Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

nie mam na mysli jakiegoś 100% ale przynajmniej szanse wzrosły o 10% to nie zawsze 50/50 a jak nie wskaxnik to jakieś metody , jezeli mozecie podzielic sie doświatczeniem

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

7087822 pisze:używacie jakiś wskaźników które pomagaja okreslic przy SR czy wykres przebije czy poleci np w dół
nie ma takich wskaznikow, wszystkie (oscylatory, srednie itp) sa graficznym odzwierciedleniem historii wiec zupelnie nieprzydatne. Im mniej nasrane na wykresie tym bardziej wykres czytelny, skupiasz sie na cenie i nie pozwalasz sugerowac zadnym wskaznikom....... Pomocna moze sie okazac AF.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

ok dzieki sprawa jasna :wink:

hipcio
Gaduła
Gaduła

Fxlamer, mam pytanie,

Nieprzeczytany post autor: hipcio »

otóż w końcu przestudiowałem uważnie ( na miarę moich możliwości percepcyjnych) cały wątek i widzę jasno, że PA w Twoim wydaniu to nie koniecznie to co ja rozumiałem jako PA. Ja uczę się PA w ramach wątku James 16 charts thread na FF. Otóż to na co tam zwraca się szczególną uwagę poza poziomami wsparcia i oporu to formacje cenowe (układy świec - barów) - wiem że na pewno czytałeś ten wątek ale nie wiem w związku z tym czy moje posty tu nie zaburzają Twojej wizji systemu gry który tu jest spójny i kompletny.
Jeżeli tak to proszę o informację czy powinienem tu pisać o pinach i innych dlhc...
czy lepiej pozostawić temat bez dodatków.

Serdecznie Pozdrawiam
hipcio

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

hipcio pisze:proszę o informację czy powinienem tu pisać o pinach i innych dlhc...
Jak najbardziej formacje swiecowe sa pomocne, nie tworzymy tutaj jakiegos zamknietego ukladu strategii, pisalem przeciez na poczatku tego tematu np. o pin barach.........
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

czy czasem te pinbary to nic innego jak koszenie SL przez grubasów ;]???
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Boby_Fischer pisze:czy czasem te pinbary to nic innego jak koszenie SL przez grubasów ;]???
Nie.

hipcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hipcio »

fxlamer pisze:
hipcio pisze:proszę o informację czy powinienem tu pisać o pinach i innych dlhc...
Jak najbardziej formacje swiecowe sa pomocne, nie tworzymy tutaj jakiegos zamknietego ukladu strategii, pisalem przeciez na poczatku tego tematu np. o pin barach.........
super, miłej niedzieli wszystkim życzę

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sir_skiner »

Pablo90 pisze:
Boby_Fischer pisze:czy czasem te pinbary to nic innego jak koszenie SL przez grubasów ;]???
Nie.
a ten z piatkowych danych to niby co bylo? podciagneli leszcza i zjazd.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Na takie pytania nie ma jednoznacznej odpowiedzi, jednak sklaniam sie ku "tak".
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ