Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
-
- Stały bywalec
witam
fxlamer
śledzę Twoje wątki i uczę się Twoich metod jakie prezentujesz tą i Overnight Range Breakout na tym forum i muszę powiedzieć że z dnia na dzień zaczynam ją coraz bardziej rozumieć może nie jest skomplikowana ale mnie brakowało cierpliwości dzięki tym metodom nauczyłem się czekać na odpowiednie momenty czasem coś przegapię ale nie żałuję
grunt że teraz mam metodę która bardzo mi odpowiada i nie robi mi w głowie chaosu , im więcej wskaźników miałem tym bardziej się gubiłem AT mówiło co innego serce również a wskaźniki też no i się gubiłem teraz dzięki tej metodzie odzyskuję równowagę i przede wszystkim spokój na wykresie WIELKIE DENKS dla wspaniałą robotę jaką dałeś tu

fxlamer
śledzę Twoje wątki i uczę się Twoich metod jakie prezentujesz tą i Overnight Range Breakout na tym forum i muszę powiedzieć że z dnia na dzień zaczynam ją coraz bardziej rozumieć może nie jest skomplikowana ale mnie brakowało cierpliwości dzięki tym metodom nauczyłem się czekać na odpowiednie momenty czasem coś przegapię ale nie żałuję

- Boby_Fischer
- Gaduła
nie wiem czy dobrze myślę... bądź co bądź to ja tu raczkuję... ale wydaje mi się że silny opór znajdziemy w okolicach 1.59, i teraz żeby robić shorta do z dużym SL, bo cena będzie skakać, żeby się w końcu odbić... Maksymalny zasięg S to do ~1.5833 chociać to i tak ponad 100p, to czy warto ryzykować?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 22:03 przez Ykee, łącznie zmieniany 2 razy.
Dziękuję wszystkim za dobre słowo, to mobilizujące.....
), jednak z całą pewnościa powiem, że stosowanie tej metody daje mi najwięcej satysfakcji, najmniejsze obsunięcia, największy R/R i najmniej stresu ze wszystkich metod jakie stosowałem dotychczas.
Moje dalsze spostrzeżenia i uwagi dotyczące tej metody będę sukcesywnie opisywał w tym wątku.
Nie mogę powiedzieć o regularnym zarabianiu (często w trakcie dnia zajmuję się firmą, wyjazdy itp więc czasami tracę dobre okazje do tradingu, z drugiej strony nie lubię zostawiać zleceń oczekujących bez "opieki"dzacek pisze:Jeszcze jakbyś mógł dodać nam otuchy i napisać, że regularnie zarabiasz spekulując w ten sposób... ?

Moje dalsze spostrzeżenia i uwagi dotyczące tej metody będę sukcesywnie opisywał w tym wątku.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================