Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: 259 »

1.32 trzyma mocno:
Apparently the 1.3200 option expiry today…
Gerry Davies | May. 9, 2013 08:53 GMT | Major Currencies
Gerry Davies

Is “very large”

Could well negate accelerated gains above said level ahead of the New York cut.
3 minutes ago | May 9th, 2013 09:17:03 GMT
EURUSD retreats again as large 1.3200 option expiry weighs on the pair

by Mike Paterson

The option expiry today on this pair at 1.3200 that I posted earlier is reported to be in excess of EUR 1 bln.

There is always two sides to an expiry with writer and buyer/seller having an interest either side of the price but right now it would appear the sub 1.3200 interest is creating a bit of room.

Currently 1.3150 from 1.3177 session highs
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Niemiaszek dzisiaj ładnie wskazał kierunek opcjami na edku. Szkoda, że grałem w przeciwnym kierunku. Trochę mnie powiozło i przecieram oczy ze zdumienia
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

259
Maniak
Maniak

Ja też ale nie z powodu opcji i oporu ale tego co się wyprawia z tygodniowego raportu o zatrudnieniu w USA.
Jest dobry, to fakt. Ale żeby robić z tego aż takie halo?
Najwyraźniej brakuje tematów do rozgrywania.
Strach się bać jak rynek naprawdę zacznie się czegoś bać...
A właśnie - nudno jakoś ostatnio. Co ci żurnaliści robią? Już mają sezon ogórkowy? Nie wymyślą jakiegoś nowego straszaka?
W końcu jak Euro do zero to trzeba czegoś się bać. A tu nic...

No dobra, jak nie ma tematów wiodących to nie ma trendu i rozgrywamy konsolki.
1.3075/1.3175 Edek, 1.0175/1.025 Kangur. Przynajmniej szybko skaczą z jednego na drugie...

Tak naprawdę to są tematy wiodące ale w równowadze: zarówno Euro jak i Dolar mają po równo plusów dodatnich i ujemnych :)
A resztą różnie. I chyba na tej reszcie widać więcej życia. EDIT - tutaj chodziło mi o horyznont nieco dłuższy niż ostatnie 48 godzin. Raczej tydzień-dwa.

PS: UJ strzeli wreszcie tę setuchnę?
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

teraz się do tego dokopałem - UBS o złocie:
Gold Stays in Range
Thu May 09 02:27:30 2013 (EDT)

Gold bounced more than $20 during the US session yesterday, mostly on the back of stop-triggering and systems trading. A weaker dollar buoyed the metals complex as a whole, and the bid tone has extended into the Asian session overnight. But the move in gold lacked enough follow-through to break the upside and has so far failed to have a material impact on sentiment or change the poor technical picture. Neither newsflow nor data in recent days has provided the market with a clearer sense of direction. Today, though, US initial and continuing jobless claims could offer some guidance (raport był bardzo dobry co sprowokowało kasowanie zysków na antydolarach, a złoto nic a nic - QE już nie jest chyba (wreszcie) czynnikiem wpływającym na złoto).

Gold lease rates have risen across the curve of late, by about 3-6bp. This does not come as a surprise given the very strong physical activity, which is the likely driver in the front end of the curve. Looking at LIBOR-GOFO, which is often used as an indicator for gold rates, levels are currently near the highs of the last four years.

Decent selling on the London fix this week, combined with the move in rates, has sparked some concern of producer hedging activity. While that certainly cannot be ruled out, there is also little evidence so far of anything material going through. There are a couple reasons why we are a bit sceptical of a large producer hedge being the key catalyst for the recent move. First, it would affect the back end of the curve much more significantly. Second, given the large volumes that a hedge typically involves, a much stronger move would have to have been expected. With the market sensitive to even relatively small volumes going through, a producer hedge would certainly not go unnoticed. Given thin liquidity recently, it is quite possible that only a small amount accounted for the move (w zasadzie tutaj sugerują, że skoro nie widać aktywności producentów w zabezpieczaniu się na wypadek wiekszej zmiany cen to nie należy się takiej zmiany spodziewać).

The gold market has tightened as a result of exceptional physical demand thus far, but that is not to say that there is a shortage of gold. Rather, it is a reflection of the fact that the requirement to deliver metal immediately has been too high for the supply chain to cope with in a timely manner. Production is being strained, and so are the logistics of having to move gold from one place to another. High demand for specific types of gold further complicates matters, as this would exert a considerable amount of pressure on stocks of these products. The differences in premiums of different products would in turn affect how the various participants along the supply chain prioritise production and distribution.

Meanwhile, ETF selling persists. Outflows are averaging just over 200koz per day so far this month. Investors have been liquidating ETF gold holdings for 22 consecutive days now, exceeding the previous 20 days of consistent selling in late February through to early March. This constant supply has not only capped the market, but has also acted as a dark cloud over wider investor sentiment towards gold. Next week, the identities of the main sellers in Q1 will be revealed: 13f filings for the GLD contract, which accounted for 75% of net ETF outflows in Q1, are due to be published. (The deadline for filing the SEC's Form 13f falls 45 days after each quarter-end.)

While 13f information is backward-looking, the identities of the main players usually capture the interest of market participants curious to see what the high-profile names have done. It's also looked on in the market as a helpful item in the search for clues of potential future actions.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

kangur rzeczywiście trzyma poziom:) wczoraj dał zarobić na danych, choć tuż przed nimi poszła strzała w dół, która mocno nawątliła mój optymizm:) umieją człowieka nastraszyć...
a Edziu nie wiadomo, czy w końcu nie kipnie w dół, chociaż byłoby to nieco dziwne, że akurat dzisiaj, nie wtedy, gdy szły informacje o obniżce stóp...
Jen który to raz już podchodzi pod tę setkę? niech no ją wypiję w końcu:)
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

259
Maniak
Maniak

Mamy jakąś ruchawkę na jenie - leci na pysk. UJ tylko 20 wdechów od łyknięcia tej setki... być może to przyspieszenie akcji związane jest z nocnymi raportami japońskich bilansów (to o czym pisałem o 10-ym Maja) - pozycjonowanie. Raporty pojawią się w nocy, 1:50 naszego czasu i będzie tego trochę, a na dodatek nie będą jeszcze pokazywać wszystkiego wiec jest spory margines dla interpretacji. I głupawych ruchów też :-) Aż w końcu większość się na coś zdecyduje i to będzie "ten" ruch. Jaki? Nie wiem. Obawiam się jedak, że ta większość może się "zawieść" i sprzedać co ma za te jeny.
EDIT: ale jeżeli znajdzie chociaż cień tego czego się spodziewa to można się spodziewać fajerwerków:
http://www.forexlive.com/blog/2013/05/0 ... in-usdjpy/

259
Maniak
Maniak

Ding, ding ding - setka wzięta :-D

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

I za to dostałem tylko 2 oczka... :evil:

https://breforexecn.torneo.pl/analizy/3 ... _nzdjpy_1h
ishs_nzdjpy_201305092003.gif
Głosujcie na mnie!!! :D
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

mike_05 pisze:I za to dostałem tylko 2 oczka... :evil:
Nie oczekuj za wiele od tych co "wiedzą lepiej" ;-)
mike_05 pisze:Głosujcie na mnie!!! :D
:564:
Ja mogę się tylko pochwalić tym swoim wybiciem GJ...

259
Maniak
Maniak

http://www.forexlive.com/blog/2013/05/0 ... crossfire/
Inaczej mówiąc Kangur stanął w nocy na środku drogi gapiąc się w światła nadjeżdżającego samochodu... jak przeżyje będzie okazja żeby tanio kupić...

Zablokowany