irmentruda pisze:jesli chcesz stracic kase na DAXie to z tego grona widze tylko AM. Jesli pragniesz waluty to XM na poczatek jak najbardziej, szczegolnie z kontem centowym (nie ma zadnych roznic w stosunku do konta normalnego, te same spready, swapy czy poziomy odleglosci).
Teraz potrzebuję zdobyć trochę doświadczenia. Właśnie tym się też kieruję. Dlatego tak uparcie o tym XM wspominam. 100 PLN przy kapitale 1000 PLN przeznaczonym "na zabawę" to nie są wielkie pieniądze, a jednak to bardziej rozsądne dla mnie podzielić 1000 na 10x po 100 PLN. Chciałbym zarabiać i otworzyć konto w AM, ale nie potrafię jeszcze tego robić. Właśnie teraz szukam czegoś do nauki, bo przy 20.000 bałem się otworzyć pozycje. A jak już to zrobiłem to jak większość straty mogłem kisić i kolekcjonować, a te zyskowne pozycje zamykałem od razu "bo jest już zysk". Tak jak napisałem wcześniej, sprawdzę tych brokerów ale jeszcze nie potrafię być traderem, więc pewnie w tym kierunku pójdę. Konto w XM, kapitał 1000 PLN, podzielony na 10 części po 100 PLN. I nauka.
Ok, na dziś wystarczy pisania. Jutro też jest dzień. Muszę odpocząć, bo ostatnio spałem po 3-4h i to jeszcze w dzień, bo nocki zarywałem na czytanie forum i naukę. Trochę mi odbijało ostatnio z tego powodu, byłem za bardzo agresywny w wypowiedziach, chaotyczny.
Ok, to tyle na dziś. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
// 16:43 edit - Historia z danbo86 i kimkolwiek jest dla mnie nauczką. Oni wpłacili od razu spore pieniądze jak na ich możliwości i wtapiali, potem "próbowali się odkuć", odrobić straty, a tracili dalej. Też nie mieli dużych umiejętności, byli początkujący i mieli tak samo blade pojęcie jak teraz ja. Dlatego tak asekurancko do tego podchodzę i nie chcę już walić na pewniaka 1000 PLN w nadziei że będę zarabiał. Spokojnie

Powolutku może do tego też doję, ale czuję że jeszcze za wcześnie na takie eksperymenty. A co będzie jak stracę ten 1000... Jeszcze za cienki w uszach na to jestem. Dam sobie czas. Na demo nie ma czynnika emocji. To już więcej można nauczyć się na koncie ze 100 PLN niż na demo.