next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

fx-technik pisze:A czemu broker MM?.
Broker MM w razie czego zeruje debet. Na tym mi zależy. Czegoś takiego szukam.

Ok, dzięki za informacje.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

-rookie- pisze:
fx-technik pisze:A czemu broker MM?.
Broker MM w razie czego zeruje debet. Na tym mi zależy. Czegoś takiego szukam.

Ok, dzięki za informacje.
AM też zeruje debet dla klienta indywidualnego.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:AM też zeruje debet.
Ok.

Czyli mam 3 propozycje jak na razie. XM, Admiral Market i easyforex. Tylko z XM mam jakieś doświadczenia.

-rookie-
Maniak
Maniak

Ok, dzięki. Nie brałem AM pod uwagę, więc przyglądne się temu lepiej na spokojnie.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

w XM troszke wysokie spready ale nie ukrywajmy - to wymusza szukac tych najlepszych setupow. Z drugiej strony sa nanoloty i dzieki temu mozna precyzyjnie stosowac odpowiedni MM jesli ktos ma mniej niz 5000 pln.
w admiralu mialem wrazenie, ze dziwnym przypadkiem zwiekszal sie spread w godzinach o najwiekszym wolumenie akurat wtedy jak ja chcialem poskalpowac (dot. eurusd) ale za to nie ma zadnych limitow odleglosci od ceny dla SL i TP.
dla daxa spread chyba jest stały.

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda pisze:w XM troszke wysokie spready ale nie ukrywajmy - to wymusza szukac tych najlepszych setupow. Z drugiej strony sa nanoloty i dzieki temu mozna precyzyjnie stosowac odpowiedni MM jesli ktos ma mniej niz 5000 pln.
w admiralu mialem wrazenie, ze dziwnym przypadkiem zwiekszal sie spread w godzinach o najwiekszym wolumenie akurat wtedy jak ja chcialem poskalpowac (dot. eurusd) ale za to nie ma zadnych limitow odleglosci od ceny dla SL i TP.
dla daxa spread chyba jest stały.
irmentruda, Ty mnie powinieneś rozumieć, więc XM czy AM twoim zdaniem? Dla mnie najlepiej byłoby wpłacić tylko 100 PLN i jak skasuję konto to kolejne 100 PLN. Żeby nie tracić dużo, ale też zbierać doświadczenie.

-rookie-
Maniak
Maniak

Przy opcji z AM potrzebuję od razu 1000 PLN z tego co tutaj piszecie, jeszcze nie sprawdzałem tego dokładnie. Potem to będę robił. Trochę mnie to przeraża. Dlatego XM chyba będzie najlepszy dla mnie.

// 11:15 - Dobra, znikam teraz. Potem tutaj zaglądnę. Z góry dziękuję za pomoc.

-rookie-
Maniak
Maniak

Ok, musiałem wrócić i coś dopisać jeszcze.

Więc tak. Zgłosiłem wypłatę 4500 PLN, bo z tego co widzę muszę brać pod uwagę otwarcie konta też na 1000 PLN jak w AM. W Dukascopy zostanie mi 15.500PLN ( 500 PLN zostawiłem na naukę w przyszłości i drobne operacje, ponieważ konto musi być aktywne inaczej naliczają mi jakiś procent po 3 miesiącach nieaktywności )

Poza tym. Nie chce skończyć jak danbo86, albo kimkolwiek, dlatego wolę zacząć od 100 PLN i prowadzić ten dziennik. Zawsze to ktoś tutaj zaglądnie, podpowie, pokieruje, opierdzieli. A tak to przepuszczę pieniądze nie odzyskam tego a to moje ostatnie oszczędności. Chciałbym zarabiać, a nie tracić. Nie chcę też popaść w hazard jeśli dojdzie do serii strat. Stąd pomysł ze 100 PLN. I raczej wolałbym nie przelewać od razu 1000 PLN :p

Jeszcze nie podjąłem decyzji co do brokera, ale rozważam przelanie na początek 100 - 1000 PLN. No nic, potem będę się temu przyglądał.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

W TMS DAX ma zabezpieczenie 0k. 120 złotych,spread 15 punktów ale nie ma ciągłych notowań a XM tak. Więc TMSraczej do DT jeśli chodzi o DAX. Reszta spreadów u nich raczej kosmos. Po 22 godzinie nie zamkniesz pozycji, często mi to przeszkadzało. A rano może być różnie ;)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Zablokowany