ale kolejne m15 kręcą się wokół pierwszego sygnału i nie mogą się oderwać to uciekam z takiej pozycji choćby na małym minusie.

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matteo »

Bajus pisze:Czy wejście na EUR/USD o 8:00 czasu polskiego było zgodne z "systemem Hex'a"?
W okolicach godziny 8 na edku D1 bylo zielone, wiec na pytanie odpowiedz sobie sam :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pele »

D1 było czerwone. Dzień się zaczął od 1.4253. Ale nawet gdyby było czerwone to mżna wchodzić, ale na parę pipsów.

Bajus
Bywalec
Bywalec

Matteo o tym czy D1 było czerwone czy zielone zależy niekiedy u jakiego brokera grasz. Ja mam 3 konta GMT - 1, GMT i GMT +1. Jeśli podobnie jak wczoraj sesje przebiegają w bliskich okolicach poziomów poszczególnych D1 to zdarza się że na części platform masz sygnał potwierdzony D1 a na innych już nie.

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matteo »

Bajus - pewnie masz racje. U mnie nic nie wskazywalo na sell. Broker AM.

ODPOWIEDZ