next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
nemoofx
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: nemoofx »

Rookie ty nie rozumiesz i chyba nigdy tego nie pojmiesz piszesz u danbo coś w dzienniku o stochu i myslisz ze ten wsaznik robi całą robote sponfx gra w opariu o cene i tyle a ty wyjezdzasz ze wskaznikami i jakimis ustawieniami

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Ale zarobił dzisiaj!!!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

nemoofx pisze:Rookie ty nie rozumiesz i chyba nigdy tego nie pojmiesz piszesz u danbo coś w dzienniku o stochu i myslisz ze ten wsaznik robi całą robote sponfx gra w opariu o cene i tyle a ty wyjezdzasz ze wskaznikami i jakimis ustawieniami
Chodziło mi o ustawienia systemu tzn instrukcje warunkowe które sprawdzaja wskaźniki itp i potem generują sygnały. Miałem na myśli kod, te instrukcje i ich ustawienia że poprzestawiałem to i teraz musze od nowa robić testy żeby je znaleźć. System był oparty na EMA i 3 stochastic. Miał okres że nie zaliczał w testach na historii MC przez długi czas a kiedy trafił sie trend wtedy dobrze zarabiał. I zepsułem kod czyli pozmieniałem te ustawienia w instrukcjach warunkowych i teraz otwiera mi całkowicie nie tak jak do tej pory to robił. I dupa, musze od nowa szukać tych ustawień. A tak miałbym już system i bym robił testy a potem run jeśli byłoby ok na live. O to mi chodziło. A tak w ogóle to zostałem kolejny raz zlany, wiec nie ma sensu już tego roztrzasać... Zadałem pytanie i nie dostałem odpowiedzi, a ten dalszy wpis był właśnie do tego pytania.

-rookie-
Maniak
Maniak

Próbowałem teraz odtworzyć sys, prawie mi sie to udalo ale to jeszcze nie to. W każdy razie o tym pisałem. Widać tutaj 2 dobre sprinty ( run ) gdzie krzywa kapitału rośnie. Pierwszy z 1,3k do 4k, drugi z 1,8k do 9,1k. Po tych zyskach był margin cut i obsuwa ale do końca testu nie dobił do 0 tzn nie zaliczyl margin call. Już prawie... Może spróbuje puścić wg tych sygnałów małe pozycje dla testu dzisiaj i zobacze co z tego wyjdzie... Jeśli ten system wykorzystywałby trend w taki sposób i z 1k robił 4k albo nawet 8k to daje RR 1:8 więc to byłby całkiem dobry wynik w ogólnym bilansie. Mówiąc inaczej, jeden taki run odrabiałby 8 uwalonych kont po 1000 PLN każde.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Zatroluję laureatem nagrody Nobla ... a nuż da ci to coś do myśłenia....

"Zbudowałeś sobie w głowie spójną historię, która wyjaśnia wszystko co wiesz i to poczucie spójności sprawia że jesteś taki zadowolony"
" Po całym dniu zwiedzania i oglądania wspaniałych widoków na zatłoczonych nowojorskich ulicach Jane okryła , że jej portfel zniknął"
-- cytaty z Daniela Kahnemana

-rookie-
Maniak
Maniak

Koniec testów na dziś, jest błąd. Zapomniałem dodać w kodzie jednej instrukcji warunkowej. Kiedy otworzyłem pierwszą pozycje dostałem sugnał do kupna GBR.IDX, wtedy mnie to tylko troche zdziwiło ale o 6:05 GMT ( 9:05 ) miałem sygnał do zamknięcia USDJPY i otwarcia LIGHT.CMD. Trzeba poprawić kod bo generuje mi sygnały dla wszystkich instrumentów które mam zasubskrybowane i możliwe że otworzyłem za wcześnie pozycje przez to rano, ale teraz tego nie sprawdze, dopiero jutro bede mogl zrobic test sygnałów. Nie powinienem był uśredniać, zrobiłem to sam, tak samo teraz sam zamknalem wszystko. I to tyle na dzisiaj.

W runie nie uśredniłbym tego bo nie miałbym depo na to, otwieralbym wtedy pozcycje za wszystko. Ale na razie sprawdze skuteczność sygnałów i na demo będzie mi zarządzał kontem i pozycjami tak jakby to był run, tutaj w tickmill będę odpalał pozycje na 0.01 póki co. Dopracuje szczegóły w ten sposób przed runem.

-rookie-
Maniak
Maniak

Ok, jednak w jforex można robić test już z bieżących danych. Mam odpowiedź.
Nie było sygnału buy, w ogóle, tylko short. Te żółte kreski to aktywny sygnał na short :|
A w miejscu gdzie otwierałem long miałem otworzyć short
Masakra, wszystko jest do sprawdzenia jeszcze raz...

Aktualnie mam niezanegowany sygnal do buy, wiec jeszcze 1 pozycje na 0.01 lota puściłem i zobacze

edit 14:01 - wykres tickowy, reakcja na dane, miałem wchodzić w krótkim SL po tym sygnale który tutaj narysowałem ale już odpuściłem. To byłaby Wtopa. Wybili 1 tickiem ten poziom. A teraz system narysował mi sygnał short wtf :| Niedopracowane to jest jednak.

-rookie-
Maniak
Maniak

Zrobiłem teraz test EA na EURUSD, GBPUSD, USDJPY, GBPJPY, DAX. Wrzuciłem obrazki w docs. Na dax i eurusd rozwaliłoby mi konto wczoraj, na GBPJPY i USDJPY sygnały w miare dobrze działały, na GBPUSD też bym wyszedł na koniec dnia na swoje gdybym grał za systemem. Ale w obecnej formie EA nie ucielo by strat na DAX i EURUSD. Ok, wiem już na czym stoje i dzisiaj odpuszczam bo nie mam pojęcia na którym instrumencie to zadziała. Musze to sprawdzić.

-rookie-
Maniak
Maniak

GBPJPY Short. manualnie szukałbym long.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

-rookie- pisze:GBPJPY Short. manualnie szukałbym long.
Dlaczego byś szukał Long???
I, co najważniejsze, gdzie byś SL postawił?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany