next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Nieśmiertelny Trader

Re: next

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

-rookie- pisze:I to by było na tyle. Wróciłem prawie do punktu wyjścia, bo tym trejdem skasowałem swoje zyski z ostatnich dni. Przed otwarciem tej pozycji stan konta wynosił -16.12%, teraz jest to -16.89%. Wczoraj zysk na tej parze w moim najlepszym trejdzie wynosił +12 pips, dziś straciłem 21 pips. Wiem że nie można sugerować się tymi statystykami, bo one są teraz bez znaczenia ale tak ta decyzja wpłynęła na mój rachunek. Trzeba zapomnieć o tym i jutro zrobić wszystko od początku. Nie myśleć o odrabianiu strat, tylko zrobić od początku analize i zacząć wszystko od nowa...

Na obrazku jest komentarz "liczyłem że jednak tej strefy z dwóch fibo nie pokonają" - no właśnie... nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy.
Pos-26 - 28.02.2017 - USDJPYM5 - demo XM.png

No jak ustawiłeś SL na SR i LT to się nie dziw.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Nieśmiertelny Trader pisze:No jak ustawiłeś SL na SR i LT to się nie dziw.
A Ty gdzie masz SL w tej pozycji? Albo gdzie to będziesz zamykał jeśli nadal trzymasz? I gdzie masz TP, bo moje TP stawiałem na wierzchołku C tej formacji z wczoraj, czyli okolice 113.570.

Nieśmiertelny Trader

-rookie- pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:No jak ustawiłeś SL na SR i LT to się nie dziw.
A Ty gdzie masz SL w tej pozycji? Albo gdzie to będziesz zamykał jeśli nadal trzymasz? I gdzie masz TP, bo moje TP stawiałem na wierzchołku C tej formacji z wczoraj, czyli okolice 113.570.

Jeszcze trochę powalczą w tym miejscu, póki co chill. Pisałem już ze Mój SL wynosi 99 pipsów do którego SL to nigdy nie dochodzi bo zamykam pozycję gdy sygnał przestaje obowiązywać.

TP też nie mam, trzymam dopóki sygnał w grze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Teraz jest najciekawszy moment. Pinbar coś ala młot, fibo 78 zaliczone i dywergencja. Ponad to dalej duzy harmonik dla mnie jest w grze. Ja dołożyłem. Mam z czego tracić :)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:I to by było na tyle.
Pos-26 - 28.02.2017 - USDJPYM5 - demo XM.png
Wybacz rookie ale za ch... nie rozumiem Twojej pozycji na up. Dla mnie to ewidentnie kupno pod oporem. W dodatku ta czarna nocna świeca zniosła wczorajszą białą, co prawda nocna została zaraz zlikwidowana ale nie do konca i cały ranek małymi świeczkami w dół.

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda, jak patrze teraz na wykres to nie mam tam nawet wskaźnika RSI. Nie wiem co się stało. Dziś zamieszany jestem, nawet źle ponumerowałem pozycje bo to nie była 26, tylko 27 pozycja ( poprawiłem poprzedni obrazek ). Miała być tylko 1 pozycja, więc trzymam się tego. Ok, kończę to na dziś.

irmentruda
Maniak
Maniak

@rookie - w tym biznesie nie mam miejsce na zamieszanie i "nie wiem co się stało", to rynek lewarowany, ostry jak żyletka. Ja wczoraj miałem wyjątkowo chu... dzień i przewaliłem jakieś 20% depozytu. Nie chce myśleć jakbym czuł się gdyby to był depozyt rzędu 100k pln.

Nieśmiertelny Trader

irmentruda pisze:@rookie - w tym biznesie nie mam miejsce na zamieszanie i "nie wiem co się stało", to rynek lewarowany, ostry jak żyletka. Ja wczoraj miałem wyjątkowo chu... dzień i przewaliłem jakieś 20% depozytu. Nie chce myśleć jakbym czuł się gdyby to był depozyt rzędu 100k pln.
Pewnie kwestia przyzwyczajenia, inna kasa, inne priorytety, inne wydatki.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieśmiertelny Trader pisze:
irmentruda pisze:@rookie - w tym biznesie nie mam miejsce na zamieszanie i "nie wiem co się stało", to rynek lewarowany, ostry jak żyletka. Ja wczoraj miałem wyjątkowo chu... dzień i przewaliłem jakieś 20% depozytu. Nie chce myśleć jakbym czuł się gdyby to był depozyt rzędu 100k pln.
Pewnie kwestia przyzwyczajenia, inna kasa, inne priorytety, inne wydatki.
Dokładnie, kwestia przyzwyczajenia i obycia się z pewnymi kwotami.
Ale dobrze wiem co robiłem wczoraj źle i gdzie popełniałem błędy (największy to wściekłość na cenę i chorobliwa żądza odegrania się), dziś mimo początkowych niepowodzeń nie popadłem w ten sam stan i szukałem wejść zgodnie z założoną strategią. Efekt to dzień na plus.

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Teraz jest najciekawszy moment. Pinbar coś ala młot, fibo 78 zaliczone i dywergencja. Ponad to dalej duzy harmonik dla mnie jest w grze. Ja dołożyłem. Mam z czego tracić :)
Tak wygląda to w Dukascopy na koncie live na wykresie tickowym + wolumen zleceń - reakcja na ten poziom fibo 78 z tego mierzenia.
Chart_USD_JPY_Ticks_13_29.png
Chart_USD_JPY_Ticks_13_43.png
Nie wiem jak to działa, ale nie widzę tam aż takich zleceń na 180 mln, tylko 3x po 30 przy tym wystrzale na dole gdzie jest wykres wolumenowy. Jako ciekawostka dla siebie tutaj wrzucam.

Też liczyłem że pójdą do góry, może jutro będzie okazja, albo zawiesiłem się już na tym harmoniku i swoim TP w okolicach 113.570 i szukam teraz wszystkiego co mnie utwierdzi w tym przekonaniu. Nadal myślę że to jest możliwe jak przebiją się do góry na 112.850. Przynajmniej ja będę próbował tak grać.

I jeszcze reakcja o 14:08 ( update posta 14:10 )
Chart_USD_JPY_Ticks_14_08.png
Czerwone słupki to BID wolume, żółte ASK wolume, czyli te długie słupki czerwone to zlecenia kupna - to są zlecenia zawarte w tym jednym ticku na wykresie.
Albo odwrotnie... nie wiem do końca jak to działa, ale może warto sobie to też sprawdzić kiedyś tam...
Ostatnio zmieniony 28 lut 2017, 14:36 przez -rookie-, łącznie zmieniany 4 razy.

Zablokowany