mitam dzis tez wycieli -na dodatek samym spreadem ...malsehen pisze:wycina mi sl
Pie
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Ja bym na Twoim miejscu wchodził ponownie, czasami się tak zdarzy, że cena wytnie,a ostatecznie pójdzie tak jak miała iść. Ja bym to rozegrał w taki sposób, że najpierw bym zaczekał, aż wytnie Zl-kę którą zaznaczyłem dla Ciebie na rysunku, a później przy potwierdzeniu odwrotu już bez Zl-lek po drodze wszedłbym w dół.Chyba, ze szybki scalp, to z TP na tej Zl-cemalsehen pisze:i potem pomimo wiary w poziom i np. pojawienia się młota już bym nie wszedł ponownie

Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ehh, teraz dopiero zobaczyłem, że tam szła H1 linia trendu(zaznaczyłem na wykresie) i moje wejście przy jej uwzględnieniu było trochę za nisko. Chyba jednak wypadało by się nimi wspomagać, a na pewno w przypadku, gdy coś idzie nie tak i np. nas wycina na Sl.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Po fakcie to możemy sobie praktycznie wszystko wytłumaczyćmalsehen pisze:Ehh, teraz dopiero zobaczyłem, że tam szła H1 linia trendu

Pzdr.
-
- Gaduła
malsehen.
To normalne, że Cię tam wycinają. Na tym polega zabawa. Chyba tylko doświadczenie może przed tym uchronić. To niebezpieczne dla Twojego konta jak Sarkozy i Merkel.
To mało prawdopodobne żeby momentum od tak zawróciło. Możliwe, ale bardziej ryzykowne. Zacząłbym się zastanawiać po tych 3 słabiutkich świeczkach czy coś nie jest nie tak. Szczególnie, że dwie pierwsze zrobiły failed low. Zresztą ja wyszedłem po tym failed low.
Można było też pamiętać o tym, że to gra przeciwko świeżemu momentum i jak cena tak ostro ruszyła przeciwko to próbować uciec na BE.
Grałem jeszcze raz od samej góry. Tutaj już świeczki ruszyły bardzo pewnie. Później sterta żałosnych inside barów i stop hunt na ostatniej świeczce przed freefallem (dopełniając głowę i ramiona na M5). Dałem się wystraszyć na pierwszej zielonej po spadku.
Trading to gra prawdopodobieństw (jak polityka UE). Nie ma nic złego w zagraniu tam. Bierzesz małą stratę i wchodzisz znowu. Jeżeli znowu się nie uda to znowu bierzesz małą stratę i wchodzisz znowu.
To normalne, że Cię tam wycinają. Na tym polega zabawa. Chyba tylko doświadczenie może przed tym uchronić. To niebezpieczne dla Twojego konta jak Sarkozy i Merkel.
To mało prawdopodobne żeby momentum od tak zawróciło. Możliwe, ale bardziej ryzykowne. Zacząłbym się zastanawiać po tych 3 słabiutkich świeczkach czy coś nie jest nie tak. Szczególnie, że dwie pierwsze zrobiły failed low. Zresztą ja wyszedłem po tym failed low.
Można było też pamiętać o tym, że to gra przeciwko świeżemu momentum i jak cena tak ostro ruszyła przeciwko to próbować uciec na BE.
Grałem jeszcze raz od samej góry. Tutaj już świeczki ruszyły bardzo pewnie. Później sterta żałosnych inside barów i stop hunt na ostatniej świeczce przed freefallem (dopełniając głowę i ramiona na M5). Dałem się wystraszyć na pierwszej zielonej po spadku.
Trading to gra prawdopodobieństw (jak polityka UE). Nie ma nic złego w zagraniu tam. Bierzesz małą stratę i wchodzisz znowu. Jeżeli znowu się nie uda to znowu bierzesz małą stratę i wchodzisz znowu.
-
- Gaduła
Haha.RAY of Sunshine pisze:Po fakcie to możemy sobie praktycznie wszystko wytłumaczyćmalsehen pisze:Ehh, teraz dopiero zobaczyłem, że tam szła H1 linia trenduA że po fakcie się dojrzy tam LT, Fibo, zajączki wielkanocne nie ma znaczenia:) Jeżeli Twoja strategia nie przewiduje linii trendu, to nie używaj linii trendu, kropka. W ogóle jestem zwolennikiem, że im prościej, przejrzyściej na wykresie, tym lepiej. Jak kiedyś miałem na wykresie poziomy, LT, Fibo i jeszcze stochastica, to wcale mi nie było łatwiej, nawet bez tego stochastica
Mniej znaczy więcej
![]()
Pzdr.
Ja też miałem kiedyś na wykresie Stochastic'a mimo tego, że do dzisiaj nie wiem jak z niego korzystać.
Nierealne.