piersze MC - wspomnienia....

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Re: piersze MC - wspomnienia....

Post autor: RoLudlum »

mah1y pisze:........
Przeciez to wlasnie o to chodzi zeby kupowac gdy cena rosnie a sprzedawac gdy maleje. nie ma w tym zadnej filozofii.

Powiedz to wszystkim tym którzy sprzedawali np 24 lipca 2007r. cena spadała ci sprzedali i zarobili krocie
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

zdublowało post
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Post autor: BOCZEK »

nie wiem czy cena na sprzedaj po 3110 to jest drogo przy szczycie 3170 i tp 1,275?? fakt ze można było przestawić SL na 318, ale mądry polak po szkodzie, założenie było też takie ze jak przebiją maks to zrobią nowy maks, dlatego nie ustawiałem SL powyżej 317, pokaż mi swoje przegrane pozycje to też Tobie powiem co zrobiłeś nie tak, zwłaszcza widząc tą stronę wykresu, której w momencie zajmowania pozycji jeszcze nie było....

Ogólnie temat nie wyszedł, liczyłem za na więcej odpowiedzi w stylu, miałem pierwsze mc po 3 miesiącach, poradziłem sobie z nim taki i tak takie wyciągałem nauczki , szukam rady, chce podpatrzeć jak inni mieli, podpatrzeć rozwiązania, to pojawiają się głosy ze system do dupy :(
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: mah1y »

RoLudlum nie bede Ci tutaj podstaw tlumaczyl.

Jest margines bledu ktory trzeba przyjac i przyznac sie do bledu ze cena jednak nie urosnie dalej po to stosuje sie SL.

ps idac twoim rozumowaniem: powiedz to tym wszystkim osobom co wyzerowalo swoje konto bo liczylo na silny odrot przed 24 lipca 2008...

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Dobra więc na temat.

Pierwsze MC - zdziwienie
drugie MC - WTF

Konkluzja - przecież tu chodzi o to aby ograniczać ryzyko, dlatego żadnych stałych SLi, żadnego SL na poziomie kilkudziesięciu pips.
Tyle w kontekscie tego o czym ty pisałeś.

mah1y: Szkoda może bym się czegoś nauczył.

Teraz pomyśl sobie tak, skoro stawiam sl 50 pips od aktualnej ceny to zakładam że cena może cofnąć się 49 pipsów a później pójdzie w moim kierunku czemu więc nie wejść w rynek po cenie lepszej o 48 pips. Pożytek z tego podwójny po pierwsze jeśli jednak rynek ma w zamyśle inny kierunek stracę jedynie 2 pipsy jeśli jednak myśli podobnie jak ja da mi dodatkowe 48 pips.

Oczywiście liczby nie są tu istotne liczy się sama idea tego o czym piszę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Post autor: BOCZEK »

myślałem podobnie z tym SL, bo po co go tam stawiasz, jak byś nie mógł tam otworzyć pozycji, ale po testach jakoś mi nie wyszło, podobnie myślał rabit, a i też tak grałem na demie, ze szukałem wsparć oporów, i tam ustawiałem zlecenia oczekujące, ale nie przynosiło to profitów, często w miejscu SL pozwijały się sygnały na pozycję przeciwną... nie pasuje to do mnie. Także nie oceniaj mojego systemy z punktu widzenia Twojego. Padło MC bo była zbyt duża lot, nawet 4 razy większy od zakładanego. A i system jest dobry, bo zarabia.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: mah1y »

BOCZEK myslac o tym twoim rozegraniu troszke z innego punktu (nie patrzac na te Twoje emocjonalne pozycje) to jestes dobrym trejderem, bo zrobiles cos co jest moim zdaniem bardzo wazne (punkt 3):
1) wplaciles depo
2) pomnozyles srodku (x 2)
3) WYPLACILES ZAROBIONE PIENIADZE
4) grales dalej

graj dalej. Zarob i wyplac.
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ziom_szybkiego_lopeza
Gaduła
Gaduła

Post autor: ziom_szybkiego_lopeza »

To jest bardzo duży plus i ogromnie przemawia za kontynuacją dalszej przygody z fx. Wypłaciłeś pieniądze, które zarobiłeś. A to niewielu się udaje. Poza tym gdzieś czytałem, że średnia żywotność jednego rachunku to 1 miesiąc. Sam sobie odpowiedz na pytanie czy potrafisz.
Obrazek

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: brother »

BOCZEK pisze:nie wiem czy cena na sprzedaj po 3110 to jest drogo przy szczycie 3170 i tp 1,275?? fakt ze można było przestawić SL na 318, ale mądry polak po szkodzie, założenie było też takie ze jak przebiją maks to zrobią nowy maks, dlatego nie ustawiałem SL powyżej 317, pokaż mi swoje przegrane pozycje to też Tobie powiem co zrobiłeś nie tak, zwłaszcza widząc tą stronę wykresu, której w momencie zajmowania pozycji jeszcze nie było....

Ogólnie temat nie wyszedł, liczyłem za na więcej odpowiedzi w stylu, miałem pierwsze mc po 3 miesiącach, poradziłem sobie z nim taki i tak takie wyciągałem nauczki , szukam rady, chce podpatrzeć jak inni mieli, podpatrzeć rozwiązania, to pojawiają się głosy ze system do dupy :(

Zastanów się co było celem gdy zakładałeś to konto. Jeśli była to kwota rzędu kilkuset złotych i chciałeś zarabiać to moim zdaniem już w tamtym momencie popełniłeś błąd. Dla mnie % który pokazujesz wskazuje na błędne założenie u podstawy na której wszystko ma się opierać. To jest hazard, a nie tradowanie, to co pokazuje Lopez 1400% w kilka dni to też hazard i zabawa bo ile musiał ryzykować w jednym zagraniu żeby tyle zarobić. Pomyśl co by było gdybyś ryzykował 1% w jednym zagraniu, po pierwsze nie zarobił byś 200%, po drugie nie stracił tego co straciłeś, ale "jakość" gry byłaby zapewne inna.

ps. Tylko nie piszcie tekstów, że np. Cyb zarobił ileś tam z małej kwoty, bo on widocznie wie jak to robić, a Boczek ma pierwsze konto real.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: brother »

brother pisze:
BOCZEK pisze:nie wiem czy cena na sprzedaj po 3110 to jest drogo przy szczycie 3170 i tp 1,275?? fakt ze można było przestawić SL na 318, ale mądry polak po szkodzie, założenie było też takie ze jak przebiją maks to zrobią nowy maks, dlatego nie ustawiałem SL powyżej 317, pokaż mi swoje przegrane pozycje to też Tobie powiem co zrobiłeś nie tak, zwłaszcza widząc tą stronę wykresu, której w momencie zajmowania pozycji jeszcze nie było....

Zastanów się co było celem gdy zakładałeś to konto. Jeśli była to kwota rzędu kilkuset złotych i chciałeś zarabiać to moim zdaniem już w tamtym momencie popełniłeś błąd. Dla mnie % który pokazujesz wskazuje na błędne założenie u podstawy na której wszystko ma się opierać. To jest hazard, a nie tradowanie, to co pokazuje ziomLopeza 1650% w kilka dni to też hazard i zabawa bo ile musiał ryzykować w jednym zagraniu żeby tyle zarobić. Pomyśl co by było gdybyś ryzykował 1% w jednym zagraniu, po pierwsze nie zarobił byś 200%, po drugie nie stracił tego co straciłeś, ale "jakość" gry byłaby zapewne inna.

ps. Tylko nie piszcie tekstów, że np. Cyb zarobił ileś tam z małej kwoty, bo on widocznie wie jak to robić, a Boczek ma pierwsze konto real.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

ODPOWIEDZ