next
-
- Pasjonat
Re: next
Wrocisz do pracy. Dla mnie Fx to hobby lubie pomyslec skad sie bierze cena. Dlaczego poszli w tym miesiacu do gory a dlaczego nie w dol . Poprostu pasja z krorej mozna wyjac ladny grosz. Jesli myslisz ze sie z tego utrzymac nie majac sposoby i checi do gry to nie licz na to:)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Wyobraź sobie skoczka narciarskiego. Niech ma na imię np. Janek. Janek bardzo chce być mistrzem świata w skokach, zależy mu na tym. Jest jednak leniwy, więc trenuje troszkę mniej niż inni, mniej się też do treningów przykłada. Robi to na około 80%. Jest w 20 osobowej czołówce kraju i dobrze mu z tym, wygodnie. Jest też drugi skoczek, Adam. Adam trenuje na 100%, pamięta także o treningu swojej psychiki. Również o odpoczynku, czasie na regenerację. Statystycznie i logicznie jeden z nich ma większe szanse na tytuł.
I jeszcze przydługa historyjka.
Przyszedł kolega do znajomego. W trakcie spotkania gość zobaczył, że pies gospodarza co jakiś czas podnosi łeb i wyje. Dlaczego on tak robi? Cóż, leży na tępym gwoździu i nie boli go to na tyle by wstać. (Więc narzeka.)
Nie wydaje mi się byś był za głupi, choć może to być dobrą wymówką by się poddać. Z wpisów wnioskuję, że jesteś na początku drogi zawodowej. Masz wybór, poświęcić czas i energię na naukę teraz kiedy jesteś młody z chłonnym, otwartym umysłem albo robić to co większość. Odpuścić bo coś jest za trudne, bo są przyjemniejsze rzeczy do zrobienia. Czas minie cokolwiek wybierzesz. Jak się usprawiedliwisz przed sobą za 20-30 lat?
To forum nie ma raczej charakteru motywacyjnego. Służy by czerpać z niego wiedzę. Jeśli nie masz motywacji do działania, powinieneś ją znaleźć, ponieważ to pozwoli przetrwać wszystkie złe chwile w drodze do celu.
Pozdrawiam
I jeszcze przydługa historyjka.
Przyszedł kolega do znajomego. W trakcie spotkania gość zobaczył, że pies gospodarza co jakiś czas podnosi łeb i wyje. Dlaczego on tak robi? Cóż, leży na tępym gwoździu i nie boli go to na tyle by wstać. (Więc narzeka.)
Nie wydaje mi się byś był za głupi, choć może to być dobrą wymówką by się poddać. Z wpisów wnioskuję, że jesteś na początku drogi zawodowej. Masz wybór, poświęcić czas i energię na naukę teraz kiedy jesteś młody z chłonnym, otwartym umysłem albo robić to co większość. Odpuścić bo coś jest za trudne, bo są przyjemniejsze rzeczy do zrobienia. Czas minie cokolwiek wybierzesz. Jak się usprawiedliwisz przed sobą za 20-30 lat?
To forum nie ma raczej charakteru motywacyjnego. Służy by czerpać z niego wiedzę. Jeśli nie masz motywacji do działania, powinieneś ją znaleźć, ponieważ to pozwoli przetrwać wszystkie złe chwile w drodze do celu.
Pozdrawiam

In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
jackub, nie wiem czy śledzisz na bieżąco ten wątek, ale wyjaśnij mi coś. Kiedy na początku pytaliście czy mam plan, to ja nie miałem go Wam tutaj wrzucać, tylko mam mieć go dla siebie, tak? To ja podejmuję decyzje i to ja za nie odpowiadam. Chcieliście mnie tylko nakierować wtedy i powiedzieć czego potrzebuje.„Po 40 to jest okazja, po 50 oferta. Rozpatruje 100 transakcji dziennie, a wybieram 1”. „Kiedy w końcu zrozumiecie, że nic nie przychodzi tutaj łatwo. Że trzeba szanować własne pieniądze.” = One Good Trade
Potrzebuję teraz kilka stówek i chyba zaraz zrobię wypłatę 1000 PLN z konta Dukascopy. Tak się zastanawiam, czy nie wypłacić jeszcze dodatkowego 1000 PLN i nie założyć konta u jakiegoś brokera MM. Zastosować runy, zdobyć w ten sposób doświadczenie. W Dukascopy zostałoby 18.000 PLN, których na razie nie ruszam. Do jakiegoś przyzwoitego MM wpłaciłbym 500 lub 1000 PLN i zaczął naukę na prawdziwych pieniądzach. Myślę nawet o przelaniu tylko 100 PLN na początek. i jeśli stracę to kolejne 100 PLN, itd. Miałbym 10 prób. Na razie nie mam aż tak dużej presji na zarabianie i mógłbym dopracować system na prawdziwych pieniądzach. Mam już zarys tego co chcę robić, zwykłe PA. Ale muszę zacząć zdobywać doświadczenie i zarabiać. A nie bawić się na demo w nieskończoność. Zależy mi na brokerze który w razie czego skasuje mi debet.
Pytanie - który broker MM jest według was najlepszy i nie robi kłopotów, nie ma za dużo awarii i dostanę swoją kasę jeśli zarobię z powrotem, gdzie mogę założyć konto wpłacając tylko 100 PLN?
Co myślicie o tym? Proszę, dajcie jakieś rady, bo ich potrzebuję jak najszybciej. Chciałbym to wszystko załatwić najlepiej do jutra. Maksymalnie do środy, czyli dziś i jutro czekam na wasze opinie i rady.
Miałem kiedyś konto w XM, myślicie że to dobry broker? Są jacyś brokerzy MM którzy oferują niskie koszty na DAX?
Pytanie - który broker MM jest według was najlepszy i nie robi kłopotów, nie ma za dużo awarii i dostanę swoją kasę jeśli zarobię z powrotem, gdzie mogę założyć konto wpłacając tylko 100 PLN?
Co myślicie o tym? Proszę, dajcie jakieś rady, bo ich potrzebuję jak najszybciej. Chciałbym to wszystko załatwić najlepiej do jutra. Maksymalnie do środy, czyli dziś i jutro czekam na wasze opinie i rady.
Miałem kiedyś konto w XM, myślicie że to dobry broker? Są jacyś brokerzy MM którzy oferują niskie koszty na DAX?
Dobry ruch. Wypłaciłbym nawet z Ducascopy większość jeśli nie całość. Jest jakiś powód by Twoje pieniądze leżały u nich zamiast na koncie w banku?
XM polecam, mam u nich konto ponad 2 lata i jak na razie nie było problemów. I kasują debety
Wypłaty na koncie nawet w 24h w zależności od metody. Minimalne zabezpieczenie na DAX to ok. 330 złotych. Za to są nano loty, super do ćwiczeń.
Do XM można chyba wpłacić każdą kwotę, zdarzyło mi się nawet 20 zł.
Miłego...
XM polecam, mam u nich konto ponad 2 lata i jak na razie nie było problemów. I kasują debety

Miłego...

In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
W Dukascopy wydaje mi się że są bardziej bezpieczne niż wszędzie indziej.meylo pisze:Dobry ruch. Wypłaciłbym nawet z Ducascopy większość jeśli nie całość. Jest jakiś powód by Twoje pieniądze leżały u nich zamiast na koncie w banku?
XM polecam, mam u nich konto ponad 2 lata i jak na razie nie było problemów. I kasują debetyWypłaty na koncie nawet w 24h w zależności od metody. Minimalne zabezpieczenie na DAX to ok. 330 złotych. Za to są nano loty, super do ćwiczeń.
Miłego...
Ok, XM. W XM dobre są te premie. Początkowo śmiałem się z tego, ale teraz widzę w tym potencjał

Poczekam jeszcze, może ktoś ma inne doświadczenia.
- fx-technik
- Fanatyk
A czemu broker MM?
Polecam AdmiralMarkets.
Jeżeli nie chcesz mieć prowizji, to załóż u nich konto zwykłe Admiral.Markets.
Odnośnie wpłaty, to robisz tak, że wpłacasz np. wymagany 1000,- PLN, potem
albo wypłacasz 900,- albo sobie otwierasz drugie u nich konto i tam przesuwasz.
Wtedy masz 10 nóg po 100,- PLN do tradowania.
Lepszych warunków na DAX30, chyba nie znajdziesz.
Polecam AdmiralMarkets.
Jeżeli nie chcesz mieć prowizji, to załóż u nich konto zwykłe Admiral.Markets.
Odnośnie wpłaty, to robisz tak, że wpłacasz np. wymagany 1000,- PLN, potem
albo wypłacasz 900,- albo sobie otwierasz drugie u nich konto i tam przesuwasz.
Wtedy masz 10 nóg po 100,- PLN do tradowania.
Lepszych warunków na DAX30, chyba nie znajdziesz.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2016, 11:41 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?