Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: pele »

Pytanie nie do końca dotyczy systemu, ale czy możecie powiedzieć co zrobić, żeby nie pojawiały się alerty w nowym oknie o "konieczności" zawarcia transakcji sell/ buy? Robi się to irytujące kiedy po raz 4 czy piąty pojawia się alert o tej samej transakcji.
dzięki

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: forPPP »

Czy ktos ma link do dokladnych zasad jakimi sie posluguje Dragon33 w NLA. Watek na babypips zostal skasowany, a po wyszukaniu w archiwam widze ze na poczatku jest parenascie stron o psychologii tradera, a nie same zasady systemu.
Niestety pierwszy post powyzszego watku nie tlumaczy tego dokladnie: czym jest sygnal (alarm ze wskaznika TRO_DYNAMIC_FIBS?), nie tlumaczy zaleznosci miedzy Open swieczki 1H a momentem otwarcia pozycji i co najwazniejsze tego systemu raczej nie da sie sprawdzic na historii patrzac na wykres (w historii mamy tylko MA, swieczki H1, ale nie mamy SR i wskazania D1). Bede czytal dalej ten watek, narazie doczytalem do strony 5 i nic konkretnego z tego nie wynika - brak dokladnych zasad, wszystko raczej na czuja.

Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

ło rany, jakby to HEX przeczytał to byś miał zj...kę :wink:
W skrócie wchodzimy kiedy H1 zgadza się z sygnałem tro_dynamic, tzn. np. kupujemy tylko jak jest zielona H1. SR mamy-to są kropki. Musisz dać w opcji "max bars" taka ilość świeczek jaką chcesz oglądać wsteczk z "kropkami" ze wskaźnika tro_dynamic. No cóż, co do D1 to nie mamy sygnału, ale to nie jest jakaś masakra żeby sobie z tym poradzić.
Metody sa jak najbardziej jednoznaczne co do wejść. Wyjścia są rzeczywiście na czuja, albo jak kto woli zgodnie z PA.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

forPPP pisze:co najwazniejsze tego systemu raczej nie da sie sprawdzic na historii patrzac na wykres
Ale bzdury pleciesz ...
forPPP pisze:w historii mamy tylko MA, swieczki H1, ale nie mamy SR i wskazania D1
Jak to nie masz SR w historii? Ustaw sobie tylko większą liczbę świec.

A wskazania D1? To chyba tez proste. Jeśli aktualna cena była powyżej ceny otwarcia danego dnia to znaczy, że D1 było zielone, a jeśli poniżej, to czerwone ...

Dodano po 4 minutach:
pele pisze:ło rany, jakby to HEX przeczytał to byś miał zj...kę
W sumie się nie dziwię, że HEX-owi się już nie chce odpisywać ...
Ile razy można odpisywać na te same pytania?

Wszystko o tym systemie jest w tym wątku, tak jak podał HEX.
Jeśli czegoś nie kapujemy, to trzeba przeczytać wszystko jeszcze raz i tak do skutku ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: forPPP »

Rozumiem o co wam chodzi Mike_Scofield i pele ;) Ale prawde mowiac opis z pierwszego postu jest zdawkowy. Niby screenshot to 1000 slow, ale to sie tylko wydaje. Mniej wiecej wiem o co chodzi w tym systemie, zaznaczam tylko ze jest fatalnie przedstawiony w pierwszym poscie ;) Nie mialem na mysli widocznosci kropek tylko linie alert buy i sell, ktore sa z chiwili obecnej i tak naprawde sa zbedne. I o to wlasnie chodzi, sa jakies wskazniki, ale nie jest opisane po co i dlaczego. Nie dziwne ze potem jest mnostwo glupich pytan... System bardzo fajny, tylko tak jak wiele razy bylo zaznaczane w watku, nie ma jasno spisanych regul w jednym miejscu, tylko trzeba "przezynac" sie przez tony postow i czytac wszystkie pytania.

Bez urazy, HEX dzieki za przyblizenie sysa.

Ryzykowne jest np. wejscie gdy sa takie warunki:
EMA do gory, D1 zielone, H1 robi sie zielone (1 pips na cena Open), ale cena jest bezposrednio pod oporem (czerwone kropki).
Jezeli ktos bedzie postepowal zgodnie z regulami podanymi na poczatku wezmie longa, a nie powinien - zrobi tak bo nie wie co oznaczaja i na co wplywaja poszczegolne skladniki sysa.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kazik »

pele pisze:Pytanie nie do końca dotyczy systemu, ale czy możecie powiedzieć co zrobić, żeby nie pojawiały się alerty w nowym oknie o "konieczności" zawarcia transakcji sell/ buy? Robi się to irytujące kiedy po raz 4 czy piąty pojawia się alert o tej samej transakcji.
dzięki
Wejdz w ustawienia i wyłącz alert
Sound alert > wpisz > false

Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

dzięki wielkie Kazik. Z dźwiękiem sobie poradziłem, chodzi mi o samo okno "Alarm". Może to śmieszne ale zasłania mi część wykresu :)

Kazik
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kazik »

pele pisze:dzięki wielkie Kazik. Z dźwiękiem sobie poradziłem, chodzi mi o samo okno "Alarm". Może to śmieszne ale zasłania mi część wykresu :)
U mnie też tak było ale jak wpisałem false, to okienko już mi się nie pokazuje.
Plot Alert mam na ture

Sprawdz, z jakich wykresów jest Alert.
Nie wystarczy zmienić na jednym.
Trzeba zmienić szablon, bo jak masz kilka okien
to pozostałe wyskakują.

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bilo22 »

Shadi jak zaczniesz ten nowy temat to daj znac a najlepiej podaj tutaj linka

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Shadi »

bilo22 pisze:Shadi jak zaczniesz ten nowy temat to daj znac a najlepiej podaj tutaj linka

?

ODPOWIEDZ