Sorry za orto, ale juz po pracy i pisze z komory.
Milego weekendu!
Jakbym czytał o EU ;-)During the past 40 years the world has willingly retreated from a culture of risk and exploration towards one of safety and regulation. We have discarded a century of can-do ambition built on rapid advances in technology and replaced it with a cautiousness far too satisfied with incremental improvements.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/8adeca00 ... abdc0.htmlIf nobody takes the risk to invent products that produce new industries and new profits, then analysing historical returns from the 20th century will be no better guide to our future than researching crop yields from the 10th century.
(...)
We can now use our phones to send cute kitten photos around the world or watch episodes of The Jetsons while riding a century-old subway
Po pierwsze miłego, ja już jestem w połowie czerwonego bo na niego zarobiłem w tym tygodniu (to taki czynnik samo-motywujący: zrobię zysk to kupię sobie ulubione wino, a jak nie zrobię to... trzeba się lepiej postarać w następnym tygodniu - dla wielbiciela dobrego czerwonego smaku działa o wiele lepiej niż cokolwiek innego)Stforex pisze: Co do fiscal cliff, to jest tu mały kwas. Czy przypadkiem Obama nie naobiecywał różnych cięć rok temu? A tu znowu trzeba dopisywać zadłużenie. Republikanie mogą go zmusić do cięć zrzucając go z tego klifu. Jaki będzie koszt tego? Ja bym się przygotował na kolejne cięcie ratingu.
Miłego weekendu!
pozniej zamienilem na kontr-zlecenie, teraz mam 1x hedge i 3 shorty w piramidzie wiec wynikowo margin hedge zabity na plusie, tyle ze wykres w tej chwili pokazuja spadek..., a nie chce spadac...ghrrr, czasami mam dosc.Sildra pisze:No to wleźli my Panie razem z małą różnicą, ja mam SL na 1739.Mighty Baz pisze:na goldzie mamy wazny opor, lub jak kto woli poziomy "zielone" do wybicia"
wlazlem w sella na goldzie z malym stopem 1737
na moje oko raczej 1.7366Sildra pisze:Wyszedlem na lekki plus, zamknalem i ponowilem przy 1739. Opor moim skromnym zdaniem jest przy 1741. Milego weekendu!