to czemu tych transakcji które opisałeś wcześniej nie pokażesz na wykresie.
Może ktoś by coś sensownego powiedział o tych trejdach, może by coś Ci dały opinie innych
szczególnie temat zamykania zyskownych pozycji
Tomasz196407 pisze: ↑08 cze 2022, 12:36Tak wtrącając się znowu do Twojego wątku tu, -oczywiście mając na uwadze same dobre rzeczy,![]()
Może ktoś by coś sensownego powiedział o tych trejdach, może by coś Ci dały opinie innych
Postcriptuum.Mistyfikator pisze: ↑08 cze 2022, 12:59Tomasz196407 pisze: ↑08 cze 2022, 12:36Tak wtrącając się znowu do Twojego wątku tu, -oczywiście mając na uwadze same dobre rzeczy,![]()
W tym rzecz, że ja doskonale potrafię wyjaśnić to, co się wydarzyło:
1. Nie zamknąłem bardzo zyskownego SELL przed 15:30, a powinienem. Spowodowane to było niewinnym tłumaczeniem i próbą racjonalizacji: a może tym razem otwarcie USA pójdzie w inny sposób niż zwykle i obejdzie się bez zmiany sentymentu. Bo trend W1 mamy jaki mamy, a konsolidacja w tym trendzie jest już dość długo. No a jednak w DD nalezy wszystko zamykać, przed 9:00, przed 15:30 i przed eventami. To są momenty, gdy następuje nowe rozdanie kart. Sytuacje, gdy nie należy tak postępować są rzadkie.
Pytanie, czy dalej nastąpi kontynuacja spadkowego, czy obecnie następuje odwrócenie z prawdopodobnym pojawianiem się nowych półek cenowych ??? AT nakazuje grać z głównym trendem...
2. Próba nadgonienia tego, co nie zarobiłem i efekt w postaci stratnego dnia. Ale o tym nie będę się rozpisywał, bo ręce mi opadają na samą myśl, jak blisko swojego celu jestem, i że to co mi zostaje aby już naprawdę regularnie zarabiać na FX, to brać zyski.
Tak więc wolałbym uniknąć rozmowy o bezsensowności swoich wczorajszych trejdów pod kontem AT.
A swoje przemyślenia tutaj zapisuję, skoro prowadzę dziennik to chcę być konsekwentny pod tym względem i nawet jeśli często nie będzie tutaj moich zagrań, to sobie zajrzę za jakiś czas i poczytam, co napisałem danego dnia. Ma to jednak dla mnie większą wartość niż to co sobie zapisauję gdzieś w zeszycie, bo tutaj to wszystko upubliczniam i z tego powodu dbam o przejrzystą formę tego, co piszę.
Rozumiem, co masz na myśli. Przyjdzie (mam nadzieję) czas, że będę zamieszczał tutaj więcej konkretów a mniej filozofii.Tomasz196407 pisze: ↑08 cze 2022, 13:23NP
tylko wzorem b.dobrego dziennika Paweł_FC kierowałem sie post967110.html#p967110
Umiesz sobie wytłumaczyć, ale PO FAKCIE - zawsze po fakcie.Mistyfikator pisze: ↑08 cze 2022, 12:59Tomasz196407 pisze: ↑08 cze 2022, 12:36Tak wtrącając się znowu do Twojego wątku tu, -oczywiście mając na uwadze same dobre rzeczy,![]()
W tym rzecz, że ja doskonale potrafię wyjaśnić to, co się wydarzyło:
1. Nie zamknąłem bardzo zyskownego SELL przed 15:30, a powinienem. Spowodowane to było niewinnym tłumaczeniem i próbą racjonalizacji: a może tym razem otwarcie USA pójdzie w inny sposób niż zwykle i obejdzie się bez zmiany sentymentu. Bo trend W1 mamy jaki mamy, a konsolidacja w tym trendzie jest już dość długo. No a jednak w DD nalezy wszystko zamykać, przed 9:00, przed 15:30 i przed eventami. To są momenty, gdy następuje nowe rozdanie kart. Sytuacje, gdy nie należy tak postępować są rzadkie.
Pytanie, czy dalej nastąpi kontynuacja spadkowego, czy obecnie następuje odwrócenie z prawdopodobnym pojawianiem się nowych półek cenowych ??? AT nakazuje grać z głównym trendem...
2. Próba nadgonienia tego, co nie zarobiłem i efekt w postaci stratnego dnia. Ale o tym nie będę się rozpisywał, bo ręce mi opadają na samą myśl, jak blisko swojego celu jestem, i że to co mi zostaje aby już naprawdę regularnie zarabiać na FX, to brać zyski.
Tak więc wolałbym uniknąć rozmowy o bezsensowności swoich wczorajszych trejdów pod kontem AT.
A swoje przemyślenia tutaj zapisuję, skoro prowadzę dziennik to chcę być konsekwentny pod tym względem i nawet jeśli często nie będzie tutaj moich zagrań, to sobie zajrzę za jakiś czas i poczytam, co napisałem danego dnia. Ma to jednak dla mnie większą wartość niż to co sobie zapisauję gdzieś w zeszycie, bo tutaj to wszystko upubliczniam i z tego powodu dbam o przejrzystą formę tego, co piszę.
Dlatego proszę się nie obrażać, za to że kiedyś się wqrwiłem za to, że napisałeś mi kiedy należało wyjść !ninjaproject pisze: ↑08 cze 2022, 14:55
Umiesz sobie wytłumaczyć, ale PO FAKCIE - zawsze po fakcie.
Przed faktem jakoś nie umiesz sobie wytłumaczyć - ciekawe dlaczego?
Prawdopodobnie dlatego, że nie znasz przyszłości?
Zauważ jak to jest na tych forach: jak coś pokażesz, po fakcie, i będziesz tłumaczył dlaczego, to cię zjebią z góry na dół, że po fakcie. A potem będą pisać, żebyś wkleił trady, to ktoś ci podpowie - po fakcie, oczywiście!
Najistotniejsze jest wbić do mózgu i ciała, kiedy nie ruszać gówna, bo śmierdzi!
Dobrych okazji w danym ruchu ceny są zwykle dwie, maks trzy, a potem już nie wiesz jak daleko zajadą.
I w tym jest ból, bo - po fakcie - widzisz ile ci uciekło!
No i, potem, w innych warunkach, tracisz, bo się ładujesz tam, gdzie już nie wiesz czy jeszcze jest okazja, czy już jej nie ma!
OczywiścieZawsze po fakcie!
Dzięki, wystarczy że sobie zilustruję, ile kasy powinienem zarobić od początku swojej przygody z tradingiemninjaproject pisze: ↑08 cze 2022, 15:07PS. Jak chcesz, to mogę ci zilustrować na dzisiejszym DAX40?
Po fakcie, oczywiście...
Ło-ho-ho!Mistyfikator pisze: ↑08 cze 2022, 15:15Dzięki, wystarczy że sobie zilustruję, ile kasy powinienem zarobić od początku swojej przygody z tradingiemninjaproject pisze: ↑08 cze 2022, 15:07PS. Jak chcesz, to mogę ci zilustrować na dzisiejszym DAX40?
Po fakcie, oczywiście...