Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
w/g mnie za krótki - powinien być co najmniej taki jak poprzedzające świece,dax pisze:wystarczajacy nosek? gbp/usd
Dodano po 30 minutach:
jestem poczatkujacy na PA wejscie moze nie za bardzo z zasadami ale ....
nic nie ruszam zamknie SL to ok, potrzeba byc konsekwentnym (tak czytalem)
ale czasem...
jednak moim zdaniem - nie tym razem
ogólnie nie bardzo widzę longa, ale jescze częściej się mylę niż mam rację,
teraz po zamknięciu o 20tej widzę raczej pina wew. do rozegrania short, a u góry widzę opory na poziomie 6300?
Dodano po 1 godzinach 1 minutach:
short @6300 może wytrzyma
jednak poszło wyżej niż podejrzewałem, daxdax pisze:dzieki hipcio za komentarz,
TP powinien byc na r/s 1.600
biore +34 nie ma co walczyc z trendem
przesunąłem sl powyżej 50% fibo - nie powinienem tego robić, ale z drugiej strony tam powinien być od początku jeżeli już wszedłem tam gdzie wszedłem
- chyba?
czas na shorta?
maly SL
maly TP
Dodano po 23 minutach:
myslicie, ze dane o 24
http://www.forexfactory.com/calendar.php
cos moga namieszac?
EUR USD dziwnie przyczajone DBHCL??????
czekamy na zamkniecie 1h?
maly SL
maly TP
Dodano po 23 minutach:
myslicie, ze dane o 24
http://www.forexfactory.com/calendar.php
cos moga namieszac?
EUR USD dziwnie przyczajone DBHCL??????
czekamy na zamkniecie 1h?
poczatki na PA
Witam,dax pisze:wystarczajacy nosek? gbp/usd
nie czytales uwaznie moich wyjasnien w poprzednich postach..

Pomijajac "nosek" (pwonien byc wiekszy niz korpus swiecy, im dluzszy tym lepszy), nalezy przeprowadzic analize zaczynajac przynajmniej od wykresu D1.
Jak widac mamy trend wzrostowy

Patrzymy w którym miejscu trendu jestesmy (w Twojej sytuacji byla to swieca chyba z godz 22 z wczoraj - poniedzialek 15 czerwca).
Rysujemy fibo, pivot jest tuz przy 6200, to okragly poziom i tam szukamy odbicia ( o 50% fibo pisalem tutaj http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 072#119072 ). Swieca na H4 (sygnalizujaca razem z poprzednimi dwoma swiecami slabosc misow) z godz 16-20 jest identyczna jak ta ze srody tez z godz 16-20 gdzie nastapil zwrot w gore, stawiamy L nad ta swieca, stawiamy zlecenie L nad kazda kolejna swieca az po odbicu od pivota lapiemy sie na jazde w gore.

===========================================================
Spojrzmy na eur/usd, mozna dopatrzyc sie formacji RGR, wsparcie na poziomie 3800 utrzymalo sie........ przynajmniej dzisiaj..

Zobaczmy to na H4, swieca z długim dolnym cieniem i nastepujaca po nim swieca doji (bedaca zarazem inside bar) wskazuje na slabosc misiów, szukamy L nad swieca doji (zaznaczona zolta strzalka.)

... i ta sama sytuacja na H1.......

Pamietaj, zagrales slusznie ale wyrzucilo Cie na s/l to zastosuj strategie Anty Stop, przeczytaj ten post http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 846#118846
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Witam,
fxlamer jak zwykle dogłębnie wyjaśnił nasze wątpliwości z wczoraj - dzięki,
ja dziś kontynuuję wczorajsze szorty na gj wcześniej nie pisałem o tym bo wszedłem nie w/g price action, ale dziś odnowiłem shorta na podstawie pina na h4, wszedłem nietypowo - to znaczy przed jego potwierdzeniem na tym wykresie,
jednak takie potwierdzenie (WYBICIE poza krótszy koniec) zaobserwowałem na innej platformie gdzie również ukształtował się pin godzinę wcześniej na h4.
Pin jest jak widać spory i w/g mnie nieźle położony (fibo), wyzerowałem go przy +50, następnie mocno cofnął i brakło 7 pps aby się zamknął, teraz napotkał na kolejne opory, ale nie podsuwam bo liczę że do celu jeszcze daleko (co najmniej 157,00) ale jak zwykle mogę się mylić, oczywiście gram na demo więc proszę się nie sugerować moimi komentarzami.
fxlamer jak zwykle dogłębnie wyjaśnił nasze wątpliwości z wczoraj - dzięki,
ja dziś kontynuuję wczorajsze szorty na gj wcześniej nie pisałem o tym bo wszedłem nie w/g price action, ale dziś odnowiłem shorta na podstawie pina na h4, wszedłem nietypowo - to znaczy przed jego potwierdzeniem na tym wykresie,
jednak takie potwierdzenie (WYBICIE poza krótszy koniec) zaobserwowałem na innej platformie gdzie również ukształtował się pin godzinę wcześniej na h4.
Pin jest jak widać spory i w/g mnie nieźle położony (fibo), wyzerowałem go przy +50, następnie mocno cofnął i brakło 7 pps aby się zamknął, teraz napotkał na kolejne opory, ale nie podsuwam bo liczę że do celu jeszcze daleko (co najmniej 157,00) ale jak zwykle mogę się mylić, oczywiście gram na demo więc proszę się nie sugerować moimi komentarzami.