Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ja w ogóle bym nie zabrał się za s/r jakby nie temat FX-a kolejny zresztą. Jakąś osobną rangę by mu trzeba było dać :) FX-caritas albo co.

Wracając do tematu - W S/R problemem dla mnie jest to, że często trzeba dość mocno uznaniowo na to popatrzeć - fakt teoretycznie są tam jakieś wsparcia, istnieją jakieś opory... jednak często kończy się to na SL :) Jednak potem jakby popatrzeć na historię to można wręcz rzec: fak ale ja byłem ślepy przecież to było takie oczywiste ^^ szkoda ze przy stawianiu zlecenia nie było :P

Trening s/r-owy trwa:)

Dzięki FX

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

loczkins
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: loczkins »

Shadi pisze:....
W S/R problemem dla mnie jest to, że często trzeba dość mocno uznaniowo na to popatrzeć - fakt teoretycznie są tam jakieś wsparcia, istnieją jakieś opory... jednak często kończy się to na SL :) Jednak potem jakby popatrzeć na historię to można wręcz rzec: fak ale ja byłem ślepy przecież to było takie oczywiste ^^ szkoda ze przy stawianiu zlecenia nie było :P
...

Dzięki FX
zapewne nie tylko Ty masz ten problem :) - mi tez z reguly lapie sl i ciezko znalezc jakas regule ktora okresli(troche dokladniej niz range 100 p) gdzie stawiac zlecenie - wydaje sie ze ladnie dzialaja s/r na h4(choc i te potrafia nie 'dojsc' do poziomu badz go przekroczyc lapiac sl niweczeac oczekiwanie:) )
pozostaje chyba tylko 'przegryzanie sie ' z tematem jak sam napisales i czytanie fxlamera :)

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Uważam ze to jest jedna z lepszych metod z jakich kożystam , w połączeniu z innymi standardowymi technikami pozwala prawie w większości przypadków określić ruch ceny. Tylko jeden mankament jest taki że jezeli cena dochodzi do potencjalnego S/R (który był testowany) to potrafi przynim troche potańczyć i powystawiac cienie podanad S/R i wdety Sl ustawiony nad poziomem S/R puszcza.

hipcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hipcio »

obserwuję gu na h4, mamy piątek więc raczej nie otworzę nowego zlecenia na weekend, ale spróbuję pogdybać, poniżej zamieszczam wykres tygodniowy z ustalonymi w/g tego co ja widzę poziomami s/r a następnie wykres na h4 gdzie czekam na zamknięcie obecnej świecy
- jeżeli zamknie się powyżej 6514 to oddam się innym zajęciom weekendowym
- jeżeli zamknie się pomiędzy 6514 a 6470 to będę w tym widział pina 20-to godzinnego i oczekiwał dalszych spadków ale z oporami na poziomie wierzchołków z 10,11 czerwca,
- jeżeli zamknie się poniżej 6470 a powyżej 6380 pozwoli mi widzieć w złożeniu ostatnich 6 świec pina 24 godzinnego z możliwym zleceniem na demo sell stop poniżej 6380 i widokami na jakieś 140 pps?

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Ja juz od wczoraj siedze na szorcie od 1,66 na h4 byl tam silny s/r.

hipcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hipcio »

pan_martino pisze:Ja juz od wczoraj siedze na szorcie od 1,66 na h4 byl tam silny s/r.
hehehe
no to Jesteś ładnie do przodu :P

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

ciekawe to! juz wczesniej czytywalem temat No Brainer Trades i wpadł m iw oko, i pozniej sie okazało, że to tutaj jest bardzo podobne. jest wiecej informacji i w ogole extra. brawo fxlamer!
Yes, I can

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

Przyłączam się do podziękowań dla FXlamer , tylko dzięki takim ludziom
to forum nie padło jeszcze na ryj.

Kilka zrzutów przedstawiających drukowanie świec godzinowych w rejonie
możliwego wybicia. Gdzie widać jak "niewielka pomoc" może przemieścić
cenę o kilkadziesiąt (70) pipsów.

I nie wierz tu człowieku w spiskowe teorie mówiące , o "niewidzialnej ręce
rynku" sterującej ceną.

Dodano po 2 minutach:

Niestety pliki z nieznanych mi przyczyn nie znalazły sie na stronie w kolejności alfabetycznej . A tak je należy oglądać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Niewidzialna reka rynku to typowe zjawisko ekonomiczne, ktore nie ma nic w zwiazku z teoriami spiskowymi ;) Wg mnie nie ma tu nic dziwnego, jesli gra sie za pomoca PA to widac ze czesto pod koniec danego okresu i domykania sie swiecy czesto dzieja sie z cena ciekawe rzeczy, z reguly naplywa spory wolumen i sa wieksze ruchy w tym momencie.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

ODPOWIEDZ