dopłacam nie ma bata, ale najpierw trochę pogram.
co do systemu, to jest trochę śmieszne jak ktoś go neguję wcale go nie znając. Szczerze pisząc to ja nawet go nie posiadam jako takiego systemu, nie jest to zbiór wskaźników, oscylatorów, średnich i innych wynalazków, typu pozycje detalu saxo, ale też nie twierdze ze to wszytko nie działa
Opisze trochę mój system;
gram na oko, ale nie ze wydaje mi się, opieram się na poziomach fibo,PA, sugeruję się LT, + te pare rzeczy które widać na scenach, .... które wrzucam, nie czekam cierpliwie aż każda ze zmiennych da sygnał, więc nie jest to jakiś specjalnie wymyślny system, mógł bym grać na czystym wykresie, same wejścia są na poziomie DT, (choć rzadko gram DT, i na trochę innych zasadach), SL na poziomie 50 pipek (dla swinga), to jest mój maks, to jest maksymalne oddalenie od najbliższego przebitego wsparcia, czyli już oporu (dla pozycji krótkiej) co nie znaczy ze zawszę go stosuję co widać na zajmowanych pozycjach. to tyle. ponad połowa deyczji do zajęcia pozycji to jest moje subiektywne odczucie.
Ktoś napisał ze kupuje na maximach, a sprzedaje w minimach, otóż; na demie; przez pewien czas, nie grał na zarobek, tylko grałem na wyzerowanie konta, to mogło zostać i teraz jest to moją piętą ....
co do zajmowanych pozycji, każda wykoszona pozycja wygląda jak wzięta z du...y, lub jej SL wzięty z kibla.
1 trejd - był zgodny z założeniami, łatwo policzyć ze było by to teraz 200 pipsów, czyli 50% kapitału który posiadałem przy zajmowaniu tej pozycji TP 1,275!!!!
2 trejd - przed pierwszym trejdem, zauważyłem pewną lukę na m1, więc jak zobaczyłem te zielone świeczki, sami rozumiecie, a luka jak jest tak jest
3 trejd - nie wiem czemu ustawiłem taki niski SL ..... ? pozycja była większa od trejdu 1, może dlatego wpisałem za mało i nie zauważyłem, bo odszedłem od kompa i poszedłem na spacer, teraz by to było 75% konta
4 trejd - łatwo zauważyć ze był dość szeroki SL, zauważyć też idzie ze nie doszło do SL, tylko zamknąłem z ręki, teraz bym był na plusie a na koncie by było depo początkowe + prawie 100%, dlaczego była zajęta po 100 pipkach spadku? ponieważ przebiło kilka poziomów w tym 1,3 i utrzymywało się poniżej 1,297 (domyślałem się ze będzie bujać dlatego dałem 100pipek SLa, szkoda mogłem to przeczekać, widać tutaj brak doświadczenia), najbliższe wsparcie nie było dla mnie istotne.pozycja była zajęta w czwartek, w piatek rano myślałem zeby ją zamknąć po sesji azjatyckiej, było tylko jedno ale, pojawiły się takie świeczki na m30 które nie wróżyły wzrostów, szkod
5 trejd, tutaj porażka na całej linii... emocje, brak realizacji zysków
TP - dla każdej eSki był na 1,275
uzasadnienie, dlaczego dopłacam; ponieważ wypłaciłem wkład, i jestem +200%, depo z którego był SL to było też 200%, więc na moje oko system jest okej (może być gorzej z okiem

), choć wymaga dopracowania w kwestii skuteczności, co drugi trejd jest zamykany ze stratą, inaczej się ma sprawa jeśli chodzi o pipki, na 100 zarobionych tracę około 30, nie licząc ostaniach 15 trejdów
jeszcze jedno dlaczego nie zmieniam systemu, ponieważ na te 15 pozycji tylko 4 były na L ...
taki mam plan.
dziękuję i pozdrawiam