Pewnie close ta 3ciaBajus pisze: P.S. Widzę na nowych wykresach 3 x EMA. Ta trzecia linia to 50 EMA HL/2?
Pozdrawiam
Never Lose Again by DRAGON33
FXPRO tam gram teraz ale czesto lapie po 10pip i zamykam moze mnie nie wygonia za takie granie gram 0.10 lota moze takiemu malutkiemu daruja taka gre troche jest problem u nich z zleceniami oczekujacymi duze widelki maja wczescniej gralem na AM mam tam konto u nich z oczekujacymi jest ok no ale 1 czy 2 pipki maja spread wiekszy niz na FXPRO sam musisz wybrac brokera co ci przypasuje do gry
Czy wejście na EUR/USD o 8:00 czasu polskiego było zgodne z "systemem Hex'a"? Jeśli nie było proszę o info, dlaczego nie a jeśli było to czy w takich przypadkach czekacie do końca (zamkniecie na SL czy zamykacie jak zaczyna odbijać?)
Ja zamknąłem na +5 pipsach bo dostałem sygnał (wspomagam się sygnałami własnego systemu) na up.
BTW dziś o 5 były żniwa. Czasami żałuję że przesypiam Azję
Ja zamknąłem na +5 pipsach bo dostałem sygnał (wspomagam się sygnałami własnego systemu) na up.
BTW dziś o 5 były żniwa. Czasami żałuję że przesypiam Azję
Moim zdaniem było w porządku. Powiedz co Ci dało sygnał na up. Też w to wszedłem, ale zatrzymało się na SL -15p. Tak więc Twoje "marne" 5p ładniej wygląda 
Też o 8.00 było wejście na AUDUSD, USDJPY, USDCAD i USDCHF. Zamiast brać po 5-7 pipsów to mi wszystko zatrzymało się na SL.
Co do Azji to może wypada zrobić jakies badania statystyczne o której godzinie jest więcej dobrych sygnałów, niezatrzymujących się na SL.
Też o 8.00 było wejście na AUDUSD, USDJPY, USDCAD i USDCHF. Zamiast brać po 5-7 pipsów to mi wszystko zatrzymało się na SL.
Co do Azji to może wypada zrobić jakies badania statystyczne o której godzinie jest więcej dobrych sygnałów, niezatrzymujących się na SL.
Głównie stoch (szybki i wolny) dość jednoznacznie opuściły strefę wyprzedania i skierowały noski na północ a poza tym obserwuję i gram jednocześnie na parach EURJPY, GBPJPY, GBPEUR. Na wszystkich 4 parach o godz. 7:00 powstały formacje bullish (gartley, abcd lub bat) a to często oznacza większe odbicia. Potem jeszcze bardzo dobre dane z Francji i pół godzinki później z Niemiecpele pisze:Powiedz co Ci dało sygnał na up
Mam jeszcze własna obserwację (mam nadzieję że Hex mnie za to nie opieprzy) jeśli tak jak dziś na wykresie dostaje sygnał na m15 na shorta i h1 tez przechodzi na krótką ale kolejne m15 kręcą się wokół pierwszego sygnału i nie mogą się oderwać to uciekam z takiej pozycji choćby na małym minusie.
Matteo o tym czy D1 było czerwone czy zielone zależy niekiedy u jakiego brokera grasz. Ja mam 3 konta GMT - 1, GMT i GMT +1. Jeśli podobnie jak wczoraj sesje przebiegają w bliskich okolicach poziomów poszczególnych D1 to zdarza się że na części platform masz sygnał potwierdzony D1 a na innych już nie.