Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

Być może nie ma tu słowa o wynikach a premiach czy coś w tym rodzaju

Kod: Zaznacz cały

Starting salary is flexible subject to experience and generous bonuses paid monthly. A Flexible approach to working hours is required.
ale nie ma ani słowa o OTE czyli Over Target Earnings dla traderów.

oczywiście wnioski można wysnuć różne. z ciekawości zadzwonię do nich i zapytam o te premie. jednak ze słyszenia wiem , ze jeżeli są jakieś konkretne to są wyszczególniane w anonsie, bądź wliczane w salary range - tak jak w ofercie dla sales presentera. dziwnie by to wyglądało ze dają 18k pensji i 100k premii ale nie wspominają o tym w anonsie.

pzdr
Money Never Sleeps

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Zadzwoń koniecznie.Generalnie są to tematy tabu.Nikt nic nie chce ujawniać.Jeżeli by się to potwierdziło co napisałeś byłaby to odpowiedż dlaczego bardzo dobrzy traderzy unikają pracy w instytucjach finansowych.
Cóż........myślę że wielu z nas będzie totalnie rozczarowanych.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Nie ma moim zdaniem żadnej możliwości, żeby premia nie stanowiła przynajmniej 50% wynagrodzenia tradera, który odnosi założony przez instytucję zysk. Jak to miałoby kogokolwiek motywować? Poza tym to wynagrodzenie jest po prostu bardzo niskie jak na Wielką Brytanię. Przecież to nawet w Polsce nie byłoby żadne halo. Maciek, ty tam jesteś? Ile zarabia wykwalifikowany pracownik fizyczny tak na oko?

O ile wiem, w bankach być może zdarzy się jakiś pojedynczy przypadek, że sales dealer (jakaś wielka gwiazda sprzedaży) zarabia tyle co jakiś dealer z międzybanku, ale całkowicie nierealne jest, żeby zarabiał dwa razy więcej niż najgorzej opłacany (mówimy o podstawach wciąż). Dlatego kompletnie nie wierzę w te dane.

zz
Maniak
Maniak

Noob problem polega na tym że nie do końca tak jest.Osobiście byłem przekonany że tak jest jak napisałeś...........
Niestety rzeczywistość mnie zszokowała.
Miałem propozycję z Fracuskiej instytucji finansowej za 1200E + ok 5% od zysku przy narzuconym stylu gry więc premie by djabli wzieli a z tej pesji to bym nie miał nawet na frytki.
Ktoś tu mądrze napisał że w takiej sytuacji lepiej ulice sprzątać.
Generalnie temat jest bardzo ciekawy i trochę szokujący.
MACIEK408 postaraj się temat ruszyć może wyjdzie z tego interesująca dyskusja wzbogacająca nas wszystkich.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Noob
Pasjonat
Pasjonat

No nie wiem, być może podejście dla traderów jest trochę inne. A ta praca to była w Polsce czy we Francji? Bo jeżeli to drugie to rzeczywiście żenada :? .

zz
Maniak
Maniak

Niestety we Francji.
Tak jak MACIEK408 nie mogę tego kompletnie zrozumieć.
Być może to jest przyczyną tego że dobrzy traderzy z którymi się kiedyś spotkałem unikają pracy dla instytucji jak ognia...........................
Pozdrawiam.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

A co to za instytucja była? Jakaś poważna?

Przecież traderzy w bankach inwestycyjnych z wynikami koszą olbrzymie w naszych realiach pieniądze. Można pogooglować ile dostawali ci z City. No bo jezeli chodzi o takie instytucje jak to OSTC czy inne, które się przewijały przez nasze forum to się nie dziwię.

zz
Maniak
Maniak

Coś jak nasze TMS.................................
Tak czy siak żenada.
Pozdro.

zz
Maniak
Maniak

Noob odpowiem słowami Hajty niby nic to wielkiego.............................
Lecz nie nie jest ta instytucja popierdółką.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

Noob pisze:Nie ma moim zdaniem żadnej możliwości, żeby premia nie stanowiła przynajmniej 50% wynagrodzenia tradera, który odnosi założony przez instytucję zysk. Jak to miałoby kogokolwiek motywować? Poza tym to wynagrodzenie jest po prostu bardzo niskie jak na Wielką Brytanię. Przecież to nawet w Polsce nie byłoby żadne halo. Maciek, ty tam jesteś? Ile zarabia wykwalifikowany pracownik fizyczny tak na oko?

O ile wiem, w bankach być może zdarzy się jakiś pojedynczy przypadek, że sales dealer (jakaś wielka gwiazda sprzedaży) zarabia tyle co jakiś dealer z międzybanku, ale całkowicie nierealne jest, żeby zarabiał dwa razy więcej niż najgorzej opłacany (mówimy o podstawach wciąż). Dlatego kompletnie nie wierzę w te dane.
jutro dzwonie do nich na bank. co do wynagrodzenia wpf to bardzo trudno określić - szerokie spektrum, zwłaszcza ze popularne są stawki godzinowe, mogą być wysokie, ale w kontekście przepracowanego czasu zarobki roczne mogą być niskie. ja tez jestem zdania ze prowizja może być i 50% ale to i tak jest dużo poniżej zarobków innych osób z branży.

co do info - dane pochodzą z popularnej strony reed. możesz zerknąć tez na np. cv.library.co.uk. w każdym anonsie masz podanego pośrednika pracy.

pzdr
Money Never Sleeps

ODPOWIEDZ