Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

galileo

Czy mógłbyś opisać jak to u nich wygląda ? Zarówno o co mniej-więcej pytają podczas rekrutacji jak i jakie oni mają oczekiwania, limity itp.

thx za info

Do Gliwic nie mam daleko,więc może 8)
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Jesli chodzi o SWIFTTRADE to wiem tylko od osób trzecich ze są 2 etapy rekrutacji w drugiej cześci jest test i jeszcze dodatkowo rozmowa kwalifikacyjna jesli sie przejdzie pierwszą ...przez pierwsze 3 miesiace (chyba) grasz na nieprawdziwych pieniadzach chyba w ramach szkolenia a potem normalnie juz ...gra się na akcjach głównie amerykańskich ale żyje sie głównie z prowizji ale jest bardzo trudno zarobic,ale co zarobisz jest twoje,tyle wiem nie wiem jak jest teraz bo,tak bylo jakis czas temu,jesli chodzi o OSTC moge powiedziec duzo wiecej bo poniekąd jestem na bieżąco rozmowa odbywała sie w 2etapach (nie wiem jak jest teraz) w oby dwu w jezyku angielskim...wszystko zalezy od tego jakie przeslecie CV jak ktos wykarze ze gra na forexie to beda pytania oscylujace wlasnie pod forex ale to nie jest reguła pytają cie o rózne rzeczy np ile grasz juz na Forexie albo gieldzie kontraktach termonowych ,futach itp jaka byla twoja najwieksza stopa zwrotu,jakie narzedzia AT wykorzystujesz do handlu , czym jest dla ciebie macroekonomia i jakie cechy jej sa najwazniejsze dla np..rynku walutowego , czasami spytaja ciebie jaki poziom mamy obecnie np ropy ,złota jaka mamy inflacje w polsce pytają tez czasami o stopy procentowe w najwazniejszych krajach swiata itp..i takie prozaiczne typu czy masz dziewczynę ,jak spedzasz wolny czas, czy poradziłbys sobie w tej pracy...generalnie prawda jest taka że troche trzeba sie orientować w macroekonomii no i podstawa znać jezyk angielski, co prawda w pracy juz sie posługuje po polsku ale na rozmowach kwalifikacyjnych rozmawiamy tylko w english,choc słyszałem ze naciski na jezyk sie troche zmniejszyly kosztem lepszego przygotowania merytorycznego...
Jak bede cos wiedzial to jeszcze dopisze...
Pozdrawiam :)
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: natraj »

Może komuś sie przyda :

OFERTA PRACY
Dla studentów i młodych absolwentów.
Szukamy ludzi bez doswiadczenia, otwartych na nowe mozliwosci jakie daje praca na stanowisku Daytrader.

Firma HLV Capital, wchodząca w skład CY Group Trading z siedzibą w Nowym Jorku, poszukuje po raz pierwszy w Polsce, młodych i ambitnych ludzi, chcących dołączyć do elitarnej grupy Daytraderów, handlujących akcjami na giełdach papierów wartościowych w USA.

Firma HLV Capital to kolejny krok w ewolucji obrotu akcjami w systemie daytrading, gdzie nawet młodzi, uczący się traderzy mogą oddziaływać na bardziej doświadczonych spekulantów. Polski oddział firmy pomoże naostrzyć umiejętności i dotrzeć do zarobkowego potencjału początkującym traderom, którzy po ukończeniu bezpłatnego, szkolenia staną się pełnoprawnymi graczami na parkietach giełd nowojorskich. Po ukończeniu szkolenia firma podpisze kontrakt z najlepszymi, proponując wynagrodzenie identyczne z tym, które otrzymują najlepsi na świecie traderzy.
Misją polskiego oddziału jest przeniesienie doświadczenia firmy amerykańskiej do naszego kraju. Profesjonalnie wyszkolone jednostki wprowadzą praktykantów w ogólnoświatową społeczność traderów, szkoląc i zapewniając techniczne wsparcie.
To my dajemy pieniadze którymi Ty zarzadzasz!
Nie ponosisz ryzyka zwiazanego z utrata kapitalu!!!

Jeśli jesteś studentem lub właśnie ukończyłeś studia a finanse i gielda pozostaja w kregu twoich zainteresowan; jeśli posługujesz się językiem angielskim na średnim lub zaawansowanym poziomie i chciałbyś związać swoją karierę zawodową z dotychczas niedostępną w Polsce branżą finansową; zapraszamy do przesyłania CV, na adres elektroniczny ttdaytrading@gmail.com

Proszę wyraźnie zaznaczyć do którego biura Państwo aplikują. Prowadzimy rekrutacje do biur: Katowice - Sosnowiec i Gliwice.
Masz pytania? Kontakt email: ttdaytrading@gmail.com lub tel.668 239 616.
Wymagania:
Język angielski na co najmniej średnim poziomie.
Gotowość podjęcia szkolenia, a docelowo pracy w godzinach otwarcia parkietów amerykańskich od poniedziałku do piątku w godzinach 15:30 - 22:00.
Umiejętność pracy w dynamicznym zesp
Oferujemy:
Bezpłatne, trwajace od 1 do 3 miesięcy szkolenie pod okiem najlepszych w Polsce specjalistów z branży.
Kontrakt traderski po ukończeniu szkolenia oraz system wynagrodzeń niedostępny dotychczas w naszym kraju.

Termin ważności: 2008-07-28

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

natraj

Ta oferta wyglada strasznie nieprofesjonalnie. Nie podali adresu swojegu biura, nie podali telefonu stacjonarnego tylko komorke, no i mail juz praktycznie dyskwalifikuje taka firme w moich oczach...

Awatar użytkownika
Cinkciarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cinkciarz »

właśnie! taka firma a nie stać ich na własną domenę :lol:
"There are only 3 real sports: bull-fighting, car racing and mountain climbing. All the others are mere games." -Hemingway

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marius »

Tak z ciekawości zapytam to proprietary firms o których rozmawiacie poszukują tylko traderów bez doświadczenia, czy z doświadczeniem również mogą być - z rachunkiem na plusie.
Generalnie słyszałem że w PL to szukają dzieci do momentum tradingu z pensją 1800 netto :lol:

Orientuje się ktoś jaki kapitał dają do zarządzania?

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

wrzucam kilka ofert pracy dot. rynku forex w UK. ciekawa rzecz - zarobki. możemy sobie porównać ile dostaje gość który realizuje transakcje, a ile ten który w tym biznesie odpowiada za naciąganie klientów na jakiś Ultimate-super-kurs, czy promowanie platformy handlowej. co ciekawe nie ma w ofercie słowa o tym żeby choć trochę się na tym całym foreksowym bajzlu znać. wystarczy dobra bajera.
ciekawy jestem jak te kwoty wyglądają w Polsce? ktoś wie?

Financial Account Manager
Recruiter BetRecruit
Location London, South East England
Salary £18,000 per annum
Sector Sales - Account Manager
Job Type Permanent
Date 02 Jun
Applications 0

Reference: 989850

Consultant Name: Michael Hayden

Salary: £18,000
Job Type: Financial Account Manager
Start date: ASAP

Forex Trader - Fluent English (other languages European languages a bonus)

Recruiter BetRecruit
Salary £20,000 - £24,000 per annum
Sector Banking - Trade Finance
Job Type Permanent
Date 02 Jun
Applications 13

Reference: 989849

Salary: £20,000 - £24,000

Job Type: Foreign Exchange Trader

****Seminar Speaker –Forex Trading – High Earning Potential***

Sales Presenter
Recruiter Knowledge to Action Ltd
Location South West London, United Kingdom
Salary £36,000 - £120,000 per annum, OTE
Sector Financial Services - Stockbroker
Job Type Contract
Date 18 May
Applications 1
Job ref no 17914389

Due to the incredible success and growth of our flagship programme, Ultimate Forex Profits® – we are now looking for experienced Forex Seminar presenters (full and part-time) to present our preview seminars in London and Nationwide.

This is a fantastic opportunity for the right individual.

Top presenters can make in excess of £120,000+ OTE per annum - this is uncapped.
Minimum Monthly Earnings £5000 to £7000. Good speakers can achieve £10,000+ per month.

Sales trader FX Institutional Sales - Investment Bank

Recruiter SOPHAM CONSULTING LTD
Salary £80,000 - £100,000 per annum, negotiable
Sector Banking - FX/MM
Job Type Permanent
Date 11 May
Applications 60
Job ref no 14939525

Our client, a leading online trading forex and futures company, are looking for experienced Sales traders to join their existing Institutional Sales teams to promote their FX trading platform.

Successful individuals will be responsible for developing, building and maintaining relationships, as well as building and managing sales teams to expand their current portfolio.
Money Never Sleeps

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MACIEK408 uderzyłeś w sedno sprawy.To co napisałeś daje dużo do myślenia tym bardziej że obiecują taką kasę i nie trzeba żadnego doświadczenia moim skromnym zdaniem jedynie można się przed tym bronić żądając udokumentowania co dana grupa inwestycyjna lub system zrobiły przez ostatnie 10 lat pod kontrolą CFTC.
Może się z tego wywiąże ciekawa dyskusja wzbogacająca nas wszystkich.Pozdrawiam. :mrgreen:
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Myślę, że gdzieś tu jest jakaś luka. Być może nie ma tu słowa o wynikach a premiach czy coś w tym rodzaju. Różnica między wynagrodzeniem tradera, a salesa nie ma racji bytu.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dlatego proszę abyśmy rozwineli tą dyskusję.Ja to słyszałem już ponad rok temu niepisałem o tym ponieważ wydawało mi się to nieprawdopodobne.
Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ