Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
ja tam gdzie fioletowa linia jako wybicie z 8 godzinnego pina (tak dokładnie to nie jest pin bowiem wyjście i wejście nie zawiera się w poprzedniej świecy - jest to formacja odwrócenia - pino podobna)
a fxlamer pewnie się wypowie ale podejrzewam, że tam gdzie niebieskie pole?
Dodano po 14 minutach:
a w sumie to na demo mogę zadać teraz shorta od s/r strefy pivotowej może wytrzyma
a fxlamer pewnie się wypowie ale podejrzewam, że tam gdzie niebieskie pole?
Dodano po 14 minutach:
a w sumie to na demo mogę zadać teraz shorta od s/r strefy pivotowej może wytrzyma
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Monhegan tak to jest w pewnym sensie lapanie dolkow i szczytow ale zastanow sie jaka strategia dziala inaczej ? wszedzie szukamy pivotow. Zwroc uwage ze w tego typu zagraniach mamy stosunkowo duzy stosunek sl/tp, przyjmujac, ze gramy ryzykownie np od niebieskiej do niebieskiej lini patrzac na pierwszy ze screenow hipcia. Pamietaj, ze moment wejscia zalezy tylko od Ciebie i nie musisz wchodzic idealnie z odbiciem, mozesz uzywac jakiegos filtra badz dodatkowego potwierdzenia i wchodzic po potwierdzeniu sily poziomu.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
wszedłem na sell stop poniżej pina na m15, strasznie się męczy, ale teraz na h1 mam potwierdzenie w postaci wybicia poniżej świecy wewnętrznej co ma stanowić wskazanie kierunku ruchu,
a co do pina to jest malutki ale dobrze położony na fibo 61 (z dziennego)
Dodano po 10 godzinach 10 minutach:
no niestety -25 pps po całej nocy siłowania się,
ale mamy nowego pina na 1h, próbuję ponownie
na obrazku jest jeszcze stary sell stop, którego właśnie liwiduję
a co do pina to jest malutki ale dobrze położony na fibo 61 (z dziennego)
Dodano po 10 godzinach 10 minutach:
no niestety -25 pps po całej nocy siłowania się,
ale mamy nowego pina na 1h, próbuję ponownie
na obrazku jest jeszcze stary sell stop, którego właśnie liwiduję
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.