next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Patryś pisze:Jeśli serio macie jakiś system, a jeszcze lepiej EA, który ma 20-30% skuteczności przy r:r ok. 1:1 to bardzo chętnie się zapoznam :D przecież takie coś to autostrada do bogactwa
Możesz jaśniej...?

...

Mam praktycznie zerowe doświadczenie z EA, może nie tędy droga... może trzeba skupić się na zarządzaniu o jakim pisał Spekulant PL, coś w tym stylu. Jeśli pozycje tracą nie zamykać ich, może nie muszą mieć SL tylko jakiś limit w %, krótkie TP 1000 pkt, itd.

I test tego samego EA tylko otwierało pozycje nie po 6 minutach tylko po 2, czyli zaraz po sygnale, i zamiast zamykać pozycje otwiera ciągle w jedna i druga strone, ale z TP 1000 pkt tzn z krótkim TP. I jaki jest wynik? 480 pozycji i krzywa kapitalu idzie w gore. Może to jest właściwy kierunek dla tego EA...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

jezeli ma 20% skutecznosci przy rr 1:1 to znaczy, ze wystarczy zamienic sl na tp i powinien byc gral z 80% skutecznoscia

-rookie-
Maniak
Maniak

Mam inny pomsył... Można dyskutować czy wskaźniki działają czy nie ale stochastic nawet 5-3-3 dobrze pokazuje dołki i górki tzn poziomy wsparcia i oporu, a mówiąc prościej najlepsze miejsca do wejścia i wyjścia. Może EA który analizuje M5 i tam wyłapuje stochastic na wartościach 80 lub 20, a potem wejście po M1 i zamiast TP przesuwany SL kiedy stoch wchodzi z 20 na 80, np był BUY na 20 i kiedy stoch jest na 80 przesuwa sie sl pod aktualna cene. Wtedy bazowałoby to na zmienności, zamiast na sztywnym TP. Tak samo otwierałoby pozycje w obie strony. Tylko pytanie czy to będzie działać.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

sureshot pisze:jezeli ma 20% skutecznosci przy rr 1:1 to znaczy, ze wystarczy zamienic sl na tp i powinien byc gral z 80% skutecznoscia
Dokładnie o to mi chodziło! To jak, gdzie można znaleźć listę takich najbardziej beznadziejnych robotów? ;)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Patryś pisze:
sureshot pisze:jezeli ma 20% skutecznosci przy rr 1:1 to znaczy, ze wystarczy zamienic sl na tp i powinien byc gral z 80% skutecznoscia
Dokładnie o to mi chodziło! To jak, gdzie można znaleźć listę takich najbardziej beznadziejnych robotów? ;)
To wam się tak tylko wydaje, bo to niby jest logiczne.
Niestety, to tak nie działa.

A rookie dalej uparty, jak osioł.
Nie rozumie jak to wszystko działa tu i teraz, a chce napisać robota, który by tradował przeszłość.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

fx-technik ma racje, to chyba tak nie działa. Próbowałem odwrócić i z 14% zrobiło się 20% straty http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p888113

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

fx-technik pisze:
sardo nunspa pisze:
fx-technik pisze: Sprawdź AM.
Spread 0.8 stały i brak prowizji.
oni mają min kontrakt 0.1 ja potrzebuję handlować na początek 0.1 ale rozbijalne na min 10 osobnych(czyli muszę mieć broka 0.01) bo 3 na 4 obronne systemy hedgujące tego potrzebują. W tickmilu jest spread 0.8 ale commission pisze 0, to już jest z prowizją? A w XTB na standard jest 1, pozostałe spready zaporowe ale nie ma swapu.

Rookie a jak tam statystyka zysków strat na tym daxie?

Po zmianie kierunku i przebiciu pierwsze dotknięcie zielonej jest fałszywe. Daj taką zmienną
To nie ma takiego.
Zobacz ile to jest rzeczywiście, kwotowo.
Bo na indeksach nie ma jednego standardu liczenia.
Ktoś ci powie, że ma 0.01, a to będzie więcej niż w AM 0.1.
Ja znam temat.
Nie znalazłem tańszego broka na DAX30.
W CMC markets na kasowym jest spread: 1, w godzinach nocnych chyba 5. Brak prowizji. Minimalna wielkość możliwa do otwarcia: 0,0001 (wartość: 5,51zł, wymagany depozyt: 0,05zł). Tylko ta ich platforma nie dla każdego się nada. :mrgreen:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

No i oni ci nie wyzerują salda ujemnego - pytałem, nie ma szans.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

A tak w ogóle dlaczego nie otwierałem dziś żadnych pozycji. Według planu miałem to robić, ale nie skończyłem testów. Zacząłem wprowadzać poprawki do kodu, teraz testuje filtry. Na przykład okazuje się że EMA 21 która otwiera po przebiciu i zamyka na kolejnym przebiciu, kierunek otwarcia za ema ma lepsze wyniki niż aligator który testowałem w sobote. Taki system nie zarabia ale też niewiele traci, więc ema na interwale H1 może być dobrym filtrem. I tak dalej, i tak dalej... dlatego jak skończe to wtedy rusze. Miałem od dziś, ale w nocy zacząłem to zmieniać i... teraz dalej się w tym grzebie. Pozytyw jest taki że znalazłem działający model, teraz musze to zakodować i zoptymalizować, potem zrobić jeszcze kilka testów i dopiero wtedy wróce do tradingu live.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak

Dziś to nie był test systemu, nie skończyłem go dalej, handlowałem w podobny sposób ale bez wsparcia automatu tzn samodzielnie analizowałem wykres. Zabawa na 0.01 lota żeby przypomnieć sobie troche jak to jest bo nie otwierałem nic od 2 tygodni. Hehe, w tych pozycjach na DAX zrobiłbym to samo co wtedy http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p887010, tak samo chciałem ryzykować zysk z GBPJPY. Bez wsparcia automatu jestem ślepy. I tutaj miałeś racje, coś jest w moim sposobie myślenia bo poprzednio nie miałem takiej motywacji żeby następnego dnia zrobić kolejne 2 dychy, teraz już mam tego świadomość, ale wtedy miałeś racje...
:564:

Zablokowany