Noob pisze:Nie ma moim zdaniem żadnej możliwości, żeby premia nie stanowiła przynajmniej 50% wynagrodzenia tradera, który odnosi założony przez instytucję zysk. Jak to miałoby kogokolwiek motywować? Poza tym to wynagrodzenie jest po prostu bardzo niskie jak na Wielką Brytanię. Przecież to nawet w Polsce nie byłoby żadne halo. Maciek, ty tam jesteś? Ile zarabia wykwalifikowany pracownik fizyczny tak na oko?
O ile wiem, w bankach być może zdarzy się jakiś pojedynczy przypadek, że sales dealer (jakaś wielka gwiazda sprzedaży) zarabia tyle co jakiś dealer z międzybanku, ale całkowicie nierealne jest, żeby zarabiał dwa razy więcej niż najgorzej opłacany (mówimy o podstawach wciąż). Dlatego kompletnie nie wierzę w te dane.
jutro dzwonie do nich na bank. co do wynagrodzenia wpf to bardzo trudno określić - szerokie spektrum, zwłaszcza ze popularne są stawki godzinowe, mogą być wysokie, ale w kontekście przepracowanego czasu zarobki roczne mogą być niskie. ja tez jestem zdania ze prowizja może być i 50% ale to i tak jest dużo poniżej zarobków innych osób z branży.
co do info - dane pochodzą z popularnej strony reed. możesz zerknąć tez na np. cv.library.co.uk. w każdym anonsie masz podanego pośrednika pracy.
pzdr