Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

malsehen pisze:wycina mi sl
mitam dzis tez wycieli -na dodatek samym spreadem ...
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
guile_81
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: guile_81 »

Edek jest ciągle ciśnie się w wąskim trójkącie, możliwe że do jutra aż wskoczy, teoretycznie w górę, ale zobaczymy co z niego będzie po jutrzejszej powściągliwej wypowiedzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
guile_81
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: guile_81 »

Sorki ale miało to iść na DT:) - jak jest to tylko do wglądu:)
Hardcorowy komputerowiec ...

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Vanguard, próbowałeś ponownego wejścia w tej okolicy ? Ja właśnie mam ten problem, że po slu nawet jak są ku temu przesłanki to boję się wejść ponownie.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

malsehen pisze:i potem pomimo wiary w poziom i np. pojawienia się młota już bym nie wszedł ponownie
Ja bym na Twoim miejscu wchodził ponownie, czasami się tak zdarzy, że cena wytnie,a ostatecznie pójdzie tak jak miała iść. Ja bym to rozegrał w taki sposób, że najpierw bym zaczekał, aż wytnie Zl-kę którą zaznaczyłem dla Ciebie na rysunku, a później przy potwierdzeniu odwrotu już bez Zl-lek po drodze wszedłbym w dół.Chyba, ze szybki scalp, to z TP na tej Zl-ce :)

Pzdr.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

malsehen pisze:Vanguard, próbowałeś ponownego wejścia w tej okolicy ? Ja właśnie mam ten problem, że po slu nawet jak są ku temu przesłanki to boję się wejść ponownie.
czasami wejde ponownie ale teraz nie - balem sie ze ida po stopy z wczorajszego high ktore bylo blisko
Nie wierz w trendy.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Ehh, teraz dopiero zobaczyłem, że tam szła H1 linia trendu(zaznaczyłem na wykresie) i moje wejście przy jej uwzględnieniu było trochę za nisko. Chyba jednak wypadało by się nimi wspomagać, a na pewno w przypadku, gdy coś idzie nie tak i np. nas wycina na Sl.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

malsehen pisze:Ehh, teraz dopiero zobaczyłem, że tam szła H1 linia trendu
Po fakcie to możemy sobie praktycznie wszystko wytłumaczyć :wink: A że po fakcie się dojrzy tam LT, Fibo, zajączki wielkanocne nie ma znaczenia:) Jeżeli Twoja strategia nie przewiduje linii trendu, to nie używaj linii trendu, kropka. W ogóle jestem zwolennikiem, że im prościej, przejrzyściej na wykresie, tym lepiej. Jak kiedyś miałem na wykresie poziomy, LT, Fibo i jeszcze stochastica, to wcale mi nie było łatwiej, nawet bez tego stochastica :wink: Mniej znaczy więcej :)

Pzdr.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

malsehen.

To normalne, że Cię tam wycinają. Na tym polega zabawa. Chyba tylko doświadczenie może przed tym uchronić. To niebezpieczne dla Twojego konta jak Sarkozy i Merkel.

To mało prawdopodobne żeby momentum od tak zawróciło. Możliwe, ale bardziej ryzykowne. Zacząłbym się zastanawiać po tych 3 słabiutkich świeczkach czy coś nie jest nie tak. Szczególnie, że dwie pierwsze zrobiły failed low. Zresztą ja wyszedłem po tym failed low.

Można było też pamiętać o tym, że to gra przeciwko świeżemu momentum i jak cena tak ostro ruszyła przeciwko to próbować uciec na BE.

Grałem jeszcze raz od samej góry. Tutaj już świeczki ruszyły bardzo pewnie. Później sterta żałosnych inside barów i stop hunt na ostatniej świeczce przed freefallem (dopełniając głowę i ramiona na M5). Dałem się wystraszyć na pierwszej zielonej po spadku.

Trading to gra prawdopodobieństw (jak polityka UE). Nie ma nic złego w zagraniu tam. Bierzesz małą stratę i wchodzisz znowu. Jeżeli znowu się nie uda to znowu bierzesz małą stratę i wchodzisz znowu.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

RAY of Sunshine pisze:
malsehen pisze:Ehh, teraz dopiero zobaczyłem, że tam szła H1 linia trendu
Po fakcie to możemy sobie praktycznie wszystko wytłumaczyć :wink: A że po fakcie się dojrzy tam LT, Fibo, zajączki wielkanocne nie ma znaczenia:) Jeżeli Twoja strategia nie przewiduje linii trendu, to nie używaj linii trendu, kropka. W ogóle jestem zwolennikiem, że im prościej, przejrzyściej na wykresie, tym lepiej. Jak kiedyś miałem na wykresie poziomy, LT, Fibo i jeszcze stochastica, to wcale mi nie było łatwiej, nawet bez tego stochastica :wink: Mniej znaczy więcej :)

Pzdr.
Haha.

Ja też miałem kiedyś na wykresie Stochastic'a mimo tego, że do dzisiaj nie wiem jak z niego korzystać.

Nierealne.

ODPOWIEDZ