Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Piekny Pin Bar rysyje sie nam na GBP/USD na swiecach tygodniowych. Myslice, ze 1,6080 lub 1,6140 to dobre miejsce na Short?

Mysle, ze do 1.5750 powinno zjechac conajmniej...jest o co walczyc.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

afromarian pisze:Piekny Pin Bar rysyje sie nam na GBP/USD na swiecach tygodniowych. Myslice, ze 1,6080 lub 1,6140 to dobre miejsce na Short?
Zgadzam się, szort przy 6140 ze stopem 50-6- pip wydaje się być ok. Przyczaję się tam po NFP

pozdro

OK. wzięte po 45. SL na 6160 i wysiadujemy :)

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

witam :D

fxlamer

śledzę Twoje wątki i uczę się Twoich metod jakie prezentujesz tą i Overnight Range Breakout na tym forum i muszę powiedzieć że z dnia na dzień zaczynam ją coraz bardziej rozumieć może nie jest skomplikowana ale mnie brakowało cierpliwości dzięki tym metodom nauczyłem się czekać na odpowiednie momenty czasem coś przegapię ale nie żałuję 8) grunt że teraz mam metodę która bardzo mi odpowiada i nie robi mi w głowie chaosu , im więcej wskaźników miałem tym bardziej się gubiłem AT mówiło co innego serce również a wskaźniki też no i się gubiłem teraz dzięki tej metodzie odzyskuję równowagę i przede wszystkim spokój na wykresie WIELKIE DENKS dla wspaniałą robotę jaką dałeś tu

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

mateo - podpisuje sie pod tymi słowami :)))
Boby Fischer is great!

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

:564: Great Job fxlamer. Dołączam sie do słów mateo, mnie też ta metoda zaczyna odpowiadać, a co najlepsze to zaczynam się przekonywać powoli do skalpu :D tzn. niższych TF.

dzacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzacek »

Ja też jeszcze zaśmiecę wątek i również wyraże wyrazy uznania i wdzięczności dla fxlamera.
Jeszcze jakbyś mógł dodać nam otuchy i napisać, że regularnie zarabiasz spekulując w ten sposób... ?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

nie wiem czy dobrze myślę... bądź co bądź to ja tu raczkuję... ale wydaje mi się że silny opór znajdziemy w okolicach 1.59, i teraz żeby robić shorta do z dużym SL, bo cena będzie skakać, żeby się w końcu odbić... Maksymalny zasięg S to do ~1.5833 chociać to i tak ponad 100p, to czy warto ryzykować?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 22:03 przez Ykee, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Dziękuję wszystkim za dobre słowo, to mobilizujące.....
dzacek pisze:Jeszcze jakbyś mógł dodać nam otuchy i napisać, że regularnie zarabiasz spekulując w ten sposób... ?
Nie mogę powiedzieć o regularnym zarabianiu (często w trakcie dnia zajmuję się firmą, wyjazdy itp więc czasami tracę dobre okazje do tradingu, z drugiej strony nie lubię zostawiać zleceń oczekujących bez "opieki" :) ), jednak z całą pewnościa powiem, że stosowanie tej metody daje mi najwięcej satysfakcji, najmniejsze obsunięcia, największy R/R i najmniej stresu ze wszystkich metod jakie stosowałem dotychczas.

Moje dalsze spostrzeżenia i uwagi dotyczące tej metody będę sukcesywnie opisywał w tym wątku.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

używacie jakiś wskaźników które pomagaja okreslic przy SR czy wykres przebije czy poleci np w dół

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

taki wskaźnik byłby normalnie rewelacją... heh ;), ale wtedy nie było by NT...

ODPOWIEDZ