Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

statementy - prawdę mówiąc nie zastanawiałem się nad tym. słyszałem opinie, ze staty z kont indywidualnych, niewielkich kwotowo, w dodatku z rynków syntetycznych, gdzie trader nie ma wpływu na popyt./podaż są niewiele warte jako ze mogą być manipulowane.
Sorry ale wynikło chyba nieporozumienie.Z takich rynków jak pieniężny,walutowy,akcje z WIG 20,obligacyjny wyniki powinny mieć 100 razy większą wartość niż
MACIEK408 pisze:gdzie trader nie ma wpływu na popyt./podaż są niewiele warte jako ze mogą być manipulowane
to że nie ma trader wpływu dodaje temu olbrzymiej wartości.Generalnie powiedz im że wchodzi w rachubę tylko praca na najpłynniejszych istrumentach na świecie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Stawka trejdera na opcjach (na FX jest podobnie) brutto
junior trader - 1800-2500EUR + 100K premii na koniec roku razy wskaźnik zarobku firmy
trader - 2800-3600EUR + 150K razy jak wyżej
senior trader 5000 - ... EUR + 250K razy jak wyżej
Do tego dla juniora kotrakt tylko na 6mieś i przedłużany za każdym razem na ten
sam okres czasu.
Trader kontrakt roczny i przedłużany co roku na rok.
Senior bezterminowy kontrakt.
Premia jest jako base * wskażnik targetowy trejdera i potem dopiero mnożona ;)
Firma o której mówię miała w zeszłym roku wskaźnik zarobku firmy x5, zarobiła
kolosalne pieniądze na kryzysie (przed kryzysem też ;) )
Do tego każdy pracownik z kontraktem na stałe może wykupić udziały w firmie.
Po 3 latach może je sprzedać. Ostatnie wyniki tych udziałów to kapitał x10 po 3 latach.
Do tego oczywiste sprawy jak: darmowy fryzjer, masaże, siłownia, jedzenie, napoje, imprezy raz na miesiąc, zwrot za dojazd 1 klasą, samochodem, zwrot za kupno roweru, możliwość kupowania sprzętu IT po niskich kosztach (30% niżej niż ceny rynkowe) .... i wiele innych dodatków.
Tak to wygląda u największej firmy międzynarodowej mającą główną siedzibę
w Holandii.
Z przyczyn wiadomych nie podaję nazwy firmy by nie było na mnie że jakieś
tajemnice są ujawniane ;) Taki dupochron jak by co.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

A teraz Tymek dostanie ok. 50 PW w sprawie pracy :]

A tak z ciekawości, mają tez porąbane wymagania jak w PL że praca po 12h dziennie w zakopconym od fajek pokoju ??
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Witam,
Dla zainteresowanych wygrzebałem wywiad z jednym z takich pracowników, jest też sporo o market makingu:

część 1:
http://blogi.bossa.pl/?p=848

część 2:
http://blogi.bossa.pl/?p=873

Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Dzięki Tymek to już jakiś konkret.MACIEK408 jak będziesz tam dzwonił to powiedz żeby takie wyniki osiągać to trzeba 300-400 godzin miesięcznie pracować w olbrzymim stresie więc niech nie robią sobie jaj.Jeżeli by tak było jak piszesz lub jak ja słyszałem nieoficjalnie ponieważ oficjalnie nikt nic nie chce ujawniać to lepiej ten temat olać i normalnie pracować jednocześnie robiąc swoje.Musimy ten temat rozgryść do końca ponieważ wielu forumowiczów robi sobie złudzenia a nie jestem pewien czy warto.

Pozdrawiam..

Dodano po 7 minutach:

Ps.Chłopaki proszę jednak nie pisać o traderach opcyjnych ponieważ to zamula kontekst dlatego że w większości przypadków to inaczej funkcjonuje np. duży bank wynajmuje firmę traderską ponieważ wystawił np. opcje na 10 mld$ i chce tylko płynności na 1-3 miesiące i za tp płaci oraz miliony innych możliwości.Koncentrujmy się tylko na firmach traderskich robiących z realnych rynków wynik tz.spot,forward itp.

Dodano po 4 godzinach:

Ps.Tymek czy ja dobrze rozumię tą premię czyli na koniec roku 100K razy np.5 wskaźnik zarobku firmy jak napisałeś to jest 500 000 E premi wydaje mi się to nieprawdopodobne.ewentualnie rozwiń //Premia jest jako base * wskażnik targetowy trejdera i potem dopiero mnożona// przetłumacz to na nasze.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Miałem problemy od kilku godzin z dodawaniem postów: invalid sesion !!!

Yogi:
Firma zapewnia flexible hours ;) ale standardowo wygląda to że 10h trzeba
pracować (jeżeli chodzi o trejderów).
Palenie na terenie zakładu w każdej firmie jest zabronione ;)
Warunki są komfortowe w porównaniu z firmami w Polsce, a nawet
porównując to do innych firm jak IBM, Microsoft itp ;) to myślę,
że jeżeli chodzi o komfort pracy to firma zapewnia o wiele wyżej ;)
Do takich firm jest zazwyczaj ponad 100 chętnych na jedno stanowisko.
Po rozmowach wybierają 3 i tylko raz na 2-5 razy zatrudniają 1 (słownie jedną)
osobę. ;) Więc znajomości, bycie synem premiera itp. ;) odpadają.
Selekcja jest straszna, ale do przejścia.
Firma obecnie zatrudnia ponad 500 osób na całym świecie ;) w więcej niż 7 biurach
w kilku krajach.

i dla ZZ:

Jeżeli trajder osiągnie wyznaczony target to ma 100% premii.
Jak przekroczy target o 50% to ma 150% premii.
Jak osiągnie tylko 50% targetu to ma 50% premii.
Potem to wyliczenie jest mnożone przez wskaźnik zarobku firmy.
Tylko jak to bywa w życiu, mało junior trejderów przeżywa pierwsze 2 miesiące.
Odsiew jest ogromny na 100 zostaje 10. By dostać bonus trzeba przepracować
cały rok od stycznia do stycznia i nie być w tym czasie na zwolnieniu.
To takie małe haczyki.
500K premii jak najbardziej prawdopodobne i realne. Piszę tylko o tym co było
w ostatnich kilku latach, co będzie w tym roku nie wiem ;) Ale jak narazie
nie zapowiada się na zmiany.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

Wielkie dzięki Tymek to prawie jak doktorat.Jeszcze mam jedną prośbę
Jeżeli trajder osiągnie wyznaczony target to ma 100% premii.
Jak przekroczy target o 50% to ma 150% premii.
Jak osiągnie tylko 50% targetu to ma 50% premii.
jak to po naszemu kumać? tz. chodzi mi o coś takiego abyś z Twojego doświadczenia napisał nawet z wielką niedokładnością ile plus minus ta premia wynosi średnio do podstawy np.tradera 2800 E? aby była chociaż w przybliżeniu baza porównawcza.jest to dla nas bardzo ważne sam bym się przejechał na podobnych wyliczeniach w instytucji z Francji być może ja czegoś nie zrozumiałem ponieważ proponowali mi podstawy 1200 i 5% od zysku a może to był ten///wskaźnik zarobku firmy x5, /// i wyszedłem na głupka?. Proszę Ciebie o rozwinięcie tego.

Pozdrawiam.

Dodano po 17 minutach:

Ps.Lub inaczej Ciebie zapytam trader robiący regularnie co roku po 30-50% na transakcjach realnych spot,forward,pieniężny,obligacyjny na ile premi% może liczyć popytaj swoimi kanałami.Będę zobowiązany.

Pozdro.

Dodano po 3 minutach:

Ps.Yogi nie zrozum mnie żle lecz 12 godzin to mało.Uważam że praca musi być wykonywana 14-16 godzin.
Pozdro.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

14-16h ?? trzeba być kopniętym żeby tyle robić non stop. Zdarzało mi się wcześniej tyle grac ale nic na siłę. Teraz gram po 2-3h dziennie i mi styka. Wole mniej zarobić i pożyć niż non stop zapierniczać i nie żyć wcale.
Dlatego wole grać na własny rachunek. Raz 5 minut raz 16h tyle ile m,i się chce, ale to moja decyzja nie narzucone z góry. Robię co mi się podoba i nie jestem zależny od nikogo. Ale kto co woli.
Sorry za offtop
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Ps. może się żle wyraziłem.Pracując na trendach długoterminowychśrednioterminowych itp dodatkowo robiąc to bardzo profesjonalnie niestety trzeba minimum te 14-16 godzi pracować z tym że ja skłaniam sie do 20 godzin to oczywiście nie znaczy że Masz tyle pracować ponieważ w profesjonalnych grupach dzielą to umiejętnie.
Pozdro.

Ps, i czekam na komentarz Tymeka aby nie uciekło.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz pisze:Ps. może się żle wyraziłem.Pracując na trendach długoterminowychśrednioterminowych itp dodatkowo robiąc to bardzo profesjonalnie niestety trzeba minimum te 14-16 godzi pracować z tym że ja skłaniam sie do 20 godzin to oczywiście nie znaczy że Masz tyle pracować ponieważ w profesjonalnych grupach dzielą to umiejętnie.
Pozdro.

Ps, i czekam na komentarz Tymeka aby nie uciekło.
Dlatego wole niskie TF :] nie muszę tyle siedzieć a i tak zarobie i to nieraz ni lepiej niż osoba co gra na większym TF.

Ps. ZZ czy mam to rozumieć że skoro ja gram na niskich TF oraz tylko po parę h dziennie, to znaczy że nie robię tego profesjonalnie ?? Bo moim zdaniem nieważne jest czy ktoś pracuje na M1 czy D1 , ważne co mu bardziej pasuje i się w tym lepiej sprawdza. A czy to gra po 1h dziennie czy po 18h to beż znaczenia.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ