Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy w tradingu wspierasz się astrologią

tak
21
12%
nie
148
88%

Liczba głosów: 169

wróżka bernika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wróżka bernika »

latinos pisze:Najwieksi trejderzy - banki - na pewno. Kto ich rozumie, rozumie rynek.
to powiedz mi dlaczego wielkie banki kupowały śmieci, w postaci tzw strukturyzowanych obligacji, święcie wierząc, że da się tak wymieszać ryzyka spłat kredytu przez bogacza i bezrobotnego, że w sumie wyjdzie całkiem wartościowy papier?
o wszystkim w ekonomii decydują sumy decyzji KONSUMENTÓW, a oni nie zachowują się w pełni racjonalnie :D

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

wróżka bernika pisze:a oni nie zachowują się w pełni racjonalnie
to jakaś część rynku jednak jest racjonalna ? :lol:

Wysunę tezę: (bo czemu nie)
Instytucje mają dostęp do danych demograficznych ...
Wiedzą ile mamy baranów raków panienek itd... w danych okresach ... dopsowywuja ich charaktery z procesem i możliwościami decyzyjnymi
*Tutaj zaprzestanę :mrgreen: brzmi sensownie i prawdopodobnie ? Pewnie :lol: Tzn. moim zdaniem. Teraz tylko udowodnij że tak nie jest. :lol:

I mamy klejny niesprawdzony element strategii. :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

wróżka bernika
Stały bywalec
Stały bywalec

przeczytaj jeszcze raz mój post, bo go KOMPLETNIE nie zrozumiałeś :lol:
oto skrót: to KONSUMENCI decydują w ekonomii, nie BANKI i inne instytucje, a KONSUMENCI nie zachowują się całkiem racjonalnie :wink:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

wróżka bernika pisze:przeczytaj jeszcze raz mój post, bo go KOMPLETNIE nie zrozumiałeś
taaa
wróżka bernika pisze:oto skrót: to KONSUMENCI decydują w ekonomii, nie BANKI i inne instytucje, a KONSUMENCI nie zachowują się całkiem racjonalnie
taa skrót jak z bajki :lol:
Moja teza : KONSUMENTÓW SIĘ TWORZY np. można by powiedzieć, że stworzyłem konsumentów na Astro trading oraz Niesprawdzone elementy strategii tworząc ten temat ... obecnie nie ma określonych połączeń z tym rynkiem więc konsumenci niedoinformowani (z mniejszą wiedzą) są nie do końca racjonalni (poszukują połączeń). Jeśli jest konsument jest produkt. Co na FX jest produktem ? :lol:
Rynek Ogólnie - możesz wyrażać opinię na temat rynku FX czy jest czy nie jest przewidywalny itd.. :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

latinos
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: latinos »

pioun pisze:Kup sobie i poczytaj, szczególnie część o empiryczności matematyki - współczesne opracowanie problemu.

http://www.allegro.kz/item656539946_jez ... nauka.html

Co do racjonalności rynku/sprzedających/kupujących - im więcej ludzi w to wierzy, tym lepiej dla banków i funduszy i tego typu ściemniaczom/"fachowcom". Pytanie, dlaczego 60% funduszy hedgingowych traci regularnie od kilku lat w USA. Dlaczego zeszłe dwa lata to porażkowe inwestycje "racjonalnych" banków inwestycyjnych??

Wierz sobie w zabobony dalej, Twoja sprawa.
Co Ty mi polecasz do czytania? W jedynym rozdziale (118 stron) traktujacym o zagadnieniu empiryzmu matematyki, skladajacym sie z 10 podrozdzialow, najwiekszy podrozdzial (20 stron) zatytulowany jest:

1.1. Empiryzm matematyki w ujęciu marksistowskim

Ale nie dziwie sie, ze nic lepszego nie mogles znalezc. Podaj mi choc jeden przyklad pojecia empirycznego w matematyce.

Dodano po 9 minutach:
FF pisze:Analogicznie rozpatrując bieg wody po terenie, można czekać aż woda przepłynie i wtedy podziwiać nieracjonalność wybranej przez nią drogi spływu lub uprzednio szybko spojrzeć na poziomice i pach, pach już wiesz jak popłynie.... taka jest różnica pomiędzy nieracjonalnym i racjonalnym podejściem.
Podpisuje sie pod tym obiema rekami. Wydaje sie logiczne, ze nieracjonalnie dzialajace osoby (astrotrading) mysla, ze swiat jest bardziej nieracjonalny niz on naprawde jest.

Awatar użytkownika
pioun
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pioun »

Nic lepszego? Jesteś kolejnym ignorantem, któremu się wydaje, że jak ktoś cytuje cokolwiek z kolesia o nazwisku Marks albo nawet opracowania tego to jest już na śmietnik? Jako, że jest to forum o fx więc jakoś połączone z ekonomią, sprawdź kto dokładnie w detalach przewidział to co się dziś dzieje na świecie.
A jak nie masz ochoty czytać Marksa żeby się dowiedzieć coś więcej o empiryźmie matematycznym to może przełkniesz już przytaczanego przeze mnie wcześniej Poppera a najlepiej poczytaj Imre Lakatosa.
Ja nie mam uprzedzeń do tego co wydaje się spójne i logiczne nawet jeżeli napisane przez kogoś z kim w wielu innych sprawach absolutnie się nie zgadzam.
Druga sprawa, gdybyś cokolwiek poczytał a nie od razu beształ mnie za Marksa to byś wiedział, że chodzi o empiryzm metodologii matematycznej a nie samych obiektów na jakich operuje matematyka. Zresztą, jak byś chciał to byś wiedział, jak nie chcesz to ja Ci nie mam zamiaru pisać tutaj dziesiątek stron na temat tej koncepcji bo są już napisane tysiące stron o tym.

wróżka bernika
Stały bywalec
Stały bywalec

reptile pisze:Moja teza : KONSUMENTÓW SIĘ TWORZY
Nie pochlebiaj sobie i marketingowcom :D

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

proff pisze:Podsumowując temat:
pioun napisał:
Rynek to nie ekonomia ani matematyka czy fizyka. Wbij to sobie do głowy

pioun napisał:
wykorzystuję wiedzę na temat położenia planet do wyznaczania momentu wejścia i wyjścia z rynku

wróżka bernika napisał:
Na Wallsteet pracują maklerzy a nie wróżki, czarodzieje, elfy i kosmici Razz

masz jakiś proof?...

Czyli, kosmici graja na rynku który odzwierciedla ruchy planet
Z dalszej dyskusji wynika że kosmitami kieruje Marks....zresztą Marks ma wiele wspólnego z astrologią....w końcu Mars, Marks..... 8)

Awatar użytkownika
F2M
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: F2M »

Nie wiem czy wiecie ale swego czasu parlament Holandii głosował nad wprowadzeniem rejestracji osób urodzonych w okresie wzmożonej aktywności słońca.
Okazało się że osoby urodzone w tym okresie cechował tzw. kurzy trend (wpadały pod samochód, szły w stronę zagrożenia , bezwiednie; popełniały przestępstwa w stosunku 80 : 20 .Niestety parlament Holenderski uznał naznaczanie ludzi pod względem czasu urodzenia za nie humanitarne i nie etyczne - niestety nie przeszło.
Ale wynika z tego że słońce , gwiazdy , jakieś nie znane nam jeszcze lub mające minimalny wpływ cząsteczki przepływające przez nasz system (jak np. 1997r w lutym neutrina elektronowe ok 1 mld./m2) mają jakieś oddziaływanie na człowieka.
może położenie planet też ma wpływ na nastroje inwestorów i ich decyzje.
można zarobić nawet 3000% ale stracić tylko 100%

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Poprosze moda o otwarcie i wycięcie śmieci ... z tematu Wskaźniki astrologiczne aby rozwinąć temat samych wskaźników (jeśli się uda).

Fibonacci Trader 4.0 FT SRV version - program daje duże możliwości pod kątem astro
http://www.fibonaccitrader.com/ft_srv/D ... OFLASH.HTM
dane są od fxcm

Od teraz zasady w tym i tamtym temacie są (lub będą) proste ...
Ponieważ opozycja jest zbyt duża by temat rozwijać i bronić mile widziane są tylko posty na korzyść tematu. :D
Nie interesują mnie teksty osób z linią świadomości narysowaną przy pomocy linijki od szk. podstawowej po średnią lub wyższą praktykujących życie tylko przy pomocy ekierki do tej linii (pod kątem prostym).
Dziękuje :twisted:

Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi" A. Einstein

Dalsze pomysłowe sugestie w temacie mile widziane :wink:

ODPOWIEDZ