paweldobkowski, a mógłbyś dać jakiś namiar na wskaźnik ze screenu jaki zamieściłeś na stronie 119 tego tematu.
paweldobkowski pisze:Zmierzałem do tego, że linie mają przykuć uwagę do określonych miejsc / wydarzeń
W nawiązaniu do tego postanowiłem wejść na wyższe TF i zobaczyć, co tam w trawie piszczy, niestety moje oko widzi tam tylko chaos i dla mnie kierunek nie jest jasny.
Monthly - najbardziej klarowna sytuacja , Jest Body w kierunku profitu i wicki w kierunku strat , jeden na zapuścił się do niższego poziomu z poprzedniego momentum. Z tego wszystkiego by wynikało, że UP.
Weekly - tutaj sytuacja już jasna dla mnie nie jest, mamy momentum są wicky, ale jakoś nie chce to iść , w poprzednim tygodniu nawet był pin bar , cena szybko wróciła wyżej, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. w kontekście ZL.
Daily - momentum tak na prawdę nie wiem czy jest to momentum, bo jak widać mamy do czynienia z pinem z dużym ciałem. Nie wiem co o tym myśleć.
Jak wiemy MightyOne gra /grał z czasem długoterminowo, jednak nigdy nie mogłem zrozumieć jego analiz np. na weekly , może Wy wiecie coś więcej ?
Pamiętam tylko jego koncepcję dodawania małych zysków 1/2% do stoplossa i grania w stronę trendu średnioterminowego (np. kilkanaście dni) , tak ,że w jednej głównej transakcji, ryzykując 1% początkowego kapitału można było zgarnąć 20/30%.
p.s. wykresy wrzuciłem niezgodnie z kolejnością powyższego opisu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.