piersze MC - wspomnienia....

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

BOCZEK zostaw te 20zł(ewentualnie dopłać 30zł) i spróbuj zrobić 200zł..Jeśli ci się to uda to wtedy możesz dopłacać.Jeśli nie będziesz mógł zrobic z kilkudziesięciu złotych kilkaset to tym bardziej nie zrobisz z kilku tysięcy kilkadziesiąt.

pozdrawiam
mistic

buntownik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

Esco pisze:Nie ze akurat dziś ale czasem może mieć coś wspólnego jak dużo wypłacił.
W końcu broker tez chce odzyskać swoje pienaidze.
Dziwne rozumowanie masz, niech chlopak zada sobie pytanie byl sl ma historie wiec niech sprawdzi, co broker nie zamknal mu pozycji, za duzy spread wziol a moze zle otworzyl pozycje nie po takiej cenie, jak nie to zadaj sobie kolejne pytanie czy system generuje mi zle sygnaly, czy zle ustwawiam sl, i co najwazniejsze czy trzymam sie zasad :?:

jak odpowiesz sobie na te pytania to znajdziesz odpowiedz :wink:

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: piersze MC - wspomnienia....

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ktoś chciał zobaczyć wejścia, pokażę tylko 5, te najbardziej stratne.

i tak rysunek yamaha
1 trejd - wycięło SL jak widać, za mały SL
2 trejd - emocje, nie weszło S dajemy L .... to było zło
3 trejd - zgodny z założeniami trejdu nr. 1 po raz kolejny ten sam błąd, za mały SL, za duża pozycja, cztery razy większa od pozycje z trejdu nr.1, mały SL ponieważ duża pozycja była
rysunek y
4 trejd - to była dobijająca transakcja, choć była na plusie zgodna z trejdem nr 1, dobijająca nie była sam transakcja, ale jej zamknięcie z ręki, co będzie dalej oceni historia, miałem tp 1.28 to by było 400% oceni to historia, choć jak wspominałem większość pozycji mogłem ustawić na BE
5 trejd - podobnie do trejdu drugiego, też większa pozycja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2012, 18:13 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

BOCZEK...

Dziwisz się, że mc jak od razu otwierasz pozycje w inną stronę. Czekaj na setup, zagraj, złap TP czy SL (ewentualnie BE jak system zakłada przestawianie na BE) potem odejdź od kompa na 5-10minut, zrób sobie herbaty albo przejdź się na krótki spacer i dopiero wracaj z powrotem do inwestowania, a nawet nie inwestowania tylko CZEKANIA NA SETUP.

A dodatkowo tak jak to już wiele osób, wiele razy mówiło -> Sprzedawaj drogo, kupuj tanio. Jak cena spada, to poczekaj aż wróci do ostatniego szczytu, zobacz jak się zachowuje w tym miejscu no i graj jeśli uważasz, że zachowała tak jak zachować się powinna.

Poza wszystkim to spójrz na ten drugi screen, patrząc tylko i wyłącznie na niego widać, co jest nie tak. Zagrałeś sell z rana po 100 pipsowym ruchu w dół w nocy, dodatkowo kilka świeczek wcześniej był ala pin i nie zdecydowane świeczki po czym ruch do góry a dodatkowo nie wiele niżej był support (gdybyś zagrał do supportu lub przestawił na supporcie na be, bo nie było by tak chorej straty). Po czym Ty zamykasz pozycję o od razu otwierasz przeciwną po w miarę mocnym ruchu, ale ruchu nie przebijającym Twojego Resistance jak i fibo 50. Gdybyś dał mały tp do tego resista albo do fibo50 to znów miałbyś profit (lub ewentualnie BE). Po prostu masz narysowane dane rzeczy (fibo/sr'y) a wydaje mi się, że na nie nie patrzysz..

Pozdrawiam i życzę sukcesów (Nie dopłacaj, zrób z tego co masz początkowy depozyt a potem pójdzie z górki)
Midas

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

tu fakt, przegrywasz przestajesz patrzeć na wykres.

czytałem opcje jakie podajecie, ale nie przyszedłem do forexu żeby odrabiać straty tylko by zarabiać!
Plan mam taki, po cześć jest to kompromis pomiędzy tym wszystkim
1. urlop od FX, do początku października,
2. to że urlop to nie znaczy ze nie będę zerkał, bo jak zerknę i wypatrzę okazje to wchodzę w jakiś swing
3. dopłacę, ale po 15 października, do tego czasu gram golizną, zobaczymy co z tego wyniknie. nie oczekuje z tych 20% cudów, ale plan mam taki; ugrać coś jak będzie szło dobrze to ugrać do 50% i dopłacić do 100% dalej ugrać 300% i wypłacić połowę, w końcu oszukałem brokera mam swój wkład + 200%,

boję się jednego, zostało te 20%, to teraz ryzykując 1% kapitału to to będzie jakieś 10 pipek, mój dotychczasowy SL opiewał do 50 pipek....najgorszy jest ten brak komfortu już większego kapitału....także w przypadku kiedy stracę 30% obecnych 20% dopłacam do 100%, taki plan B, ale spróbuję coś wykminić z tych 20%, w zasadzie to będzie wymagało lepszego wyszukiwania setupu...

pogramy zarobimy

ogólnie rzecz biorąc, nie jestem za tym zeby z tych 20% robić 100% bo to za długo będzie trwało, a nie taki mam cel by sie odrabiać w nieskończoność, z kolei pomysł by wpłacić 200% początkowego kapitału i odrobić stratę też do mnie nie przemawia, za duże ryzyko...może nie ryzyko, ale nie mam zamiaru zwracać brokerowi tego co już wypłaciłem, co moje to moje, już nie jego.

tylko jak teraz zagrać tymi 20%? jakieś pomysły? kolega z 19 zrobił 59 czy ileś, jaki miałeś mm i risk, jakie SL jakie TP, jaki masz średni zysk w pipsach na transakcję, tylko bierzemy pod uwagę tylko zyskowne transakcje.
dziękuję ;)
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Boczek, albo ja źle widzę, albo te Twoje wejścia są z sufitu wzięte...

buntownik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

Wirus pisze:Boczek, albo ja źle widzę, albo te Twoje wejścia są z sufitu wzięte...
tez tak mysle :shock:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

BOCZEK patrzac na Twoje transakcje to ja odwoluje ta moja trzecia opcje co ja przedstawilem na pierwszej stronie z wplata 2xpierwsze depo.
Nie chodzi mi wcale o te pierwsze SLy bo kazdy zalicza SL, nie wazne czy to 5,10, czy 50 pips - to wynika tylko ze strategi. Chodzi mi o te pozycje otwierane tuz po tym pierwszym SL.

ps. moze wrzuc te trejdy do dziennika super zle trejdy? bedzie ladna kolekcja.
pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2012, 21:06 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

buntownik pisze:
Wirus pisze:Boczek, albo ja źle widzę, albo te Twoje wejścia są z sufitu wzięte...
Powiem więcej on na minimach wchodzi w szorty, na maximach w longi. Gdyby robił odwrotnie to na 15 transakcji miałaby 12 zyskownych , a jest jak jest i wszystko się zgadza. Następny temat - RR - przy Sl=50 - TP=150 to taki książkowy przykład ale bardzo dobry. Nie znam strategii, ale widzę Boczka w wątku DT, więc jak na DT to TP=150 ponad dzienną zmienność, czyli za dużo, więc Sl również. Wydaje mi się, chociaż nie znam strategii, to jednak to strategia jest do gruntownej modyfikacji. Zresztą chyba dlatego jest ten wątek, bo autor (bez urazy oczywiście), nie bardzo wie co nie zagrało.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

buntownik pisze:
To ze wy tam wejsc nie mieliscie to nie znaczy ze nie mialy podstaw , oczywiscie zakladajac rozsadny MM bo ten jaki ma Boczek to tragedia .

P.S. Boczek pamietasz jak w DT pisalem o technice zlecen oczekujacych ?
Czy miejsca otwartych pozycji to twoim zdaniem miejsca dobre do postawienia oczekujacych ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

ODPOWIEDZ