Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

_/_/Dariusz_/_/ pisze: Ustawiłem SL i TP cena osiągnęła dzisiaj na otwarciu TP przez lukę a moją pozycję zamknęło bez SL (nie został osiągnięty) i bez TP po prostu . Oczywiście z malą stratą w sumie tylko zarobiło na prowizje dla broka. O co chodzi ???
Rynek mógł uruchomić Twój TP ale broker mógł nie mieć wystarczającej płynności aby go zrealizować. W takiej sytuacji większość brokerów rezerwuje sobie prawo wykonania zlecenia przy najbliższej pierwszej ofercie jaką uda się spasować. Raz będzie to wyżej, raz niżej - zależy jak przyjdzie. Może o to chodzi.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

No to sobie dopasował jak nic, zgarnął prowizję w 2/3 a mi zostawił 1/3 na minusie :|
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze:No to sobie dopasował jak nic, zgarnął prowizję w 2/3 a mi zostawił 1/3 na minusie :|
Ale nikt Ci nie broni zapytać o to brokera - niech się wytłumaczy.
Może ściemnia, może błąd, a może w ogóle ma problem z płynnością na tym instrumencie?
Może nic nie wygrasz, ale przynajmniej będziesz wiedział więcej jak on funkcjonuje w takich sytuacjach i będziesz może mógł się jakoś lepiej zabezpieczyć.

Ja np. staram się unikać zbyt bliskich stopów przez weekend właśnie dlatego, że miałem takie przypadki. Przy czym muszę przyznać, że działały w obie strony: raz TP był uruchomiony, ale zrealizowany niżej, a raz SL i tu uwaga: rynek się odwrócił na moją korzyść i choć była strata to znacznie mniejsza.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Darek, czy to był może nasz wiodący dom maklerski?

Wczorajsza niespodzianka. Zamknięte na -7 punkta, SL modyfikowany i potwierdzony na +59 punktów. Zamknięte w momencie modyfikacji lub bezpośrednio po. Potwierdzenia zamknięcia brak w logach. Teoretyczna wpadka brokera +66 punktów, o ile trail stop by jeszcze nie ciągnął. Jeszcze do tego jest zamknięte z adnotacją gap, co już jest konkretną paranoją. Virtual dealer im się popsuł? W wyniku reklamacji zwrócono mi za 6,6 pipsa.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Tak się robi bańkę w 80 sekund.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-19667433
A nie jakieś tam pipsy. Ciężki czasy nadeszły skoro oldskool powrócił. :mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Właśnie zmierzyłem mniej więcej różnicę czasową, pomiędzy kontem czasu rzeczywistego, a kontem z defaultowym ustawieniem. Pomiar oczywiście przybliżony, ale nie ma to znaczenia, gdyby różnica nie była widoczna gołym okiem i trzeba by milisekundy mierzyć.
Mały konkurs. Jak jest różnica czasowa. Mozna sie pomylić o 0.2 sekundy.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, 23:46 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Tak się robi bańkę w 80 sekund.
A nie jakieś tam pipsy. Ciężki czasy nadeszły skoro oldskool powrócił. :mrgreen:
Ale oni będa mieli bardzo wysoki spreed!
:lol:

259
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Tak się robi bańkę w 80 sekund.
To był już taki bezczel że wszystkim kopara opadła :-DD I te świecące kamizelki - niby widać ich jak na dłoni, a nikt tak na prawdę przez to nie zwracał na nich uwagi no bo na roboli nie zwraca się uwagi ;-)

259
Maniak
Maniak

mike_05 pisze:Właśnie zmierzyłem mniej więcej różnicę czasową, pomiędzy kontem czasu rzeczywistego, a kontem z defaultowym ustawieniem. Pomiar oczywiście przybliżony, ale nie ma to znaczenia, gdyby różnica nie była widoczna gołym okiem i trzeba by milisekundy mierzyć.
Mały konkurs. Jak jest różnica czasowa. Mozna sie pomylić o 0.2 sekundy.
Teoretycznie to powinno być o jeden tik ale w rzeczywistości bywa różnie - zależy jak brokerowi zależy na jakości demo. Zazwyczaj nie zależy.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

To nie chodzi o demo-real, tylko ustawienia Windozy, o których wcześniej pisałem. Różnica do konta ustawionego na czas rzeczywisty według zegara widocznego na ekg z tego samego skryptu.

Zablokowany