Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Anomalia pisze:
24 lip 2025, 22:20
SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 19:55
To jeszcze raz analiza miała być zrobiona na 2 dni - 48 godzin miała się sprawdzić do wtorku (24.07) do godziny 24:00.
Subtelna próba, nie powiem :lol:
Wtorek to 22 lipca a nie 24 lipca.
A Ty chyba nie do końca wiesz, co wstawiłeś :lol:
Tak punkt dla Ciebie 22 lipiec to wtorek - czeski błąd wszyscy i tyle. To teraz co dalej ? Do żółtego jeszcze się nie czepialiście :lol:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

A "żółty" to nie była właśnie analiza Twoja, profesjonalna? :shock:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
23 lip 2025, 18:32
Ink. pisze:
23 lip 2025, 14:46
Czemu ? KrisRapin ma trochę racji, serol zachowuje sie dość dziwnie, niewygodne rzeczy ignoruje i udaje ze ich nie ma jak 6 letnie dziecko, postrzega sie jednocześnie jako zbawce i mistrza FX, pisze w tym wątku w większości sam ze sobą. Może i diagnoza to dalekie posunięcie ale ewidentnie coś z nim jest nie tak
Mistrz ?? Nie przesadzajmy. Wytłumaczę może nie tobie ale innym tym "nowym" o których wspominał KR - tych których trzeba bronić (przed złymi nawykami). To technika analizy stosowana przez krótkoterminowych traderów:
Do analizy EUR/USD potrzeba:
- DXY
- pary do "potwierdzenia" główne: USD/CAD, USD/CHF, GBP/USD i poboczne AUD/USD
Dobrze być świadomym jak potężnie EUR/USD oddziałuje na rynki a reszta par w komplecie to dominanta obrotów na FX

- Do tego znajomość schematów/wzorów/patternów zachowań EUR/USD (tylko na Edku) na niskich TF i to praktycznie wszystko.

Analiza zaczyna się od przynajmniej D1 w dół i po jakiś czasie - wyłączając myślenia a raczej analizę życzeniową - można osiągnąć skuteczność powyżej 50% wchodząc precyzyjniej bez gigantycznego SL. Oczywiście są wady takiego podejścia ale myślę że każdy je zna albo w krótkim czasie odkryje.
Dla ciebie się cofnęłam parę dni, jak widzisz w twojej analizie jak i wcześniejszy objaśnieniu ani razu nie pada jen, masz tam wymienionych parę par walutowych ale nigdzie nie ma słowa jenie, w twojej analizie kreskowej też się do jena nie odnosisz. Ale jak już coś udowadniasz to wyciągasz jena z kapelusza bo prasuje do narracji że coś działa. Ciekawe że podczas tego postu o nim nie pomyślałeś mimo że według objaśnienia to na jego podstawie została dokonana analiza XD

Prawda jest niestety taka że jesteś taki sam jak ci farmazoniarze, coś tam wymyślisz a po fakcie dodajesz argumenty wedle zasady analiza wsteczna zawsze skuteczna. Problem w tym że ciągle myślisz że wychodzisz na eksperta a w rzeczywistości z każdym postem coraz bardziej się ośmieszasz
SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 22:55
Tak punkt dla Ciebie 22 lipiec to wtorek - czeski błąd wszyscy i tyle. To teraz co dalej ? Do żółtego jeszcze się nie czepialiście :lol:
Co to w ogóle za zaszyfrowany tekst ?
Już pijany czy tak zdenerwowany ?

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
24 lip 2025, 23:05

Dla ciebie się cofnęłam parę dni, jak widzisz w twojej analizie jak i wcześniejszy objaśnieniu ani razu nie pada jen, masz tam wymienionych parę par walutowych ale nigdzie nie ma słowa jenie, w twojej analizie kreskowej też się do jena nie odnosisz. Ale jak już coś udowadniasz to wyciągasz jena z kapelusza bo prasuje do narracji że coś działa. Ciekawe że podczas tego postu o nim nie pomyślałeś mimo że według objaśnienia to na jego podstawie została dokonana analiza XD

Prawda jest niestety taka że jesteś taki sam jak ci farmazoniarze, coś tam wymyślisz a po fakcie dodajesz argumenty wedle zasady analiza wsteczna zawsze skuteczna. Problem w tym że ciągle myślisz że wychodzisz na eksperta a w rzeczywistości z każdym postem coraz bardziej się ośmieszasz
"Cofnęłam" :564:
Obudź się młody czy tam młoda bo ja nie będę żył wiecznie :lol:
Ja już nie potrzebuję zerkać na wszystko co się da napisałem że "nawet USD/JPY krzyczał" ale to nie znaczy że wziąłem go pod uwagę mimo że jest składnikiem majors. Dałem to jako przykład pary gdzie rynek również w czytelny sposób dawał znać o osłabieniu się USD
A w niedzielę do potwierdzenia wziąłem tylko DXY, USD/CAD, USD/CHF i to wszystko.

A gdzie był idealnie techniczny trade na wzrosty ??? Tak dokładnie na GBP/USD.

Anomalia pisze:
24 lip 2025, 23:01
A "żółty" to nie była właśnie analiza Twoja, profesjonalna? :shock:
Pominąłem słowo "koloru". Nie zauważyłaś ? Tobie tylko kotki i głupotki w głowie :lol:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
24 lip 2025, 21:14
Jeszcze co to TJS po którym tak jedziesz , to miał swój czas świetności zapraszali traderów nie szkoleniowców można było zobaczyć różne metody podejścia do rynku to było coś odświerzającego te skostniałą polską scenę trejderską . Dopiero później się zesrało pojawiły się wałki skandale kompromitacja stracili wiarygodność i do tej pory jej nie odzyskali w sumie tak jak ty :wink:
O TJS i Rafale jest na naszym forum wątek z linkami do zeznań jego dawnych kumpli. Za sam fakt że użył cudzych pieniędzy na BigShortBets niezgodnie z przeznaczeniem to już dawno powinien siedzieć. Rafałek ma straszne parcie na szkło

Nawet ta jego fundacja, w której miał bronić ludzi przed brokerami to było czyste PR tak jak pusta książka. Jedyne czemu jest wierny to tradeuje tak samo jak Jesse Livermore, na którym się chyba wzoruje. On nawet traduje tak aby było o nim głośno kasa nie ma znaczenia liczy się hałas jaki wokół tego zrobi. Bo normalna działalność to nie dla niego. To on ma być w centrum i wszystkie reflektory na niego a resztę to pier..ć.

Słuchaj siedzisz przed wykresami od rana do wieczora więc czynię Cię DJ'em na tym dancingu ! Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
24 lip 2025, 23:41
Pominąłem słowo "koloru". Nie zauważyłaś ? Tobie tylko kotki i głupotki w głowie :lol:
A "żółty" to co to jest jak nie kolor z definicji? :shock: Jesteś z teamu mówiącego "miesiąc czasu"? :lol:
W sumie lepiej mieć kotki i głupotki niż tylko samotny sznurek 8)
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
25 lip 2025, 00:03

Słuchaj siedzisz przed wykresami od rana do wieczora więc czynię Cię DJ'em na tym dancingu ! Bez odbioru.
Nie oszukujmy się, nie wytrzymasz aby nie wrzucać tutaj politycznego bełkotu :) więc odbiór będzie na 100% :)

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Ty na prawdę Serol masz coś z głową , wrzuciłeś jeden ss z dwiema żółtymi kreskami :d na EUR/USD później dorobiłeś do tego teorie z JPY i DXY a jak ci wyjaśniłem czemu DXY chodzi tak jak nie inaczej to nie miałeś żadnych argumentów by wyjaśnić jaką on niby daje przewagę?

Analiza wsteczna zawsze skuteczna :d

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Przygłup Serol miał wczoraj wolny dzień więc był nadmiernie aktywny dziś trzepie służbę w budce z płyty wielowarstwowej jako że weekend i Tiry nie będą wjeżdżać na pilnowany przez niego obiekt , to uaktywni się późną nocą również uaktywnią się jego obsesja na punkcie UE i migrantów i kto tu nie wie nic na temat tradingu ? my i większość ludzi która się tym zajmuje i mogła stróżowi odpisać w dowolnym momencie bo nie nie wali etatu za 3,5k pln? a on musi więc z automatu nie umie handlować prosta przyczynowo skutkowa zależność . Puszcza muzykę i tańczy Lambadę w cieciówce :d

"Głupi bo biedny a biedny bo głupi"

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Można być głupim.
Można być biednym.
Można być początkującym.
Można czegoś nie wiedzieć.
Można się pomylić.
Można zrobić błąd.
Można mieć chwile słabości.
Można prowadzić nocny tryb życia.
Można nie mieć rodziny.
Można mieć zły dzień.

Ale jakim trzeba być ... (w zasadzie brakuje mi słowa), aby przez - literalnie - 16 lat tkwić nadal w tych samych błędach poznawczych, nie zrobić przez te wszystkie lata sensownego kapitału na konkretnej wielkości depozyt i ośmieszyć się dosłownie każdym postem na forum?
Dawno nie widziałem czegoś takiego w sieci. Niesamowity przegryw połączony z wyobrażeniem mesjańskim o samym sobie.

Z drugiej strony trochę mi wstyd, bo z chorego nie wypada się nabijać.

ODPOWIEDZ