Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

RAY of Sunshine pisze:Paweldobkowski może wygodniej i szybciej dla Ciebie byłoby przesunięcie na wykres z historii transakcji te Twoje trady, nie musiałbyś specjalnie niczego rysować oszczędzając swój cenny czas, a użytkownicy biorący przykład z Twoich rysunków widzieliby dokładnie gdzie transakcja się zaczeła, a gdzie skończyła. Taka niezobowiązująca sugestia
dokładnie, choć ja już myślałem że to jakiś wskaźnik takie linie sobie rysuje dla lepszego widoku... ale jeśli to ręczna robótka to why? :D
gdzieś jest to drzewo.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Nie włączam wskaźnika bo zaznaczam to w punktach istotnych technicznie. Te na, które warto spoglądać. Moje wejścia i wyjścia (w 90%) są skażone czynnikiem ludzkim. Za wcześnie, za późno itd. Często 2, 3 podejścia do jednej transakcji. Tak jest sterylniej. Robię tak bo w takiej formie sam się uczyłem i robię to do dzisiaj.

Te screeny trafiają do mojego prywatnego dziennika więc nie nadkładam pracy bo robię to tak czy siak.

Mogę wrzucać wskaźnik jeżeli chcecie, ale to nie nauczy nikogo niczego dobrego.

Zmierzałem do tego, że linie mają przykuć uwagę do określonych miejsc / wydarzeń. O. :wink:

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

paweldobkowski, a mógłbyś dać jakiś namiar na wskaźnik ze screenu jaki zamieściłeś na stronie 119 tego tematu.

paweldobkowski pisze:Zmierzałem do tego, że linie mają przykuć uwagę do określonych miejsc / wydarzeń
W nawiązaniu do tego postanowiłem wejść na wyższe TF i zobaczyć, co tam w trawie piszczy, niestety moje oko widzi tam tylko chaos i dla mnie kierunek nie jest jasny.

Monthly - najbardziej klarowna sytuacja , Jest Body w kierunku profitu i wicki w kierunku strat , jeden na zapuścił się do niższego poziomu z poprzedniego momentum. Z tego wszystkiego by wynikało, że UP.

Weekly - tutaj sytuacja już jasna dla mnie nie jest, mamy momentum są wicky, ale jakoś nie chce to iść , w poprzednim tygodniu nawet był pin bar , cena szybko wróciła wyżej, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. w kontekście ZL.

Daily - momentum tak na prawdę nie wiem czy jest to momentum, bo jak widać mamy do czynienia z pinem z dużym ciałem. Nie wiem co o tym myśleć.

Jak wiemy MightyOne gra /grał z czasem długoterminowo, jednak nigdy nie mogłem zrozumieć jego analiz np. na weekly , może Wy wiecie coś więcej ?

Pamiętam tylko jego koncepcję dodawania małych zysków 1/2% do stoplossa i grania w stronę trendu średnioterminowego (np. kilkanaście dni) , tak ,że w jednej głównej transakcji, ryzykując 1% początkowego kapitału można było zgarnąć 20/30%.

p.s. wykresy wrzuciłem niezgodnie z kolejnością powyższego opisu :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Szczerze mówiąc to zapomniałem jak on się nazywa :oops:

Nie mam go też na dysku żeby go wrzucić bo zmieniłem komputer pare dni temu. Poszukam i dam znać jak sobie przypomnę.

Z ostatniego spadku na EU wziąłem 5 pipsów. Trochę spanikowałem :roll:

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

czekałem pół dnia na to zagranie na aud usd, pośpieszyłem się niestety z BE.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

wng pisze:czekałem pół dnia na to zagranie na aud usd, pośpieszyłem się niestety z BE.
Za takie coś to normalnie powinieneś dostać od kogoś w twarz ^^

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

Ale failed low siadło :P

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Bart-ek pisze:Ale failed low siadło :P
Haha. My man!

Wziąłe$? :wink:

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

A tam ,taki mały $calpik ;-)

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nie bądź taki $kromny :wink:

Ten tydzień ma okazję być moim najlepszym o ile jutro po otwarciu skalpu na korekcie przeciwko momentum D1 nie wysiądzie mi internet na 5h.

Albo Sarkozy zajmie się reformą podatków.

EDIT: Tak swoją drogą zastanowiłem się nad tym i warto by było zlecenia składać na laptopie z internetem w stylu blue connect. W końcu zjazd o 20-30% na koncie jest możliwy a tego się łatwo nie odrabia.

ODPOWIEDZ