A dlaczego to FOREX jest niby zły do robienia 15-25% rocznie ? Nikt ci tam dźwigni używać nie karze przecież, no chyba że broker stoi i przystawia ci broń do skroni i zmusza do 1:500, zasada jest taka że im większy kapitał tym mniejsza dźwignia. Nikt normalny nie będzie grał 1:5 na 100 zł tak samo jak nikt normalny nie będzie grał 1:500 na 100k, obudź się kolego bo mimo lat dalej posługujesz się stereotypami że FOREX zły, na forex się zarabia 10000% ale traci tyło 100 XDSEROL666 pisze: ↑24 lip 2025, 20:17
Witam na FOREX a ty szukasz piaskownicy gdzie bawią się chłopaki w dłuuuuugi termin.
BRK.B za ostatnie 20 ponad (bez lewaru !!) 800% nie trzeba nic robić. Pobiłeś Warrena ? To ciekawe XD czemu nie 20% albo 25%... wystarczy napisać ??Pięknie pajacujesz jak na brukarza
Polska, absurdy itp
Re: Polska, absurdy itp
Dokładnie tak Ink.
Od dawna pisałem, że tylko ktoś kto nie ogarnia podstawowej matematyki korzysta z 1:500. Ale jest to wynik - tak jak napisałeś Ty oraz Meta - tylko i wyłącznie "bieda konta". Niestety w Polsce panuje dosyć powszechna wiara w cuda i każdy chce zostać milionerem wpłacając 100 lub 1000 zł na depo. Wmawia się to dawcom kapitału, ale po jakimś czasie nawet taki dawca powinien to zrozumieć o ile ma równo pod czaszką
Osobiście mam depo na kilkaset tysięcy złotych i musiałbym być nieźle powalony, aby sięgać nawet po dźwignię 1:20 lub 1:30 nie mówiąc już o większej (tak samo jak śmiałem się właśnie z kont profesjonalnych na dźwigni 1:100, które były widoczne w konkursie - dziwnym trafem każde takie konto padło trupem).
Tak nie działa skuteczny trading mający przynieść dobre rezultaty w długim terminie.
W ogóle uważam, że słowo "dźwignia" powinno zostać zakazane w mowie potocznej, ponieważ wprowadza ludzi nieobeznanych w błąd. "Dźwignia" brzmi niewinne, a tak naprawdę to zwykły kredyt / pożyczka. Gdyby brokerzy mówili, iż oferują kredyty / pożyczki to ludzie zastanawialiby się znacznie bardziej nad tym co robią
Od dawna pisałem, że tylko ktoś kto nie ogarnia podstawowej matematyki korzysta z 1:500. Ale jest to wynik - tak jak napisałeś Ty oraz Meta - tylko i wyłącznie "bieda konta". Niestety w Polsce panuje dosyć powszechna wiara w cuda i każdy chce zostać milionerem wpłacając 100 lub 1000 zł na depo. Wmawia się to dawcom kapitału, ale po jakimś czasie nawet taki dawca powinien to zrozumieć o ile ma równo pod czaszką

Osobiście mam depo na kilkaset tysięcy złotych i musiałbym być nieźle powalony, aby sięgać nawet po dźwignię 1:20 lub 1:30 nie mówiąc już o większej (tak samo jak śmiałem się właśnie z kont profesjonalnych na dźwigni 1:100, które były widoczne w konkursie - dziwnym trafem każde takie konto padło trupem).
Tak nie działa skuteczny trading mający przynieść dobre rezultaty w długim terminie.
W ogóle uważam, że słowo "dźwignia" powinno zostać zakazane w mowie potocznej, ponieważ wprowadza ludzi nieobeznanych w błąd. "Dźwignia" brzmi niewinne, a tak naprawdę to zwykły kredyt / pożyczka. Gdyby brokerzy mówili, iż oferują kredyty / pożyczki to ludzie zastanawialiby się znacznie bardziej nad tym co robią
Ostatnio zmieniony 24 lip 2025, 20:55 przez KrisRapin, łącznie zmieniany 1 raz.
- MetaPoznanie
- Gaduła
Dla niego zły bo co to jest 250zł z 1000 Zł
pod warunkiem że tego 1000 nie przegra a wysoki lewar i brak cierpliwości ciągle mu te kwotę zeruje . Śmieje sie ze mnie że mikroloty gram łącznie jest 0,12 a jak dobrze pójdzie będzie ok 0,40 . Dzięki tym mikrolotą ustawionym w siatkę , mam bardzo szeroki BE mogę spokojnie zdecydować kiedy zamknąć

Napisałem co objaśniam i to nie było do ciebie ale dla tych co chcą się uczyć o czym ty zapomniałeś leżąc pod lodem czy tam będąc na forum zombie - TJS. Ok umieszczę zaraz po twojej.... XD XD XD XD.
Wsztstko było wyłożone. Przynajmniej dowiedziałeś się że AT nie jest twoją mocną stroną i nie można chlać tyle zwłaszcza jak robisz analizyMetaPoznanie pisze: ↑24 lip 2025, 20:18Szkoda że w niedziele nie miałeś tych proroczych wizji , a dopiero po kilku moich ponagleniach raczyłeś wstawić dwie kreski , ja co i jak myślę w miarę dokładnie opisałem . Ink zresztą ci wyjaśnił na lewej stronie wykresu to każdy mądry. Jeśli to takie łatwe to czemu nie weźmiesz udziału we własnym konkursie?

A następnym razem na bank poczekasz do zamknięcia rynków

Czy ja jestem za depopulacją narodów i lewackim ekstremizmem ekologicznym i ideowym ?MetaPoznanie pisze: ↑24 lip 2025, 20:18W kwestii światopoglądowej tak czy siak będziesz uważany za spiskowca i przygłupa , no ale jeśli byś zrobił wynik w konkursie to może byś odzyskał jakakolwiek wiarygodność w kwestii tradingu i nie był byś uważany za przegrywa i losera![]()
Czy ja chcę napychać do Polski czy Europy niewykształcony motłoch bez perspektyw ? Utrzymywać go pozwalać aby ściągnął jeszcze więcej gęb do wykarmienia ? Kto za to zapłaci ? Ty i banda lewackich działaczy u koryta ?

Zaproś ich do domu jak Kotula !! W 5 minut zmienisz zdanie

A co do geopolityki to niestety trwa ostra gra a my jako kraj przegrywamy z tymi dziadersami u steru co kłaniają się w pas raz Waszyngtonowi a chyba już non stop Berlinowi. Polski PMI za czerwiec 2025:
https://tradingeconomics.com/country-li ... ent=europe
Jakoś to się nie pokrywa z propagandą POPISU.
Siatka zleceń ?? Na co czekasz idź do działu DT XDMetaPoznanie pisze: ↑24 lip 2025, 20:54...............Śmieje sie ze mnie że mikroloty gram łącznie jest 0,12 a jak dobrze pójdzie będzie ok 0,40 . Dzięki tym mikrolotą ustawionym w siatkę , mam bardzo szeroki BE mogę spokojnie zdecydować kiedy zamknąć
Baxik dzisiaj zielenieje z zazdrości
"If music is dying musicians are killing it" - MP
- MetaPoznanie
- Gaduła
Co tu objaśniłeś tymi dwiema kreskami?

Chyba wlałeś w siebie kilka puszkowych mocnych po 3zł po wyjątkowo pewny siebie i arogancki jesteś

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- MetaPoznanie
- Gaduła
Jeszcze co to TJS po którym tak jedziesz , to miał swój czas świetności zapraszali traderów nie szkoleniowców można było zobaczyć różne metody podejścia do rynku to było coś odświerzającego te skostniałą polską scenę trejderską . Dopiero później się zesrało pojawiły się wałki skandale kompromitacja stracili wiarygodność i do tej pory jej nie odzyskali w sumie tak jak ty 

A co dokładnie objaśniłeś ? Index względem jena mimo że analiza dotyczyła Edka ? Rozumiem że chciałeś objaśnić ale w tej twojej wstecznej analizie Edek nie pasował więc zmieniłeś go magicznie na jena o którym wcześniej nawet nie wspomniałeś XD robisz się coraz większym żartem kolego XD
Subtelna próba, nie powiem

Wtorek to 22 lipca a nie 24 lipca.
A Ty chyba nie do końca wiesz, co wstawiłeś

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
Serol teraz wszystko naciąga nawet daty byle mu się narracja zgadzała XD
To jest poważne pytanie ??? Jesteś pijany czy co ??? Kłopoty ze zrozumieniem masz ?? USD/JPY to składowa tzw. majors'ów - dobre 10% obrotów na FX. Niczego nie zmieniałem. Ten wykres to historia Ty chyba masz problem z czytaniem więcej tekstu niż 3-4 linijki.Ink. pisze: ↑24 lip 2025, 21:31A co dokładnie objaśniłeś ? Index względem jena mimo że analiza dotyczyła Edka ? Rozumiem że chciałeś objaśnić ale w tej twojej wstecznej analizie Edek nie pasował więc zmieniłeś go magicznie na jena o którym wcześniej nawet nie wspomniałeś XD robisz się coraz większym żartem kolego XD
Co ty kończyłeś ?? Statystyka była ? Student wie co to Korelacja ??i
Student doczyta i wróci póki co pała !! XD
"If music is dying musicians are killing it" - MP