piersze MC - wspomnienia....

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

piersze MC - wspomnienia....

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

U mnie jest tak;
Dziś zahaczyłem swoje pierwsze prawie MC, straciłem ponad 90% konta, w sumie ten tydzień to była totalna porażka, na 15 wejść 12 stratnych, nazbierało się w tym tygodniu - wiedziałem zeby nie grać po tym kiui3 . Strasznie duży SL i jeszcze większy TP + niebagatelnie większy lot od założeń do tego doszło nieumiejętność realizacji zysków, z tych 12 pozycji każdą miałem/mogłem przestawić na BE zgodnie ze strategią.
Jest to moje pierwsze mc na koncie real - konto od lutego, wkład wypłacony prawie 3 razy, zaliczyłem już obsuwę o 50%,(wtedy było co innego, początki na realu i takie tam), ale ta obsuwa jest zbyt duża, ponieważ zostało mi 20% depo początkowego, z tamtą obsuwą było co innego bo zostało około 70%, więc można było coś z tego wykminić jeszcze. A treaz....... Widzę dwie opcje;
a) dopłacić tak żeby było;
- 100% początkowego depo
- 70% -----II--------
b) grać tym co zostało - tylko zanim z tyhc 20 zrobię 100 to to bedzie początek nowego roku
c) ....... ??
macie jakś trzecią opcje?
sam bym wybrał tą pierwszą z 70% opcją + mały urlop od forexu + trzymanie się mm
może ktoś chce by grać jego kasą? z chęcią pogram.:mr.green" taki dzołk
Ciekawi mnie jak to było u Was i jak sobie z tym poradziliście.
Przepraszam jeśli ktoś uważa ze się żąle czy coś, ale nikt u mnie nie wiem ze gram...wiec nie mogę o tym gadać z bliskimi, bo i po co wynosić robotę z roboty. :509:
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

trzecia opcja to wplacic 2 razy poprzednie depo, bedziesz mial mniejsze obciazenie psychiczne, zrobisz 50% i juz odzyskasz cala utopiona kase.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ostatnio okres szalony na pewno nie jesteś jedyny.

BC chcą wypchnąć wszystkich z FX na giełdy.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Esco pisze:

BC chcą wypchnąć wszystkich z FX na giełdy.
Skąd takie informacje?
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

To moje osobiste zdanie.

Drukarki idą w ruch w największych gospodarkach świata.
Tylko patrzeć na reakcje ze strony innych i globalne drukowanie a skoro nie można realnie wycenić pieniądza bo nie wiadomo czego się spodziewać ze strony BC to mamy na rynku to co widać.

http://speed.economictimes.indiatimes.c ... 258238.cms
We expect that by year-end, the ECB or the European Central Bank, Sweden, Denmark and a range of major emerging markets will cut rates again, the PBOC or the People Bank of China will implement two more reserve requirement rates or RRR cuts: Citi and the BoE will expand QE again.

rybat
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybat »

Esco idzie dobrym krokiem. Uważam, że idzie druga fala kryzysu. Dziś miałem zakładowe spotkanie i powiem tak, wesoło nie jest, a nie pracuje w firmie kilku osobowej, a w korporacji na kilka tysi ludzi.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

rybat pisze:Esco idzie dobrym krokiem. Uważam, że idzie druga fala kryzysu. Dziś miałem zakładowe spotkanie i powiem tak, wesoło nie jest, a nie pracuje w firmie kilku osobowej, a w korporacji na kilka tysi ludzi.
U mnie jest podobnie. Poziom zamówień spadł o ok. 45% w porównaniu do najlepszego okresu. Wcześniej ludzie pracowali na dwie zmiany a obecnie tylko na jednej ale jeszcze nikogo nie zwolnili.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

Graj tym co zostało.Najlepsze to odbić się od dna.Nawet powoli.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Ja w zeszłym tygodniu zrobiłem z 396$ -> 19$

Jest to jak na razie mój rekord, ale zmieniłem trochę podejście, posłuchałem rad paru osób i już z tych 19$ jest 58$ i idzie powolutku do góry. Nie dopłacaj tylko odbij się od dna. Jak z tej resztki nie jesteś w stanie wrócić na 0 a potem na plus to gówno a nie trader jesteś i moim zdaniem nie ma co tracić pieniędzy.

Pozdrawiam, Midas

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

Nie myśl, że straciłeś. Zarobiłeś suma sumarum skoro 3 razy wycofałeś wkład. Za chwilę jak uzupełnisz wkład znów pewnie zarobisz. Zostaw sobie tylko zawsze z tego co wycofujesz zawsze rezerwę na uzupełnienie wkładu i nie przewalaj wszystkiego co wypłacisz.
Dla mnie, odkąd przestałem skalpować i grac daytrading, zaczęły się dochody. No ale każdy jest inny.
W zasadzie daytrading i w dodatku jeszcze zerkanie na forum to najlepsza metoda na osiągnięcie MC.
Jeszcze miesiąc temu setki Mickiewiczów wróżyło na edku 1.1. Teraz się zacznie 1.6 poparte analizami. Euro nie padnie a dolar nie jest tak słaby jak to zawsze się tu wyczyta.

ODPOWIEDZ