next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jackub

Re: next

Nieprzeczytany post autor: jackub »

rookie, to jest mój wpis nr 1500 ... zapewne ostatni jeśli nie jeden jeden z ostatnich w ogóle...
mówisz piramidowanie, uśrednianie..... no i magiczne runy .....
to tak jakby moja 5 miesięczna wnusia, nie potrafiąca jeszcze chodzić na nawet raczkować , nagle ludzkim głosem zapodała że pokaże nam wszystkim jak mistrzowsko obsługuje hula hoop ... młodszych nie wiedzących co to takiego odsyłam do wuja G.
Pozdrawiam wszystkich...

Awatar użytkownika
Darro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Darro »

jackub pisze:rookie, to jest mój wpis nr 1500 ... zapewne ostatni jeśli nie jeden jeden z ostatnich w ogóle...
to tak jakby moja 5 miesięczna wnusia, nie potrafiąca jeszcze chodzić na nawet raczkować , nagle ludzkim głosem zapodała że pokaże nam wszystkim jak mistrzowsko obsługuje hula hoop ... młodszych nie wiedzących co to takiego odsyłam do wuja G.
Pozdrawiam wszystkich...
Popieram powyższe... dom budujemy od fundamentów...a ty zaczynasz od 2 piętra...
Polecam nauki Niala Fullera ..czy Justina Bennetta ,bo dobrze jest dobrze zacząć...

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Po co mi to było?! Widziałem okazje do wejścia i jak mnie wycięło na SL to potem wszedłem drugi raz, ale po chwili zastanowienia skasowałem pozycje i odpuściłem. Zauważyłem że mogą wyciągnąć tutaj do góry i chciałem się wpakować, ale jak spieprzyłem sprawe za pierwszym razem to za drugi zazwyczaj próbuje się już odegrać, więc musiałem zamknąć żeby wyrabiać dobre nawyki. Bezsensu... Zagrałem intuicyjnie bo widziałem okazje... Więc pierwszą pozycje nr 30 wycięło mi na SL, bo miałem tam ustawiony, a drugą zamknąłem z palca żeby nie wyrabiać w sobie złych nawyków jak próba odegrania się kiedy nie zagrałem wg planu. Tak sobie ćwiczę teraz.
Pos-30 & 31 - EURUSDM5 - ponowne wejście.png
Pos-30 & 31 - EURUSDH1 - widok na H1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2017, 15:11 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

-rookie-
Maniak
Maniak

Darro pisze:
jackub pisze:rookie, to jest mój wpis nr 1500 ... zapewne ostatni jeśli nie jeden jeden z ostatnich w ogóle...
Pozdrawiam wszystkich...
Popieram powyższe... dom budujemy od fundamentów...a ty zaczynasz od 2 piętra...
Polecam nauki Niala Fullera ..czy Justina Bennetta ,bo dobrze jest dobrze zacząć...
Ale uczę się tego wszystkiego teraz. Poza tym trenuje tylko na demo, nie trace kasy bezsensu jak przedtem chciałem to robić, bo myślałem że jak będę grał za realne pieniądze to będzie to miało jakieś znaczenie. Codziennie ucze się czegoś nowego i staram się poprawiać błędy, ale to proces...

-rookie-
Maniak
Maniak

Trochę wyczyściłem konto przez noc i z samego rana, ale chyba jest teraz to czego szukałem. Dywergencja na USDJPY i GBPUSD na H1. Dodatkowo na USDJPY na M5. Przynajmniej ja tak to widzę i wg tego zagrałem. Te poprzednie pozycje z myfxbook też podobnie próbowałem rozegrać, ale miałem za krótkie SL. Troche za wcześnie wchodziłem, ale potem będę się zastanawiał nad tym...
Pos-38 - 02.03.2017 - USDJPYH1_.png
Pos-38 - 02.03.2017 - USDJPYM5 - demo XM.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Rookie wiedzę że chcesz się nauczyć wszystkiego jednocześnie to wprowadzi tylko zamieszanie w twoich działaniach. Proponuje Ci weź sobie jakiś wskaźnik do określania trendu, weź 1 walor, i na niskim interwale zacznij grać w kierunku trendu. Dlaczego proponuje Ci niski interwał do nauki, bo oprócz czasu i zasięgu w pipsach interwały czasowe niczym się nie różnią.
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

-rookie-
Maniak
Maniak

silverarrow pisze:Rookie wiedzę że chcesz się nauczyć wszystkiego jednocześnie to wprowadzi tylko zamieszanie w twoich działaniach. Proponuje Ci weź sobie jakiś wskaźnik do określania trendu, weź 1 walor, i na niskim interwale zacznij grać w kierunku trendu. Dlaczego proponuje Ci niski interwał do nauki, bo oprócz czasu i zasięgu w pipsach interwały czasowe niczym się nie różnią.
Dzięki za rade, bo nie pomyślałem żeby tak zrobić...

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:
silverarrow pisze:Rookie wiedzę że chcesz się nauczyć wszystkiego jednocześnie to wprowadzi tylko zamieszanie w twoich działaniach. Proponuje Ci weź sobie jakiś wskaźnik do określania trendu, weź 1 walor, i na niskim interwale zacznij grać w kierunku trendu. Dlaczego proponuje Ci niski interwał do nauki, bo oprócz czasu i zasięgu w pipsach interwały czasowe niczym się nie różnią.
Dzięki za rade, bo nie pomyślałem żeby tak zrobić...
A wiesz, że jest to ku...o ciężkie do zrobienia? Narzucić sobie dyscyplinę i walić jedno i to samo mając świadomość, że na platformie jest jeszcze 30 innych instrumentów i na każdym też są swingi, korekty i pipsy do wyszarpania. A broker tylko czeka...
Ja próbuję...z palca tylko jeden instrument na niskim interwale stosować.

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda, nie wiem o czym teraz piszesz. Ja miałem na myśli poznanie lepiej jednego wskaźnika ( RSI ) i zrobienie tego na niższym interwale.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

roookie, trzymać się cały czas jednej rzeczy...

Zablokowany