Sorki Mike ale ja się trochę pogubiłem. Jak rozumiem zależy Ci zarówno na jak najszybszej reakcji EA na tik jak również na jak najszybszym wykonaniu kodu?mike_05 pisze:To nie chodzi o demo-real, tylko ustawienia Windozy, o których wcześniej pisałem. Różnica do konta ustawionego na czas rzeczywisty według zegara widocznego na ekg z tego samego skryptu.
Tutaj jest bardzo dużo szczegółów które razem składają się na opóźnienia i czas i tym realtime jest tylko jednym z nich. Można mieć terminal ustawiony reatlime i nadal mieć duże opóźnienia chociażby dlatego, że EA jest na niewłaściwym wykresie (liczy się kolejność) lub gdzieś jest wstawiony "ciężki" indyk który jest wykonywany przed EA. Albo wystarczy, że połączenie lokalne jest przez WiFi żeby dodać 10-20ms opóźnienia. Dodaj do tego antywirusa kontrolującego pakiety i masz następne kilka milisekund... a co z drogą sieciową do broka? Jakie masz opóźnienie? U Ciebie może byś super szybko, ale ISP może być cienki i dołożyć Ci 5-7ms. A co z drogą sieciową broka do jego dostawcy płynności i dostawcy kredytu? No i co z wydajnością systemu brokera? Jak szybko jest w stanie Ciebie obsłużyć?
Jeżeli to jest VPS to dochodzą następne rzeczy: dzielenie się zasobami - nie masz wpływu na to co robi "sąsiad" na swojej wirtualnej maszynie, a może on ją niezłe obciążyć zarówno po procesorach jak i sieci, dostępna pamięć jest zazwyczaj ograniczona co wymusza częstszą wymianę z twardzielem… w skrajnych przypadkach może to zamrozić system na kilka-kilkanaście sekund itd.
To są generalne uwagi, nie twierdzę, że u Ciebie tak jest - chodzi mi o pokazanie złożoności zagadnienia. Coś jak z samochodem wyścigowym, torem i pogodą - wszystko musi grać, żeby człowiek miał możliwość osiągnąć maks. ze sprzętu i środowiska.
Nie wiem czy nie przynudzamy tutaj z tym wszystkim… może osobny wątek?