Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 20:17

Witam na FOREX a ty szukasz piaskownicy gdzie bawią się chłopaki w dłuuuuugi termin.
BRK.B za ostatnie 20 ponad (bez lewaru !!) 800% nie trzeba nic robić. Pobiłeś Warrena ? To ciekawe XD czemu nie 20% albo 25%... wystarczy napisać ?? :lol: Pięknie pajacujesz jak na brukarza
A dlaczego to FOREX jest niby zły do robienia 15-25% rocznie ? Nikt ci tam dźwigni używać nie karze przecież, no chyba że broker stoi i przystawia ci broń do skroni i zmusza do 1:500, zasada jest taka że im większy kapitał tym mniejsza dźwignia. Nikt normalny nie będzie grał 1:5 na 100 zł tak samo jak nikt normalny nie będzie grał 1:500 na 100k, obudź się kolego bo mimo lat dalej posługujesz się stereotypami że FOREX zły, na forex się zarabia 10000% ale traci tyło 100 XD

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Dokładnie tak Ink.
Od dawna pisałem, że tylko ktoś kto nie ogarnia podstawowej matematyki korzysta z 1:500. Ale jest to wynik - tak jak napisałeś Ty oraz Meta - tylko i wyłącznie "bieda konta". Niestety w Polsce panuje dosyć powszechna wiara w cuda i każdy chce zostać milionerem wpłacając 100 lub 1000 zł na depo. Wmawia się to dawcom kapitału, ale po jakimś czasie nawet taki dawca powinien to zrozumieć o ile ma równo pod czaszką :D

Osobiście mam depo na kilkaset tysięcy złotych i musiałbym być nieźle powalony, aby sięgać nawet po dźwignię 1:20 lub 1:30 nie mówiąc już o większej (tak samo jak śmiałem się właśnie z kont profesjonalnych na dźwigni 1:100, które były widoczne w konkursie - dziwnym trafem każde takie konto padło trupem).
Tak nie działa skuteczny trading mający przynieść dobre rezultaty w długim terminie.

W ogóle uważam, że słowo "dźwignia" powinno zostać zakazane w mowie potocznej, ponieważ wprowadza ludzi nieobeznanych w błąd. "Dźwignia" brzmi niewinne, a tak naprawdę to zwykły kredyt / pożyczka. Gdyby brokerzy mówili, iż oferują kredyty / pożyczki to ludzie zastanawialiby się znacznie bardziej nad tym co robią
Ostatnio zmieniony 24 lip 2025, 20:55 przez KrisRapin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Dla niego zły bo co to jest 250zł z 1000 Zł :d pod warunkiem że tego 1000 nie przegra a wysoki lewar i brak cierpliwości ciągle mu te kwotę zeruje . Śmieje sie ze mnie że mikroloty gram łącznie jest 0,12 a jak dobrze pójdzie będzie ok 0,40 . Dzięki tym mikrolotą ustawionym w siatkę , mam bardzo szeroki BE mogę spokojnie zdecydować kiedy zamknąć

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
24 lip 2025, 20:00
Analiza wsteczna zawsze skuteczna, dawaj na jutro albo pon wtorek
Napisałem co objaśniam i to nie było do ciebie ale dla tych co chcą się uczyć o czym ty zapomniałeś leżąc pod lodem czy tam będąc na forum zombie - TJS. Ok umieszczę zaraz po twojej.... XD XD XD XD.

MetaPoznanie pisze:
24 lip 2025, 20:18
Szkoda że w niedziele nie miałeś tych proroczych wizji , a dopiero po kilku moich ponagleniach raczyłeś wstawić dwie kreski , ja co i jak myślę w miarę dokładnie opisałem . Ink zresztą ci wyjaśnił na lewej stronie wykresu to każdy mądry. Jeśli to takie łatwe to czemu nie weźmiesz udziału we własnym konkursie?
Wsztstko było wyłożone. Przynajmniej dowiedziałeś się że AT nie jest twoją mocną stroną i nie można chlać tyle zwłaszcza jak robisz analizy :lol:
A następnym razem na bank poczekasz do zamknięcia rynków 8) . I może wyciągniesz wnioski z tego co dziaj pisałe to za kilka lat będziesz 4 razy lepszy w analizach.
MetaPoznanie pisze:
24 lip 2025, 20:18
W kwestii światopoglądowej tak czy siak będziesz uważany za spiskowca i przygłupa , no ale jeśli byś zrobił wynik w konkursie to może byś odzyskał jakakolwiek wiarygodność w kwestii tradingu i nie był byś uważany za przegrywa i losera :d
Czy ja jestem za depopulacją narodów i lewackim ekstremizmem ekologicznym i ideowym ?
Czy ja chcę napychać do Polski czy Europy niewykształcony motłoch bez perspektyw ? Utrzymywać go pozwalać aby ściągnął jeszcze więcej gęb do wykarmienia ? Kto za to zapłaci ? Ty i banda lewackich działaczy u koryta ? :lol: Co będzie w perspektywie 10-20 lat ?? Koszmar jak na zachodzie ?
Zaproś ich do domu jak Kotula !! W 5 minut zmienisz zdanie :568:

A co do geopolityki to niestety trwa ostra gra a my jako kraj przegrywamy z tymi dziadersami u steru co kłaniają się w pas raz Waszyngtonowi a chyba już non stop Berlinowi. Polski PMI za czerwiec 2025:
https://tradingeconomics.com/country-li ... ent=europe
Jakoś to się nie pokrywa z propagandą POPISU.
MetaPoznanie pisze:
24 lip 2025, 20:54
...............Śmieje sie ze mnie że mikroloty gram łącznie jest 0,12 a jak dobrze pójdzie będzie ok 0,40 . Dzięki tym mikrolotą ustawionym w siatkę , mam bardzo szeroki BE mogę spokojnie zdecydować kiedy zamknąć
Siatka zleceń ?? Na co czekasz idź do działu DT XD

Baxik dzisiaj zielenieje z zazdrości
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 21:01
Napisałem co objaśniam i to nie było do ciebie ale dla tych co chcą się uczyć o czym ty zapomniałeś leżąc pod lodem czy tam będąc na forum zombie - TJS. Ok umieszczę zaraz po twojej.... XD XD XD XD.
Co tu objaśniłeś tymi dwiema kreskami? :d kto i czego miał by się z tego painta nauczyć?

Chyba wlałeś w siebie kilka puszkowych mocnych po 3zł po wyjątkowo pewny siebie i arogancki jesteś :d widać to po tym jak gubisz litery
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Jeszcze co to TJS po którym tak jedziesz , to miał swój czas świetności zapraszali traderów nie szkoleniowców można było zobaczyć różne metody podejścia do rynku to było coś odświerzającego te skostniałą polską scenę trejderską . Dopiero później się zesrało pojawiły się wałki skandale kompromitacja stracili wiarygodność i do tej pory jej nie odzyskali w sumie tak jak ty :wink:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 21:01
A co dokładnie objaśniłeś ? Index względem jena mimo że analiza dotyczyła Edka ? Rozumiem że chciałeś objaśnić ale w tej twojej wstecznej analizie Edek nie pasował więc zmieniłeś go magicznie na jena o którym wcześniej nawet nie wspomniałeś XD robisz się coraz większym żartem kolego XD

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 19:55
To jeszcze raz analiza miała być zrobiona na 2 dni - 48 godzin miała się sprawdzić do wtorku (24.07) do godziny 24:00.
Subtelna próba, nie powiem :lol:
Wtorek to 22 lipca a nie 24 lipca.
A Ty chyba nie do końca wiesz, co wstawiłeś :lol:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Anomalia pisze:
24 lip 2025, 22:20
SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 19:55
To jeszcze raz analiza miała być zrobiona na 2 dni - 48 godzin miała się sprawdzić do wtorku (24.07) do godziny 24:00.
Subtelna próba, nie powiem :lol:
Wtorek to 22 lipca a nie 24 lipca.
A Ty chyba nie do końca wiesz, co wstawiłeś :lol:
Serol teraz wszystko naciąga nawet daty byle mu się narracja zgadzała XD

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
24 lip 2025, 21:31
A co dokładnie objaśniłeś ? Index względem jena mimo że analiza dotyczyła Edka ? Rozumiem że chciałeś objaśnić ale w tej twojej wstecznej analizie Edek nie pasował więc zmieniłeś go magicznie na jena o którym wcześniej nawet nie wspomniałeś XD robisz się coraz większym żartem kolego XD
To jest poważne pytanie ??? Jesteś pijany czy co ??? Kłopoty ze zrozumieniem masz ?? USD/JPY to składowa tzw. majors'ów - dobre 10% obrotów na FX. Niczego nie zmieniałem. Ten wykres to historia Ty chyba masz problem z czytaniem więcej tekstu niż 3-4 linijki.
Co ty kończyłeś ?? Statystyka była ? Student wie co to Korelacja ??i
Student doczyta i wróci póki co pała !! XD
"If music is dying musicians are killing it" - MP

ODPOWIEDZ