oiro pisze:astrologia w forexie to tak jak jazda astrą po zamarzniętym jeziorze w temp -5
a znasz sie na astrologii ?
Żeby wątek nie umarł w sposób beznadziejny przegrzany miotaczem ognia... i przyduszony przez wróżkę blokującą ciekawość innych, to..
Nie zanam się, ale wiem że forex to ekonomia, matematyka, nauka ścisła, a astrologia to....wczesne średniowiecze, to tak jakby grać na flecie aby wywołać deszcz....no nie bawmy się jak dzieci w czarodzieji
Ok, osobiście jestem za praktyką a nie teorią więc mam prośbę:
Czy możesz wskazać twierdzenie/teorię/hipotezę, która zastosowana na forex czy innym rynku pozwala zarabiać pieniądze?
Masz do wyboru, twierdzenia z dziedziny ekonomii, nauk ścisłych, matematyki, wybieraj. Jeśli uda Ci się takie twierdzenie odnaleźć i zaaplikować z pozytywnym skutkiem na giełdzie/forex to ja podam Ci jasne twierdzenie z dziedziny "średniowiecznej", które pobije Twój wynik. Co Ty na to?
cała analiza techniczna, wskażniki, teorie itd to są klocki z których buduje się ea. Mówisz o "twierdzeniu" z astrologii Twierdzenie moze byc matematyczne i posiadać dowód, nie obrażaj matematyki. Z czystej ciekawość do jakich granic można dojść.... mógłbyś podać jakieś "twierdzenie astrologiczne":shock:
O jakże bym śmiał obrażać Naukę. Gdzie tam. Co do twierdzenia, pewnie, że mogę podać. Przykład:
Twierdzenie: Czas trwania i zasięg trendu wzrostowego na spółce BAIDU jest proporcjonalny do długości orbity i okresu orbity planety Jowisz. Przykład:
Średnia długość trwania trendów wzrostowych na spółce BAIDU trwa 4.744 dni.
Średni zasięg ruchu w takim trendzie to 4.33 $ lub wielokrotność tej sumy.
Oczywiście powyższe twierdzenie poparte jest zwykłymi działaniami matematycznymi związanymi z dniem początku notowań spółki BAIDU a także kilku innych elementów, o których pisać nie będę bo nie ma takiej potrzeby.
Zapomniałeś o dowodzie:
Pracownicy firmy BAIDU pochodzą z Jowisza i latem pracują wydajniej, dlatego trend wzrostowy jest wprost proporcjonalny do czasu trwania lata na jowiszu