next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Teraz jest najciekawszy moment. Pinbar coś ala młot, fibo 78 zaliczone i dywergencja. Ponad to dalej duzy harmonik dla mnie jest w grze. Ja dołożyłem. Mam z czego tracić :)

Też liczyłem że pójdą do góry, może jutro będzie okazja, albo zawiesiłem się już na tym harmoniku i swoim TP w okolicach 113.570 i szukam teraz wszystkiego co mnie utwierdzi w tym przekonaniu. Nadal myślę że to jest możliwe jak przebiją się do góry na 112.850. Przynajmniej ja będę próbował tak grać.

Ja trzymam az nie pusić 100% zniesienia z tego harmonika co go w piątek pokazywałem. Ruszał z f 88, wiec jeszcze jeden test może być tych okolic, ale fajnie ten młot wygląda na 1 h. Mały ale jest.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Teraz wpadają "stany" i robią swoje? Jak to funkcjonuje? Jak na to patrzycie?
Chart_USD_JPY_5Min_sesje.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@pol75 - mam pytanie, czy handlowalbys cos takiego? cena robi swinga, na koncu tworzy sie flaga, mamy gorne cienie po ktorych rysujemy gorne ograniczenie flagi, odbijamy to na dol po przedostatnim wierzcholku, cena nastepnie robi odrzucenie poziomu na konfluencji linii ZL, dolnej bandy flagi i zniesienia 38,2% biezacego swinga. Jest to dobry setup czy zwykly czysty przypadek?

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

irmentruda pisze:@pol75 - mam pytanie, czy handlowalbys cos takiego? cena robi swinga, na koncu tworzy sie flaga, mamy gorne cienie po ktorych rysujemy gorne ograniczenie flagi, odbijamy to na dol po przedostatnim wierzcholku, cena nastepnie robi odrzucenie poziomu na konfluencji linii ZL, dolnej bandy flagi i zniesienia 38,2% biezacego swinga. Jest to dobry setup czy zwykly czysty przypadek?

Dla mnie to 5 falowy impuls z korektą pędzącą 5-3-5. Nie wszystko zawsze da się rozpisać idealnie. Pewne rzeczy trzeba "naciągnąć" do całości obrazu technicznego. Jak zobaczysz tysiące takich korekt, to potem już wiesz że tak to może wyglądać. Ja bym to tak rozpisał.

Można jeszcze na to spojrzeć jak na drugi i/lub kolejny test danego wsparcia/oporu. Patrzysz i po cieniach i po zamknięciach świec

Jeszcze jedno. Zatrzymali się z korektą idealnie na fibo 88

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

dzięki pol75, jednak co trader to inny pogląd i dzięki temu ten rynek ma prawo bytu bo zawsze znajdą się dwie strony, które myślą, że zarobią :)

usdjpy ktoś już zaksięgował? Przyglądałem się temu ale nie trejdowałem. Były cztery testy 88,6%, ostatni był false breakiem i w górę 180 pipek.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

irmentruda pisze:dzięki pol75, jednak co trader to inny pogląd i dzięki temu ten rynek ma prawo bytu bo zawsze znajdą się dwie strony, które myślą, że zarobią :)

usdjpy ktoś już zaksięgował? Przyglądałem się temu ale nie trejdowałem. Były cztery testy 88,6%, ostatni był false breakiem i w górę 180 pipek.
Ja 750 pips od wczoraj od północy. I jeszcze cos mam otwarte.

-rookie-
Maniak
Maniak

31 / 60 - 1 pozycja tylko dziś.
Pos-28 - USDJPYM15 - wejście.png
Pos-28 - USDJPYM1 - Demo XM.png
Według mnie był tam u góry Double Top na M15, poza tym były to już wierzchołki z poprzednich świec na H1, stąd decyzja o krótkiej pozycji. Domyślnie chciałem trzymać do poziomów na 23.6% tego mierzenia z wejścia, ale dziś nie mam ochoty siedzieć przy tym. Wystraszył mnie ruch do góry na M1 dlatego wyszedłem.

10:38 - Jednak wszedłem jeszcze raz w krótką na USDJPY i ten scenariusz będę próbował grać. Wejście i SL prawie na identycznych poziomach są. Wejście po dywergencji RSI na H1. Ale chyba coś schrzaniłem jak teraz patrze. Chyba źle odczytałem RSI... Trudno, zobaczę jak to się skończy. Chyba odwrotnie dywergencje odczytałem...
Chart_USD_JPY_Hourly_ponowienie wejscia_RSI.png
Ale niech już będzie, pierwszy raz na RSI bazowałem więc jakieś doświadczenia będę już miał z tym nawet jak walnie SL, bo źle wszedłem. Więc albo SL albo TP na tych poziomach 23.6 - tam sobie TP ustawiłem.

10:58 - Pozycja zamknięta po wpisie pol. Pos-29 to była próba wejścia jeszcze raz po tej analizie z rana ale chyba zrobiłem za dużo gaf jak wczoraj. To tyle jednak grania na dziś będzie...
Ostatnio zmieniony 01 mar 2017, 10:59 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nie ucz się gry pod włos. Była zmiana trendu i nie ma sygnału do odwrócenia. Nie łapie się tak pozycji. Jeszcze pare pipek do fibo 61 brakuje i do przebicia oporu na 113,76. Można było by ryzykować po przebiciu tych poziomów ale przed to pchanie się pod tasak sl_a

I nie ma tam dywergencji

Graj dalej. To demo do wyczyszczenia. Potem jeszcze kolejne 20 takich kont. Rób błędy i wyciągaj z nich wnioski.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2017, 11:09 przez pol75, łącznie zmieniany 1 raz.

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Graj dalej. To demo do wyczyszczenia. Potem jeszcze kolejne 20 takich kont. Rób błędy i wyciągaj z nich wnioski.
Założyłem sobie wczoraj drugie demo na dukascopy na 1000 PLN i próbuje uczyć się uśredniania i piramidowania. Gram ( ucze sie ) wg tego co mi tutaj pokazałeś, ale próbuję robić na tym runy. I od wczoraj wyczyściłem już pół konta z tego 1k. Jedno demo to za mało stwierdziłem i za wolno bym się uczył, a tak bez konsekwencji mogę sobie kolejne zakładać i klikać. To XM jest takie "oficjalne", więc tutaj nie chce przesadzać za bardzo, ale mogę sobie zakładać w dukasie ile chce tych kont i trenować przez reszte dni. Ale nie będę wrzucał żadnych wyników ani trejdów z tamtych kont, tylko w ramach nauki i treningu będę je sobie zakładał. Żeby już tutaj bardziej nie śmiecić.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Graj dalej. To demo do wyczyszczenia. Potem jeszcze kolejne 20 takich kont. Rób błędy i wyciągaj z nich wnioski.
Założyłem sobie wczoraj drugie demo na dukascopy na 1000 PLN i próbuje uczyć się uśredniania i piramidowania. Gram wg tego co mi tutaj pokazałeś, ale próbuję robić na tym runy. I od wczoraj wyczyściłem już pół konta z tego 1k. Jedno demo to za mało stwierdziłem i za wolno bym się uczył, a tak bez konsekwencji mogę sobie kolejne zakładać i klikać. To XM jest takie "oficjalne", więc tutaj nie chce przesadzać za bardzo, ale mogę sobie zakładać w dukasie ile chce tych kont i trenować przez reszte dni. Ale nie będę wrzucał żadnych wyników ani trejdów z tamtych kont, tylko w ramach nauki i treningu będę je sobie zakładał. Żeby już tutaj bardziej nie śmiecić.
Piramidowanie to nie jest łatwe. Musisz umieć obliczyć taką ilość pozycji żeby np zabezpieczyć sie kapitałem zarobionym dzień wcześniej. Masz tu z tych dwóch dni przekrój pozycji. To 1185 pips około. Jeszcze mam otwarte bo wiedziałem że jak trampek będzie gadał o 3 00 to coś będzie kotłowało dlatego wszystko zamykałem i odkupiłem jeszcze raz w przyzwoitych miejscach.

12:00 , ja mam wszystko pozamykane, bo trzeba gotować obiad a jeszcze 350-360 pips dobiłem, wiec na suchą bułkę wystarczy.

Zablokowany